Как се върнахте на работа след майчинство

• 13 063
  • 191
  •   1
Отговори
# 120
А мъжът ти защо отказва да си взима болнични? Може да се налага чат-пат. Той не иска или от работата му трудно ще го пуснат?

# 121
Ще го пуснат без проблем, но непрекъснато имал много работа и затова не иска да отсъства. И двамата работим едно и също, но аз на частно от вкъщи, както успея заради детето, а той е на трудов договор.

# 122
Не, недей да отлагаш яслата. Като тръгнаха на градина, децата, дето не са ходили на ясла, минаха по същия път, но не на 2 години, а на 3 години... колкото по-бързо се сблъска с вирусите, по- добре. Стискам палци да не стига до пневмонии и болници, всичко друго се преживява.

# 123
Щом е родено януари 2021, може да го запишеш направо на градина септември 2023 с набор 2020.

# 124
Не, недей да отлагаш яслата. Като тръгнаха на градина, децата, дето не са ходили на ясла, минаха по същия път, но не на 2 години, а на 3 години... колкото по-бързо се сблъска с вирусите, по- добре. Стискам палци да не стига до пневмонии и болници, всичко друго се преживява.

въобще може да не стане така. моите не са ходили на ясла и след това почти не са боледували. факторите са много. а за тръгването е въпрос на възможности и лични предпочитания. аз бих задържала колкото мога.

# 125
Щом е родено януари 2021, може да го запишеш направо на градина септември 2023 с набор 2020.
Хмм не знам дали ще може. Май трябваше в годината в която навършва 3 години, а това е 2024. но трябва да поразпитам де.

# 126

въобще може да не стане така. моите не са ходили на ясла и след това почти не са боледували. факторите са много. а за тръгването е въпрос на възможности и лични предпочитания. аз бих задържала колкото мога.

Това е супер. Моите наблюдения са от 20 деца в ясла и други 26 деца в градина. Сигурно броени дечица са имали супер имунитет и не са боледували много. Явно твоето е от тях Simple Smile

# 127
Аз по принцип съм си една ревла. Все ги изживявам нещата, тръшкам се, плача и после ми мине. Започвам работа след седмица. Оставям малкото момче на една година с тати, а мама до обяд ще е на работа. Трудничко ще ми е, но в вяра, нещата ще се получат.

# 128
Всичко ще е наред, не се тревожи. За мъниците е най-важно да са до любящи близки, дори и в кашон.

# 129
Момичета, радвайте се, че има къде да се върнете на работа. От моята камбанария това е изключително предимство.
Аз родих 2020г. по времето на големите lock down-и и скоро след това фирмата, за която работих, затвори офиса са в нашия град.
Та сега, когато най-накрая приеха синът ми на ясла, ще трябва да си търся нова работа. С който и да говоря по темата, получавам само тъжни погледи и въздишки, защото на всички е ясно, че не взимат лесно майки с малки деца.
Даже мислех тези дни да пускам тема по въпроса, че имам нужда от малко положителни мисли. Grinning

# 130
Нямам познати и приятелки с деца, дето да не са ги взели на работа Wink Включително и аз така. Баш в локдауните детето ми тръгна на ясла, а аз напуснах старата ми работа, защото не ме кефеше. Недей да тръгваш с негативна нагласа Simple Smile

# 131
  • някъде в орбита...
Нямам познати и приятелки с деца, дето да не са ги взели на работа Wink Включително и аз така.
И аз така - търсена съм, се оказа, и ми дават отстъпки точно заради бебето вкъщи. Положителна нагласа, Rocket, и ти стискаме палци Wink

# 132
Последните месеци от майчинството/изкарах си пълните две години, плюс три месеца отпуск дето се беше събрал/, ама последните месеци направо нямах търпение да се върна на работа и... да си почина Joy
Иначе и аз преди няколко месеца си смених работата. Не съм имала проблем заради това, че съм с малко дете. Може би зависи от сферата, в която работиш.

# 133
Съветът ми е за потърсите нещо от къщи и по възможност на половин работен ден (ако детето още не ходи на детско заведение). Много лесно мина адаптацията при дъщеря ми по този начин, имам достатъчно време за нея включително в обедната почивка и като не губя време в път. Има сега много фирми, които предлагат хоум офис работа от всички точки на страната, че даже и доста са с модерното asynchronous работно време (моята не е чак asynchronous, ама слушам колеги, че са много доволни от такава форма на труд).

Иначе и аз нямам впечанление да се избягват в момента майки с деца. На интервютата абсолютно винаги си казвам, че съм с малко дете и поставям условия за гъвкавост, никой не ми се е мръщел.

Смених работата детето като стана на 1 година, исках нещо с по-мало отговорност и напрежение, а старата фирма не можеше да ми предложи точно такава позиция. Тя това е вторият ми съвет - грижата за детето иска търпение и спокойствие, за мен това означаваше стъпка назад, но не съжалявам, поне на тоя етап.

# 134
Аз също след майчинството започнах нова работа. Аз не исках да се връщам на старата. Дори в деня, когато трябваше да е интервюто, с детето влязохме в болница. Мислех си, край с тази точно, ще пускам сиви-та наново след като оздравее. Но не, хората ме изчакаха, след като им обясних, че детето ми е болно, започнах точно там и работя за тях вече от 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт