На море в България 2020 г.! - 7

• 49 383
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ами супер ме е яд , че загубихме Сл Бряг за българите.
....
Ами не е честно Confused

Аз мисля точно обратното. "Загубване" му за българи го спаси. Ако не го бяхме "загубили", сега щеше да мяза на Китен, Поморие и Северна Гърция като атмосфера, обстановка, мръсотия, поддръжка, петъпканост на плажа, сървис ниво, култура на поведение и така нататък, и така нататък. И нямаше по време на пандемия да го "преоткривате", защото нямаше да има нищо за преоткриване.

Боя се, че при още един сезон с коронавирус, Слънчакът ще осъмне с фасовете в пясъка, ямболски и пернишки таратайки върху пясъка, запазени шезлонги и презастъпени хавлии, домати и наденици върху вестници, мангалски орди и крайбрежни капани с ретротурбочалга и цаца.

И тогава вече действително няма да е никак, никак честно.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 17:23 от Doro

# 586
  • В.Търново
Очаквайте още 1 такъв сезон.

# 587
....
Ами не е честно Confused

Аз мисля точно обратното. "Загубване" му за българи го спаси. Ако не го бяхме "загубили", сега щеше да мяза на Китен, Поморие и Северна Гърция като атмосфера, обстановка, мръсотия, поддръжка, петъпканост на плажа, сървис ниво, култура на поведение и така нататък, и така нататък. И нямаше по време на пандемия да го "преоткривате", защото нямаше да има нищо за преоткриване.

Боя се, че при още един сезон с коронавирус, Слънчакът ще осъмне с фасовете в пясъка, ямболски и пернишки таратайки върху пясъка, запазени шезлонги и презастъпени хавлии, домати и наденици върху вестници, мангалски орди и крайбрежни капани с ретротурбочалга и цаца.

Последните 15  години на Слънчев бряг  има от до. От силиконките за които се спомена/и мисля, че една писа пост преди 2-3 страници че много обичала Дюн/ до ямболски и пернишки и всякакви други номера. Слънчака от години си е курорт за от до най. Каквото и да включва това от и до, защото аз не съм привърженик на деление на хората по морето на пернишки и ямболски номера, цитирам твоя пост.  Обиколих половината южно Черноморие и не видях домати и наденици върху вестник никой да яде на плажа. Ромските орди също не видях по южното Черноморие-някой преди време писа, че били в Слънчака. Тук стана ясно че не съм привърженик на Бг морето, но пък точно тази му харектеристика в южните му части аз не видях.

# 588
....
Ами не е честно Confused

Спаси го, та го затри, ама карай! Много ми е странно, че хем не ходите в Китен и Северна Гърция, хем уж сте много добре запознати какво се случва там.
На мен нашето крайбрежие на юг ми е брутално застроено, за Слънчака да не говорим, докато на север има места, които ми харесват, но са далече. На плажа съм забелязвала хората да хапват пици, дюнери, палачинки, но никога не съм виждала да кълцат домати на вестник ни тук, ни в Северна Гърция, а и да го правят, какво ви влиза в работата. Ако някой ходи на море, за да си начеса снобарията, това не е проблем на онези, които ходят заради самото море.

# 589
Никога няма да коментирам, че не харесвам нещо, ако не съм го опитала.

# 590
  • Пловдив
Никога няма да коментирам, че не харесвам нещо, ако не съм го опитала.
Гордост и предразсъдъци.
Много здраве от Слънчев бряг!

# 591
  • София
Ето и един прекрасен плаж, на който не се налага да ходиш в 9 или 10 часа, за да си запазиш място. Изкарахме прекрасна почивка в гр. Бяла. Два дена ни посещаваха делфини, което си беше голяма атракция. Почивката е такава, каквато сами си я направим. Прекрасно море на всички, на които им предстои.

# 592
  • Пловдив
K.Aragonska,  и на Нестинарка има място къде да си забиеш собствен чадър, търся платена зона, защото съм в 9 месец и някак не си представям плажа излегната цял ден върху пясъка, просто физически тази година ми е невъзмажно. Иначе има прекрасни диви места все още по родното черноморие. И малко ми е гадно да призная съжалявам, че не заложих на сигурното Приморско, ама живи и здрави да сме.

# 593
  • Сф
Едно уточнение- Морето е прекрасно, не плажа на Бяла, доста подвеждащо изказване.

# 594
  • София
Всъщност това не е див плаж, а малко след платената зона. Места винаги имаше и то по всяко време на деня. Бар също има и той е в началото на плажа , него обаче го посещавахме вечер, за по някое и друго питие.

# 595
  • Сф
Ми не е субективно, защото съм била.Съвсем обективна е и сянката и камъните, стръмния вход на морето, дълбочината му и т.н.Писано е за плажа на Бяла доста, да не се повтарям.Но при толкова хубави плажове и местенца, да се набия точно там- никъФ шанс!
Празно е , защото малко българи ходят към. Бяла, а чужденците ги няма.
Иначе и града е красив, гледките, но не отивам втори път, камо ли с детвто..

# 596
  • София
Ми не е субективно, защото съм била...
Ходя там 5 година, всеки път е различно. Понякога е като езеро, друг път бурно, но винаги много чисто. Не е по-дълбоко от други места. Плажът е голям и има места, на които можете да се печете докато залезе слънцето. Българи малко, но руснаци много, като изключим тази година. И повечето с две,три или четири деца. Пускат си ги на воля в морето, но явно не им пречи всичко това, което иначе се изтъква като недостатък. Както казах, субективно е. На всеки му харесват различни неща. Важно е да сме хепи от избора си.

# 597

Точно такива места обичам,истинско спокойствие...Най- малко пък българи ми трябват...

# 598
Ми не е субективно, защото съм била.Съвсем обективна е и сянката и камъните, стръмния вход на морето, дълбочината му и т.н.Писано е за плажа на Бяла доста, да не се повтарям.Но при толкова хубави плажове и местенца, да се набия точно там- никъФ шанс!
Иначе и града е красив, гледките, но не отивам втори път, камо ли с детвто..

И на мен Бяла ми хареса най-много от местата които посетихме тази година, така, че нещата са субективни. Камъни  на южния плаж нямаше, а слънцето грееше до късно . За слънцето помня, защото и аз се притеснявах, че рано  ще се скрие, но не. Подходът до плажа е лесен, има голям паркинг и е свободен. Плажът беше чист и с много свободно пространство. Да - недостатъкът е че морето бързо става дълбоко и определено не е подходящо за деца. Затова и предпочетохме южния плаж на Обзор, който беше на 10 мин с кола и пак с лесен и свободен достъп за паркиране.
И всъщност се радвам, че това място е непопулярно, защото ако ми се наложи да ходя на Бг море, ще е основен вариант.

# 599
  • Сф

Точно такива места обичам,истинско спокойствие...Най- малко пък българи ми трябват...
а, да, ама руснаците и румънците щото са едно спокойствие..Не всички разбира се, ама масовката, която ходи по евтиното не ме кефи.На такива простотии съм се нагледала..викане, крещене..бият ни по точки!

Общи условия

Активация на акаунт