С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 368
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Опъвайки му нервите перманентно, рискува да го дистанцира и от детето. Наскоро имахме подобна дискусия с познати. Разведените обичат децата си. Но отношението на майките влияе. Ако е играла игри при развода или е имало скандали, изневери емоциите влияят и към детето. Може би децата копират част от негативите на бившите.  Споделям изказани мнения, не ги подкрепям.
Похвалили го в службата и вирнал перчема. Но издигайки се може да смени и стила, колата и жената.
Не съм съгласна, че в Б-я всички са ориенталци. Чужденците винаги делят сметките, грижи, задължения.
Битовизмите не са в основата на брака. Но форумно емоции, чувства и комуникации се подценяват. Мъж, който обича няма ли да се старае, обгрижва и помага безкористно?

# 391
...Мъж, който обича няма ли да се старае, обгрижва и помага безкористно?

НЕ! От личен опит и форумски оплаквания съм стигнала до извода: Голяма част от мъжете ( българските - че сме БГ форум) смятат, че щом ходят на работа и носят парите в къщи, го правят от любов и това е достатъчно. За друго ( битовизми, емоционална подкрепа, гледане и забавляване, бавене на бебета/ деца) не ги търси. Това не е тяхна грижа/ задължение/ работа. Това е за жената.
  С една дума - мъжът ходи на работа, носи пари в къщи( дали са достатъчно няма значение), след което е в правото си да лежи пред ТВ, да му се сервира/ отсервира и да иска тишина и спокойствие. През почивните дни ходи да помага на родители, приятели, просто познати. Или си има хоби.
   Но той обича жена си/ децата си и щом не пие, бие и не кръшка - от какво се оплаквате?

И още нещо не свързано с горния цитат - говорете 1 път и поставете ясни изисквания. Не се ли спазват - не давайте 3 - 5 - 10 шанс. 30 години изгубих, защото се опитвах с говорене да решавам проблеми. Все си мислех, че като кажа какво ми тежи ..., като обясня как трябва....като поискам ... Има мъже, на които като им говориш, обещават и чакат да ти мине. После пак по старому.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 00:21 от 512

# 392
  • Sofia
Да ви кажа право, малко извън контекста на настоящата тема, аз пък не познавам такива мъже, като от поста на 512.
Може би е хубаво да уточним за коя възрастова и социална група говорим основно. Защото съгласете се – едно е двойка образовани млади хора, с престижни професии, бачкащи в София, съвсем друго – съпрузи, надхвърлили 50-те, в Горно Нанадолнище, като най-близкият досег на съпругата до професионалното поприще да е бил петте месеца стаж в кварталната бакалия, преди да се запознае с мъжа си, когато е била на 19.
Около мен повечето млади мъже (20-30-годишни) си правят всичко сами и не искат да зависят от някого друг за тези базови дейности – перат си, чистят си, готвят си. Че колко време и усилия отнема това, за Бога?
От друга страна – не познавам семейни млади жени, които не работят, т.е. играят го перманентни домакини. Около нас, с мъжа ми, повечето приятелски семейства се състоят от двойки, в които както мъжът, така и жената, са кариерно доказани и драпащи нагоре по професионалната стълбица.
Така че знам ли... Принципно винаги защитавам позицията на жената, ама ако същата тая жена зорлем се е набутала в неблагоприятна за нея ситуация, чия е вината?
Не ме разбирайте погрешно, грам не жаля мъжете – просто смятам, че ако една жена доброволно се постави в положение на зависимост, то контрата е у нея – многократно сме разисквали как родното законодателство не защитава интересите на жените, и в частност – на майките.
Мъжете (или поне повечето от тях) принципно са така устроени, че усетят ли малко власт и мегдан за манипулации, започват да се пробват с налагането и контрола върху жената. Така че номерът е наистина да са наясно, че по никакъв начин не зависиш от тях и дори да им теглиш майната, стандартът и кефът ти няма да пострадат ни най-малко.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 01:00 от Blаck Cat

# 393
  • Варна
Доминирането идва от зависимостта. Ако жената е обезпечена преди брака, или има алтернатива и амбиции, отношението е друго. Ако в този случай критиките целят да я унижат и назидават е тормоз. Авторката уточни, че няма конкретна причина за недоволството му.

# 394

И още нещо не свързано с горния цитат - говорете 1 път и поставете ясни изисквания. Не се ли спазват - не давайте 3 - 5 - 10 шанс. 30 години изгубих, защото се опитвах с говорене да решавам проблеми. Все си мислех, че като кажа какво ми тежи ..., като обясня как трябва....като поискам ... Има мъже, на които като им говориш, обещават и чакат да ти мине. После пак по старому.

Я виж ти! Не ми се било случило на мен само.
Оказва се, че проблемите се решавали, защото като ти мине идваш на неговото.
Да, ама ако изведнъж решиш да не се съгласиш? Проблемът остава и ви отравя, и двамата.
Затова съвременното общество (по мое мнение) не търпи домакини. Патриархалният модел е отживелица. Жената се поставя в неизгодна зависимост. Хубаво, докато отглежда децата може да изкрънка нещо, ами после?
Моите деца са вече големи и като си поеха по пътя изведнъж открихме, че нищо не ни свързва. Ако не се бях развивала професионално до момента, какъвто разбира се не е моят случай, можеше изведнъж да се окажа в небрано лозе.

