Парфюмни размисли и страсти - 248

• 53 852
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за темата, Денси! Flowers Palm Tree
Тази година носех сума ти неща, но нещо не ги подбрах както трябва. Накрая изпръсках две отливки - Bottega veneta essence aromatique  и Ninfeo mio, и си купих Нефритеното цвете от Ерболарио. Носих и Premier Figuier - на морето е много по - красив. Не ме радваха особено парфюмите, наслаждавах се на въздуха и аромата на море.

Dez, преди много време бях пробвала DG pour femme и си спомням, че много ми беше харесал, но не помня коя версия, дали не беше интенз. Познаваш ли и двете, голяма ли е разликата между тях?

# 16

Dez, преди много време бях пробвала DG pour femme и си спомням, че много ми беше харесал, но не помня коя версия, дали не беше интенз. Познаваш ли и двете, голяма ли е разликата между тях?

Не мога да кажа, че познавам Intense. Помня, че го пробвах от любопитство, но не ме развълнува като pour femme.

# 17
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! 🌹

Не знам кои от парфюмите ми са екзотични - трябва да поразгледам и поразмисля.
А най-голямата греда насляпо беше преди години JOY. Но не на Диор, а на Пату... Скоросмъртен аромат. Как не пукнах, само аз си знам... 🤣🤣🤣

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Patou/Joy-1436.html

# 18
Ммм Бел, спомням си очакването на този Joy.

# 19
На последното море взех с мен Mandorlo di Sicilia и Fico di Amalfi, че бяха хем тематични, хем в багажощадящ размер от по 30мл. Също и мостра на Bonbon - ще се взимаме като му дойде времето и проверя и фланкърите.  Иначе, на предишни почивки най-често съм взимала Meharees L'Erbolario (наистина достоен екзотк), Omnia India Garnet Bvlgari и Thé Rouge Bvlgari .
Тази година ще добавя Alien Mirage ( плаче си за море просто) и някоя свежа Алегория. Понякога взимам +1 за вечерно фръц, нещо с ууд, тамян, подправки или плътни цветя... Но рядко нося повече 3 аромата, само ако са мострени размери може да се окажа с повече..

# 20
  • София
Не знам кои са екзотични аромати. Ако приемем, че са такива с тропически плодове - съм категорично не. Ако са с аромат на плажна козметика, съм още по-не. Правят ми жегата още по-задушна и непоносима.

Любимите ми летни аромати са кисели натурални цитруси, зелени прашни смокини, солени сухи треви (Wood & Sage Jo Malone и Sandflowers Montale са ми любимите състезатели в този коридор) и разбира се, всички остри горчиви алдехиди, до които съм успяла да се докопам през годините и изземвам от сайтовете с педантичността и упоритостта на хамстер, който пълни леговището си.

# 21
Благодаря за тематаdensi! В събота заминаваме на планина, най-любимо преживяване за мен, по-любимо и от парфюмите❤С мен ще пътуват Жадор едп, Алиен едп и три мострички Добрите момичета на Килиан. Не са екзотични, даже са доста масови,първите два, но са ми сантимент, защото с тях съм пребродила гори и върхове☺ Станали са част от спомените ми, от историята ми, а и все още харесвам  аромата им. За Добрите момичета на Килиан-много хубав парфюм, просто е приказен, красив, нежен, упойващ...Но не откривам никаква нотка gone bad, според мен тези момичета са си изцяло добри, невинни и бели и по-добре😀Отсега си го мечтая този парфюм, като свърши диетата, ще чакам за някой много специален повод😍

# 22
  • Франция
Благодаря за новата тема Flowers Tulip
Когато пътувам, вземам травел или пробички според сезона и настроението си.
Моята ваканция тази година приключи, така че мога да кажа точно какво взех: Melodie de L'Amour на Dusita (7,5 мл), Sogno Reale на Mendittorosa (7,5 мл) и Aqua Sextius на Jul et Mad (20 мл) + една торбичка с пробички Simple Smile

# 23
Екзотичните парфюми, които бих взела със себе си са доста, но надали ще помъкна толкова бутилки на една почивка... Grinning
Aerin Hibiscus Palm, TF Soleil Blanc, Narciso Ambree, Sol Cheirosa 62, Estee Lauder Bronze Goddess Azur, Lancome Tresor Nude, Alien Eau Sublime, Aerin Gardenia Rattan. Heart

# 24
Аз имам още един въпрос, ще ми е интересно да разбера кой е парфюмът/парфюмите, за който сте получавали най-много комплименти от мъже. При мен винаги отбелязват Mon Guerlain Florale 🙃

# 25
за запис изборът ми от вчера

Скрит текст:

Cabochard Gres & O d'Azur Lancome

# 26
Днес съм с Musky Garden. Свежи сладко-кисели плодчета, които ме зареждат с настроение и енергия. В същото време усещам и нещо секси в него. Кара ме да се замисля за покупка.

# 27
  • в Кошера
densi, bouquet!

За мен екзотични са не плодовите, а ориенталските аромати.

За предстоящото ми пътуване ще взема 4 от Ерме-тата ми - Мосю Ли, Лагуната, Жур Абсолю и Омбрето. Blue Heart
Може и някоя роза за вечер... или пипереното Туили. Макар, че Лагуната се държи прекрасно вечер.

Аз имам още един въпрос, ще ми е интересно да разбера кой е парфюмът/парфюмите, за който сте получавали най-много комплименти от мъже. При мен винаги отбелязват Mon Guerlain Florale 🙃

Определено Сантал Роял! Всички го отразяват подобаващо - и дамите, и господата. Bowtie

# 28
Благодаря за темата! Обикновено на почивка взимам най - много две бутилчета. Но тази година съм на укиенд туризъм и нося само по един парфюм. Сега мисля да заложа на TF Soleil blanc или Круизния Ангел 2020.
Не мога да се разбера нещо с L’Ombre Des Merveilles Hermès. Взех го след няколко проби, убедена, че този път ще си паснем. А дано, ама надали. Твърде унисекс ми стои, души ме нещо в него. Ще му дам шанс на морето може би и ако не се получи, ще го прибера за зимата. Но ще е трудна работа. Ерме не е моят бранд явно. А толкова харесвам чудесата върху други хора. Ще се задоворявам с гурметата. Те поне ме обичат.
Парфюм за деня - Нинфео мио. Любов.

# 29
Около час и половина след нанасяне Musky Garden започва да ми прилича на NR For Her и вече не съм чак толкова сигурна дали бих го купила.

Общи условия

Активация на акаунт