На море в България 2020 г.! - 7

• 49 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Толкова сте изписали, че едва насмогнах да ви изчета. 😀 Искам да благодаря на момичетата, които ми отговориха за Слънчев бряг. 😀
Скрит текст:
Последният ми споменен от курорта не беше особено приятен,  огромни орди от пияни и дрогирани чужденци, тълпа, която буквално те носи нанякъде... Бяхме отседнали в Поморие и решихме да отидем на караоке бар в Слънчев бряг. Най-добре се почувствах, когато се качихме по колите и напуснахме курорта. Simple Smile Тогава си обещах кракът ми да не стъпва повече там.. Ето защо е хубаво никога да не казваш "никога". 😀

# 436
  • В.Търново
За Премиер форт бийч в Св. Влас все хубави неща чувам, но като че ли ми идва скъп за второ море. Оглеждам Слънчака, по-специално хотелите препоръчани в темата. Каква е цената на плажните съоражения и има ли безплатен паркинг някъде?
Може ли отзиви за Ник Травел, като че ли една потребителка имаше проблеми с тях?
Не се занимавайте с тях.

boroboro, забарнени са ти съобщенията. Да ти кажа аз не бих дала 600лв за 3 нощувки за Блу Ориндж.Например една приятелка имаше оферта за Жерави 2 в Приморско за 6 нощувки 1200лв като доплащаше малко за второто дете. Това е много добра оферта.Жерави 2 е по-добър хотел от Блу Ориндж, но пък плажа на Блуто е по-добър и е по-близо, въпреки че имаше проблем с отходната тръба началото на лятото.
Ако ви устройва цената резервирайте.Плажа наистина е много спокоен и плитък.Ресторанта е супер малък и никакво разнообразие с храната. Когато ние бяхме там, беше отдавна, анимацията беше само на немски и не беше интересна.Но тогава малкия беше малък и не го вълнуваха анимации.Сега с този коронавирус въобще не знам каква е анимацията там.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 01:20 от Русалка_1

# 437
Разбирам напълно.

Моето лично мнение е, че българският "бизнесмен" цели основно бързо и мързеливо прибиране на пари, а не предоставяне на качествена услуга и заради това у нас и една торба пари да извадиш, изобщо няма гаранция, че няма да останеш много разочарован. В това съм се убеждавала не веднъж.

Също така мисля, че дори и предлаганата услуга да е по-евтина, това не може да оправадва липсата на елементарно качество. Някакъв санитарен минимум, ако щете.
Много често по ресторанти и хотели се предлагат храни и напитки, чиято себестойност реално е жълти стотинки, но които имат цени на първокласни продукти. Или са просто развалени. Мен това ужасно ме дразни, защото е тарикатлък и мошеничество.

А цените у нас са доста високи и когато сравнявам с чужбина не мога да намеря оправдание на това. Много хора тук се дразнят на сравненията с Гърция (неясно защо), но щом един грък с минимална заплата повече от двойно над българската може да ми продава пресни миди за 4 евро, не виждам защо в български ресторант да платя 13 лв. и след това да повръщам.

Разбира се, никъде не е идеално, разочароващи хотели има навсякъде. Но аз се дразня, че у нас това е просто нормата. Дразни ме липсата на отношение и на елементарно старание, което започва от собственика на един хотел или ресторант и свършва с най-ниското ниво обслужващ персонал. Но всички те иначе искат пари и са недоволни.

Също така не съм съгласна с коментара по-назад, че за малко пари не можеш да имаш очаквания. Ами очаквания за лукс не може да имаш, но за сокове, които стават за пиене, басейни, които да не са ледени (при условие, че хотелът ти има басейн), елементарна хигиена - това е нормално да го очакваш и не е лукс, който да предполага висока цена.
Реално при еднакви условия гръцките хотели са по-скъпи от българските, а гръцките ресторанти от българските. Повтарям, че примерно сравняваме хубав хотел в известен курорт в България с хубав хотел в известен гръцки курорт. Но темата е за България и не мисля, че е коректно да се споменават други страни. В гръцката тема никой не коментира български хотели независимо колко са хубави.

Едно е да не се коментира, а друго е да се заблуждава. А ти това правиш и дори не ми е ясно защо, освен ако нямаш 5-6 хотела на българското море и още толкова ресторанта и се чудиш как да ги напълниш Simple Smile.  Не е вярно нито че гръцките хотели са по-скъпи от българските при едни и същи условия, нито, че гръцките ресторантите са по-скъпи от българските. Както вече споделих-имах 12 дена на бг море на най-различни места от юг на север и се убедих на 100 процента, че няма нищо вярно в това което пишеше и преди, пишеш и сега. Мога да дам безкрайни примери за цени и продукти, но ще се спра само на един който е фрапиращ - течен шоколад на сисини/наистина качествен / в магазин в Бяла -10 лв.  в Гърция същия 3 евро. Въпреки това го купих, защото беше единствения качествен десерт в целия магазин. Няма значение, че давам пример за магазин, иначе пък трябва да сравнявам замразена риба в ресторант за 12 лева с нещо което го няма в  Гърция като предлагане.
P.S. И всъщност няма как да сравниш както си написал хубав хотел в известен курорт в България с подобен в Гърция, защото просто под това което се разбира като "известен" в добрия смисъл на тази дума, България просто не разполага с такъв курорт. Може би с изключения на Дюни, със собственик един измамник, но там цените са такива, че ....то не случайно тоя курорт не се коментира много тук, въпреки, че има бол привърженици на скъпи ОИ хотели.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 01:25 от axxxelll

# 438
  • here and now
axxxelll , стотина лева е теста. Понеже наглеждам и гръцката тема, някои съфорумки ходиха два пъти тази година и през ум не им мина да навестяват тази тема да се хвалят или да се оплакват. А някои от тях живеят в български морски градове.
Идеята ми е, че който го интересува гръцко чете и пише в съответната тема. Който може да си го позволи - ходи. Аз лично не мога.
Предлагам ти да си пуснеш една тема за сравнение и да си спорите там. Тук спама идва в повечко.

# 439
Axxxel, сафрида на снимката е много вкусен и струва 8.90 лева. Ресторанта е много хубав и има страхотни гледки. Специално ти го препоръчах. Ако приемем, че Афитос е приятно селце със старинна архитектура и прилича малко на стария Созопол ми кажи, къде там в района ще ям хубав сафрид на хубаво място за 4.50 евро. .

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 02:53 от Анонимен

# 440
  • В.Търново
Какво мислите? Заслужава ли си от сега да правя резервация за юли 2021г в Албена? Уцелих днес 50% отстъпка.Излезе приемлива цена към 700 и нещо за 5 нощувки в пик сезон за 2+1 за Калиакра Маре. Много хора говорят и се предвижда, че следващата година ще е същата като тази.Та дори и по-зле. Твърде възможно е да стане точно така.Турция направо я отписвам. И другата година няма да стане.Точа й се от поне 3-4 години и все нещо става и се отказваме. Сега е виновен тоя Ковид. Не съм много сигурна дали искам да почиваме в Албена следващото лято, защото исках да посетим и други места.Много отдавна искам да посетим Сънрайз хотелите в Обзор, Грифидите, 2,3 хотела в Слънчев бряг.Така няма да имаме възможност да си изберем спокойно, освен ад правим второ море догодина, ако е възможно въобще.Тази година пропуснахме и Родопите, детето иска от 2 години и Рилските езера да посетим, много стана.Чудя се.Имам 30 дена да реша, преди да направя частично плащане към Албена.

# 441
Аз да си призная никога не резервирам (камо ли да плащам) с месеци напред. Като гледам тази година що хора пропищяха от ТА, още повече се убеждавам, че съм права. Има сайтове в интернет, които предлагат хубави оферти на добри цени целогодишно. Аз лично резервирам около седмица- две преди да отидем.
А тази година морето ни излезе направо без пари. Бензинът евтин, хотелът евтин, чудничко.

# 442
Русалка офертата е супер.Вярно че е много рано ама си заслужава.Като гледам кои хотели си изброила нямат пипане в сезона.Аз уж не исках никакви ранни пък сега съжалявам че не успях.

# 443
  • В.Търново
Миналата година пробвах, но някакъв код май изискваше и не успях на ранните с 50%.Сега може би ми се получи, понеже с историята покрай Коронавируса няма много желаещи. И въпреки това пак някакъв бъг стана със системата им.

# 444
  • Sofia
Русалка, за кой месец ти е резервацията? Ако е за юли или август, си е направо без пари. Ясно е, че ще трябва да се научим да живеем с коронавируса и едва ли, и догодина ще сме се отървали от него, но резервираш в България, а тук почивки ще има. Виж за Турция си права, никакви ранни резервации, лично аз много искам да направим едно майско море там, но ще е в последния  момент.

# 445
  • В.Търново
17 юли

# 446
  • Sofia
Топ сезон, заслужава си. 😊

# 447
Русалка, ти не си ли вече в Албена? Нищо не пишеш дали си доволна. Какво ти харесва и какво не? Явно за да търсиш резервация за 2021 ти е харесало, на из не бих рискувала вече с ранни записвания. Тази година има толкова добри оферти, които непрекъснато излизат, че догодина живот и  здраве на такива ще заложа. Миналото лято пак по това време имаше много изгодни оферти с до 40% отстъпки.

# 448
  • Sofia
Съмнявам се, в разгара на сезона да има подобни намаления. Обикновено намаленията са в перифериите, от началото на м. Юли до средата на Август си е топ сезон и цените са високи.

# 449
За Сл.бряг търся по-тих хотел, вчера бях се спряла на Гларус и Калимера Империал. Но щом при Гларус е шумно, сега ще гледам цени за Планета и Best Western Plus Premium Inn.

Общи условия

Активация на акаунт