НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 398
  • 682
  •   1
Отговори
# 495

Биометрия запис на тонове ли означава?
Замерването, което правят всеки път. Обиколка, дължина, грамажи.

Аз пък все четкам ММ, че малката ще е дива, приказлива и любвеобилна като мен и красива като него 😆. Улавям го, че се съгласява, не се противи

Смея се, ама много искам да му наследи зелените очи 🤗♥️

# 496
Борнче, много се радвам и мислех за вас. Heart

Аз другата седмица съм на извънреден преглед. Знам, че той е добре, усещам го да шава и ритка, но искам да ме видят. Не знам някакво вътрешно напрежение и лек страх. Имам течение, което е малко, лепкаво, гъсто и доста оранжево на цвят. Боли ме силно понякога при движение, при завъртане в леглото и друго движения. Предполагам, че е разтягане на матката, нио все пак се тревожа.

# 497
  • Варна
Лили, аз бях при Аделина. Ама я харесвам много, но точно защото не е от лигавия тип. Да, леко сприхава е, ама си върши работата.

Ясно. Явно такъв й е маниера... Няма да го взимам навътре. Blush

Lilly Аделина акушерката от Майчин дом Варна ли е (майката на Атанас Колев Simple Smile) не знаех, че може да се запишеш при акушерка, или не те разбрах. Аз си избрах др Атанас Цонев за раждането, но като го попитах дали работи с определена акушерка по време на раждането, той ми каза, че е с която се падне. Та останах с впечатление, че не може да си избереш акушерката.

Хм.. Аз не съм сигурна дали тя ще е акушерката за раждането ми. Thinking Просто моята АГ ми я назначи (не съм я избирала) да следи картона - килограми, мерки, кръвно, тонове. И прегледите ми са при нея и при АГ-то. Двете ми приятелки, които споменах са по същия начин и останах с впечатлението, че е нормална практика в Майчин Дом.
Иначе супер за д-р Цонев! Той ми прави първата ФМ и ми остави страхотно впечатление. За второто може да се запиша при него. Grinning

# 498
  • София
Моето върви едро , ама май само аз се радвам , докторът каза, че предпочитат по-дребни (сигурно заради раждането, не разбрах).

Колко едро? Последни мерки какви бяха и кога?, че и мойто така, та се чудя.. Ама нищо не са ми казвали, де.
----------------------------------------------------------
Аз вече ще трябва да спра да си правя оглушки и да се хвана в ръце, и да ида на кардиолог. Много ми играе кръвното. Правя скоци: например преди 10 мин се почувствах странно и измерих 140/85. Сега пак си се върна почти до нормалното и стана 125/80. А нищо не съм правила - седя си на пц-то и си бачкам.. Thinking

# 499
  • Варна
Моето върви едро , ама май само аз се радвам , докторът каза, че предпочитат по-дребни (сигурно заради раждането, не разбрах).

Моята АГ реагира точно обратното. Видя, че е по-едро и каза, че е по-добре така, отколкото да върви назад. Измериха го 1300 гр. в 28-ма седмица - отговаряло на 29-та. (Това са мерки от втората ФМ и на следващия ден АГ-то измери същото.)
От друга страна бедрото му било дълго - отговаряло на 30-та седмица (2 седмици напред). Та си мисля, че по-скоро ще излезе дълго, а не "пухено". Grinning Бащата е доста висок и казаха, че е нормално.

От друга страна тези ехографи нали имали + - 200 грама разлика в измерванията, така че направо не знам има ли смисъл да се споменават 1-2 седмици разлика. Grinning

# 500

Моята АГ реагира точно обратното. Видя, че е по-едро и каза, че е по-добре така, отколкото да върви назад. Измериха го 1300 гр. в 28-ма седмица - отговаряло на 29-та. (Това са мерки от втората ФМ и на следващия ден АГ-то измери същото.)
От друга страна бедрото му било дълго - отговаряло на 30-та седмица (2 седмици напред). Та си мисля, че по-скоро ще излезе дълго, а не "пухено". Grinning Бащата е доста висок и казаха, че е нормално.

От друга страна тези ехографи нали имали + - 200 грама разлика в измерванията, така че направо не знам има ли смисъл да се споменават 1-2 седмици разлика. Grinning
И моето бебе върви горе долу така Simple Smile

# 501
  • София
И мойто в 28г.с. беше 1300 грама.
Оня ден на 3та Фм в 31г.с. - 1725 грама. Ако е седмица напред - добре, ако са две - не много добре.
Имаше два прегледа, когато ми казаха, че върви 2 напред. Май сега е забавило и не са казвали забележки.

# 502
Rainbowww аз първия път бях в АГ, наложи се секцио по медицински причини и сега тъй като вероятно пак ще е секцио ще избирам същия екип. Само се чудех за етажа и дали да съм сама в стая или не, но май го измислих как да бъде.
Момичета радвам се за тези от Вас, на които са им казали добри новини, стискам палци всички да избутаме безпроблемно до ноември.
За размерите на крака, коремчета и обиколки чак се чудя някои лекари как сляпо са захапали учебниците и ако нещо не е както пише, край търсим проблем. За това има проследяване, темп на развитие и най-вече ген. Едно бебе е едро, друго дребно, трето с дълъг торс, четвърто с голяма глава. Те да не са кукли да ги вади машина по кълъп, точно пък лекарите трябва да са наясно, че жив човек ли е всичко може да се очаква.

# 503
Здравейте. Не съм писала отдавна, но ви следя редовно ☺ Имам въпрос относно последната ФМ, която в интернет пише, че се прави между 28-32седмица. Кога според вас е най-удачно да се направи в този 4 седмичен период? Питам, тъй като на втората морфология след като си заплатих и мина прегледа ми казаха, че съм отишла твърде рано и трябваше да повтарям прегледа след 2 седмици.. Също така за мамите от София - има ли център, където да допускат татковците, тъй като досега не са го пуснали на нито един преглед Sad Освен това бихте ли ми препоръчали къде да се насоча, защото определено не съм доволна от предния преглед и д-р Икономова във Фемина?

# 504
Аз също съм при Аделина Колева, следя се при д-р Костов. На моите прегледи се държи нормално, но за килограмите и аз знам, че се кара. Аз от два месеца съм на ръба и само ме поглежда 😆 Затова и онзи ден й казах с половин кило по-малко, отколкото бях 😁
Всеки лекар, водещ консултации на бременни, си работи с определена акушерка  - Рени, Снежи или Аделина, но те НЕ израждат! Акушерките, които водят ражданията са други и са си горе в родилното, съответно раждането е, с която се падне на смяна.
Относно раждането, аз съм за нормалното, но не на всяка цена!  Преживяла веднъж едно спешно секцио, докато чакам да тръгне нормално раждане, бих посъветвала усетите ли, че нещо не е наред (майчината интуиция е голямо нещо), хич не се и дърпайте от скалпела! Ще кажа само, че моето секцио мина много добре, нито упойката усетих, нито нищо! Адреналинът ми беше толкова на макс, че исках само да го извадят и да видя, че е добре! Методът, при който не се режат мускули, се казва Щарк и в много болници го практикуват вече. Аз се възстанових за отрицателно време, раздвижиха ме същия ден, а на другия сама си оправях бебето. Обезболяваха ни със свещички Профенид, страхотни са! На изписването бях пушка 🙂
Няма смисъл да се притеснявате от раждането, защото то ще се случи! И ще се случи независимо от това, дали ви е страх, от какво ви е страх, дали и до колко търпите болка! Ще боли, и то много, при всяко едно положение! Но и при всяко едно положение ще ви боли определено време, след което болката ще отмине 😉 Така че, по-добре се настройте положително и се молете детето ви да е живо и здраво! Нищо друго не е от значение - нито колко часа ще ви тресат контракции, нито как ще ви срежат корема!
Относно кортикостероидната терапия, в предната ми отчетна група доста мами родиха преждевременно, първата в 27ма седмица. Слава Богу, всички дечица са добре! По спомен май на всички успяха да им сложат поне по една инжекция, някои ги задържаха максимално, за да сложат и трите. Бяхме с термин септември, а десетина майчета родиха през юли.... Аз не го пожелавам на никоя от нас, въпреки всичко. Дано всички да си изчакаме деветия ❤️😘

