Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 025
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Нещо странно, днес пак пробвах новото Givenchy Irresistible и в драйдауна нещо взе, че доста ми хареса. Едно момичешко, кокетно сладко, но пък свежо. Мирише на милион други неща, нищо запомнящо се и все пак...?! На първите две проби доста ме подразни, началото му, но този път се разсеях и чак по-късно се присетих пак да го помириша пак... Хм 🤔

# 481
Angel не познавам, Aura и Alien са ми много любими. Alien обаче е за студено време. Aura не е лесен за харесване, силно се усеща ревен в началото. После търпи развитие и става много по-хубав. Но, да, най-добре е да се пробва преди покупка.

# 482
Преди имаше въпрос, как поръчваме парфюми "на сляпо"? Еми, аз най-се влияя от името или рекламната картинка. Сега си поръчах "Flora Futura" само заради името (тук, наскоро една съфорумка го спомена и аз запалих:heartpulse:)! Имам някакъв спомен, че не беше лош, дано като го получа, да не ми се подкосят краката не в хубавия смисъл.
Мисля че бях аз, и се надявам да не съм те подвела. Smile Flowers Hibiscus

Ако съществува лесен за харесване Мюглер, това е Flora Futura. В началото усещам лек, сладък сок от уханно червено грозде, прясно откъснато от лозата. Не знам как мирише дюлята, или защо изобщо е в състава, защото според мен дюлята няма мирис, или поне тази в северна България няма.
Непознатите цветя са нежен (според моите представи) бленд, но не немощен, или невзрачен. Мен ме грабна веднага, когато го усетих върху друга жена, тичаща много бързо. Sweat Smile И го запомних, но не се сетих, че може да е Мюглер. Няма нищо общо с първообраза където има много амбра и жасмин, а аз никога не съм залитала в тази посока.

Нищо не разбрах от пробата му на блотер. Нищичко. Видя ми се скучен и невзрачен.
В този ред на мисли, виждам, че пробата на блотер не означава нищо, но пък не мога да пробвам, а и не искам, всичко на кожа. Мансерите още ми дърват влага. Недовършените проби държа в кутия, а детето, виждайки ги докато подреждах се подсмихна и подметна "А, този ужас от киното ли? По-добре не я отваряй повече". От "ужаса в киното" мина почти година:
 https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Caf--18044.html

Angel Eau Croisiere 2019 също бях набедила за скучна Фанта. Нищо подобно. На блотер може и да е Фанта, с едно фъс на кожа нищо не разбрах, но се бях напръскала с моето си, та не се учудвам изобщо.
Круизното издание от 2019 е страхотен летен аромат, добре че го получих от размяна, иначе нямаше да разбера, а щеше да е жалко. Страхотни неща се случват в базата, пачулито е по-зелено там, по-билково, и ароматът няма нищо общо с лимонади от всякакъв вид. На мен ми е дори, ехм, много съблазнителен в базата.
Иска яко напръскване обаче,  6-8 фъс.

Колкото и да обичам Mugler Aura, не мога да я нося всеки ден. Иска си настроение. За мен е билково-евкалипто-ментолов ванилен крем. Много зелен, като бутилчето. В жега страхотен. Май наистина прилича на дъвка Идеал от ранното ми детство.
Eau Sensuelle е по-омекотен от гарденията, но базата си остава същата, поне на моята кожа. Много ми харесва бутилката, но е излишна покупка за мен. Преполовила съм Аура, и ме чака нова, неотворена 100ца.

Не съм си снимала избора за седмицата още. Ще съм на цитруси. Уж недолюбван жанр, но имам доста любимци, освен че е в унисон с темата. Flowers Lemon Flowers TangerineTropical Drink Nature Sunny
Edit: Ето ги: 3х грейпфрут, 3х мандарина, 1х лимон, 1х лиметка
Flowers Lemon Flowers Tangerine Flowers Lemon Flowers Tangerine
Скрит текст:
Flowers TangerineFlowers LemonFlowers Lemon

Вчера най-сетне пробвах новия Byzance 2019  и Mademoiselle Rochas Couture, и двата на кожа. Великолепни! Диаметрално различни, но великолепни, мога само оди на възхвала да им пея. Издръжливостта и шлейфа на втория са изумителни. Тонката е фантастична, с карамелен подтон, вкусна, гъста и дълбока.
Byzance 2019 няма нищо общо със стария, освен че е много красив флорален аромат. Сапунената винтидж нота я няма. Ще го тествам отново, и отново, Mademoiselle Rochas Couture  го заглуши. Като Инсоленс е госпожицата, в тонка вариант, "звяр" на стероиди.
Според мен идеален за клуб и за вечер.

SOTD, вчера,  Ден19/365, Hermes Jour Absolue
SOTD 20/365 Ден 20/365 Angel Eau Croisiere 2019

На по-приятна диета никога не съм била. Smiley

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:55 от Dez

# 483
Благодаря, DezGift Heart Просто си представих "Цвете от бъдещето", сигурно няма да се разочаровам.
От Мадмоазелите на Роша много ми хареса, мисля с по-ярко розовото, този май беше:
https://www.fragrantica.com/news/Rochas-Mademoiselle-Rochas-Eau- … ilette-10966.html

Имам чувството, че ги подценяват тия млади дами за сметка на Диор-ските и Шанел-ските...

А дюлите при нас, на юг от Стара планина миришат. На мен ми навяват носталгия и меланхолия по селото, когато през есента баба ги редеше на прозорците и стаята миришеше на дюли (и круши).

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:57 от Hastar

# 484
Благодаря, DezGift Heart Просто си представих "Цвете от бъдещето", сигурно няма да се разочаровам.
От Мадмоазелите на Роша много ми хареса, мисля с по-ярко розовото, този май беше:
https://www.fragrantica.com/news/Rochas-Mademoiselle-Rochas-Eau- … ilette-10966.html

Имам чувството, че ги подценяват тия млади дами за сметка на Диор-ските и Шанел-ските...

А дюлите при нас, на юг от Стара планина миришат. На мен ми навяват носталгия и меланхолия по селото, когато през есента баба ги редеше на прозорците и стаята миришеше на дюли (и круши).

Непременно ще пробвам на кожа. Стана ми интересно заради ябълката.
Още ме е яд, че изпуснах Insolence Eau Glacee, прекрасна ябълка беше.

Отдавна, от 2012 по-точно, много искам за лятото този разкошен, искрящ цитрус:
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-de-Rochas-2361.html
и братовчедката с манго и портокал
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-Sensuelle-5903.html

Харесвам Роша, прекрасни аромати имат. Вече 4 имам в уиш листа. Ето така се трупат аромати. Много лесно.

8 години неутихваща любов! Трябва да ги купя другото лято след диетата, само да им освободя място. Laughing

# 485
Вчера пробвах My Way Giorgio Armani. Много ми хареса очаквано. Точно като за мен е, страстни бели цветя. Женствен, плътен, много силен, с отлична трайност и много красива бутилка. Ще го купя.
Само за любители на тубероза. Усеща се силно и до самият край. Доминираща е. Има и плодове, круши, които го правят гладък и топъл. Ванилията също е доста и подслажда силно цветята.

# 486
  • Стара Загора
Миналия вторник репих да отида до Дъглас да погледна дали имат новия Angel Eau Croisiere на Mugler, за да го пробвам. За съжаление го нямаше, но така или иначе съм решила, че ще го поръчвам. Grin
Разгледах другите парфюми, които тук често засичам и няколко, които бях набелязала.
В бързината съм пръснала на блотер Roberto Cavalli Gemma di Paradiso (помня, защото бутилката беше зелена). Познат ми е, но има нещо, което не ми харесва в този парфюм. Трябваше да си пръсна Paradiso Azzuro, но бързах и съм се объркала.
Минах към Rochas Byzance - много красива бутилка. Викам си трябва да ми хареса и си пръснах на ръката. Леле, щях да повърна буквално, а сътава му не е никак лош. Има хелиотроп, което не знам как мирише, но не ми се вярва от една съставка така силно да ми се повдига. Голямо търкане и миене на ръката беше, докато го махна, доста е траен. Grinning
На другата китка пръснах Rochas Mademoiselle in Black - не е лош, ежедневен парфюм, носи настроение, но не ме впечатли.
Van Cleef & Arpels Néroli Amara - това е парфюмът за следващата ми покупка! Grin Много мой, много свеж! Усещам нероли, лайм и лимон. Идеален е за пролетта и лятото, голяма свежарка.

Направи ми впечатление, че по-лесно харесвам парфюми, поръчани "на сляпо", колко да са на сляпо, като отделям време да ги опозная с четене е друг въпрос, а когато отида в магазин много рядко нещо да ми хареса. Вече се чудя в мен ли има някакъв проблем. Grinning

# 487
  • Пловдив
За този по-стар аромат какво ви е мнението? Simple Smile тук е на добра цена...
https://www.parfimo.bg/calvin-klein-eternity-moment-eau-de-parfum-za-jeni-100-ml/

# 488
  • Бургас
За мен пък Аура е най- лесния парфюм на Мюглер, ако го сложим до Ейнджъл и Елиън/ без да ги сравнявам, те просто са съвсем различни/, които според мен не са изобщо масово харесвани.Колкото са харесвани толкова са и мразени.Аура Сенсуел e много по- хубав за моя вкус, по- излъчващ и по- различен от Аура. Rochas Byzance и Rochas Mademoiselle in Black изобщо не харесах, консултантката вече два пъти ми бута в ръцете този Rochas Mademoiselle in Black , е казах и, че не ми харесва и го пробвах предния път и тя пак ми го пробутва!My Way Giorgio Armani няма да мога да го пробвам днес, че имам много работа, но и аз имам надежди за него, новото Валентино също ми е интересно нищо, че не съм почитател на Валентино грам.Гранада Салвиа на Герлен харесах жестоко, но времето му свършва, бих го носила с удоволствие, елегантността на бранда естествено личи отвсякъде, много хубав бленд и доста траен за такъв тип парфюм.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 10:04 от Bright Crystal

# 489
Преди дни си купих желаните уникални парфюми Tabit Extrait de Parfum Tiziana Terenzi и Mirach Tiziana Terenzi и не мога да си намеря място от радост.

# 490
  • Бургас
Хайде малко за новото Армани-https://www.youtube.com/watch?v=O8FnbAoA-QE

# 491
  • някъде под слънцето...
Новoто Армани, за мен е някаква неприятна лепкава сладост, за първи път се случва да търкам със сапун след проба, но и това не помогна.Виала замина дирекно в кофата.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 10:36 от sl

# 492
Idôle L'Intense Lancome е по-хубав от първия за мен.
Най-любимият ми от от новоизлезлите парфюми обаче е Oud Blanc Van Cleef & Arpels.Това е предпочитаната ми ексклузивна линия и новият им парфюм не ме разочарова. Уд, тамян и муск, но леки, ефирни, реещи се. Припадам!

# 493
  • София
Аз пък напоследък съм много на вълна Герлен и даже реших да скоча на сляпо на L'Heure Bleue само зарди историята на парфюма. И тази статийка доста помогна де http://www.danybon.com/interesno/prikazki-parfumi-guerlain/
Bowtie

# 494
За Aura, aз харесвам само версията Sensuelle, където зеленината е балансирана със сладка ванилия и се получил много красив парфюм. Оригиналната Аura ми е ужасна, зелена и тръпчива.

Излезли са доста парфюми, ще трябва и аз да обиколя някой мол за проба.

Densi, разкажи за Mirach, много ласкави коментари има във фрагрантика. Ти откъде я купи?

Общи условия

Активация на акаунт