# 505

Колко едро? Последни мерки какви бяха и кога?, че и мойто така, та се чудя.. Ама нищо не са ми казвали, де.
----------------------------------------------------------
Аз вече ще трябва да спра да си правя оглушки и да се хвана в ръце, и да ида на кардиолог. Много ми играе кръвното. Правя скоци: например преди 10 мин се почувствах странно и измерих 140/85. Сега пак си се върна почти до нормалното и стана 125/80. А нищо не съм правила - седя си на пц-то и си бачкам.. Thinking

Ми  като тегло е ок за седмицата, но му била голяма главата. Не съм задълбочавала това како ще рече и в хипотези. Всеки път така ми казва, че е едро. 1800 г. сме , 30 +6 съм, от днес измерено.

Изобщо не отлагай прегледа при кардиолог.  Мисля точно ти ми препоръча доцент Христова. Еми, страхотна е. Супер е внимателна, прецизна и загрижена и с отношение към бременни. Обади се по-скоро, за да не й се запълни графика. Иначе отоци по крайниците имаш ли, сърцебиене ?

# 506
Кийпче, 175 см съм висока.
Иначе бебчо в 26 седмица има главичка отговаряща на 29, а коремче и крачета (ако не се лъжа), отговарят на 28 и 27.
На мен док. ми каза, че все пак всичко е ориентировъчно и че настройките на апарата са по някакви универсални европейски стандарти.
И аз съм хепи, че върви по-голям, само дето от 2 часа така се е наместил, че ходя до wc през 30 минути Joy

# 507
Борнче, нужно ли е да казвам, че и аз те мисля! Приемам, че новините са добри и се радвам много. Чувала съм, че д-р Дяволов е много, много добър и щом той казва, че всичко е наред, значи е!!!! Просто си мисли, че бебоче си расте нормално, ритка си и ще го видиш минимум средата на октомври, нито ден по-рано!!! Да си седи тсм вътре и да си расте!
Петинка, направо ме изненада с д-р Икономова,честно. Ето това е пример как за докторите мненията винаги са субективни-ако едни са много доволни, то винаги има и много недоволни. Затова с препоръките към доктори съм малко пасивна. Иначе знам, че ФМ в Надежда я хвалят много, но Чачева ли беше, Чавеева ли?!? Ако върнеш назад в темата ще прочетеш за нея. Знам, че много се чакало... Успех Simple Smile

# 508
Момичета, от няколко дни имам силни сърбежи по цялото тяло, най-вече вечер. Четох, че понякога е признак за холестаза и се притесних. Най-странни са ми сърбежите по гърба... на някоя от вас случвало ли се е това досадно нещо? Tired Face

# 509
Петинка, аз правих 3-та ФМ в 28 г.с. Така ми беше препоръчал лекаря, който направи 2-та ФМ. Каза ми, че ако нещо още може да се види, то това е последна възможност. След тази седмица бебето расте бързо и по-скоро гледат как е разположено и т.н., но не и органите. Втората ФМ правих при проф. Д. Марков, а третата при д-р Чавеева от клиника "Щерев". И на двете места не разрешаваха придружител. Мъжът ми не е присъствал на нито един от прегледите досега.
Здравейте. Не съм писала отдавна, но ви следя редовно ☺ Имам въпрос относно последната ФМ, която в интернет пише, че се прави между 28-32седмица. Кога според вас е най-удачно да се направи в този 4 седмичен период? Питам, тъй като на втората морфология след като си заплатих и мина прегледа ми казаха, че съм отишла твърде рано и трябваше да повтарям прегледа след 2 седмици.. Също така за мамите от София - има ли център, където да допускат татковците, тъй като досега не са го пуснали на нито един преглед Sad Освен това бихте ли ми препоръчали къде да се насоча, защото определено не съм доволна от предния преглед и д-р Икономова във Фемина?

Общи условия

Активация на акаунт