# 395
Да ви кажа право, малко извън контекста на настоящата тема, аз пък не познавам такива мъже, като от поста на 512.
Може би е хубаво да уточним за коя възрастова и социална група говорим основно. Защото съгласете се – едно е двойка образовани млади хора, с престижни професии, бачкащи в София, съвсем друго – съпрузи, надхвърлили 50-те, в Горно Нанадолнище, като най-близкият досег на съпругата до професионалното поприще да е бил петте месеца стаж в кварталната бакалия, преди да се запознае с мъжа си, когато е била на 19.
Около мен повечето млади мъже (20-30-годишни) си правят всичко сами и не искат да зависят от някого друг за тези базови дейности – перат си, чистят си, готвят си. Че колко време и усилия отнема това, за Бога?
От друга страна – не познавам семейни млади жени, които не работят, т.е. играят го перманентни домакини. Около нас, с мъжа ми, повечето приятелски семейства се състоят от двойки, в които както мъжът, така и жената, са кариерно доказани и драпащи нагоре по професионалната стълбица.
Така че знам ли... Принципно винаги защитавам позицията на жената, ама ако същата тая жена зорлем се е набутала в неблагоприятна за нея ситуация, чия е вината?
Не ме разбирайте погрешно, грам не жаля мъжете – просто смятам, че ако една жена доброволно се постави в положение на зависимост, то контрата е у нея – многократно сме разисквали как родното законодателство не защитава интересите на жените, и в частност – на майките.
Мъжете (или поне повечето от тях) принципно са така устроени, че усетят ли малко власт и мегдан за манипулации, започват да се пробват с налагането и контрола върху жената. Така че номерът е наистина да са наясно, че по никакъв начин не зависиш от тях и дори да им теглиш майната, стандартът и кефът ти няма да пострадат ни най-малко.

Съгласна съм с теб, защото около мен е същото и това е което смятам за нормално и логично.
Но също разбирам, че моето "нормално" не важи за много хора.
Единствено мога да им кажа какво е положителното на моето и да ги агитирам да тръгнат по този път, но все още има жени, ща коите искат да ги издържат, а те да са домакини и това за тях е статус и успешен път в живота.

# 396
Аз 512 не я разбирам, 30-сет години живяла с този мъж, децата пораснали и битовизма сведен до минимум, вместо да си живеят, ще се развеждате.
Аз по принцип не съм толкова злопаметна и да тая толкова негативизъм.
Хващаш си любовник, виждаш, че е същата стока, че и по-лошо, от официалния и си решаваш да си живееш с настоящия. Толкоз пък драма с това домакинстване: автоматична пералня, миялна и прахосмукачка робот мисля вече всеки може да си позволи.  Не ви разбирам, ама хайде.

# 397
  • Обран бостан ;)
Аз 512 не я разбирам, 30-сет години живяла с този мъж, децата пораснали и битовизма сведен до минимум, вместо да си живеят, ще се развеждате.
Аз по принцип не съм толкова злопаметна и да тая толкова негативизъм.
Хващаш си любовник, виждаш, че е същата стока, че и по-лошо, от официалния и си решаваш да си живееш с настоящия. Толкоз пък драма с това домакинстване: автоматична пералня, миялна и прахосмукачка робот мисля вече всеки може да си позволи.  Не ви разбирам, ама хайде.

Правилно !

Относно домакинстването: Ако толкова им тежи -  хващат се на работа и плащат на друга жена. Толкова !

# 398
Al_Bundy, може би искаш да кажеш, че се хващат на работа и делят разходите по заплатата на жената, която ще помага в домакинството.
И да добавя, отглеждането на малки деца без помощ от баби и ходенето на пълен работен ден е много трудно приложимо. Подозирам, че малко от вас са съчетавали нещата,  и пак подчертавам без баби помощници.
 Отдавна трябва да узаконят гей браковете в БГ, наблюденията ми са, че българското семейство се състои от баба, майка и деца. Мъжете са там някъде си, за цвят и присъствие, колкото да останем верни на поговорката от кал да е, мъж да е. Тези младите, които описвате или имат баби на помощ в отглеждането на децата или нямат изобщо деца.

# 399
  • Обран бостан ;)
Al_Bundy, може би искаш да кажеш, че се хващат на работа и делят разходите по заплатата на жената, която ще помага в домакинството.

Именно. Ако мъжът работи, а жената домакинства и това не и харесва, хваща се въпросната жена на работа и с изкараните общи пари плащат за домакиня.  Пито - платено.

# 400
  • София
Аз съм си поела моята част, той - неговата. Единствено ме дразни когато той започне да се заяжда, че аз нищо не правя. И това не е, защото реално има критика към мен, а защото на него някой нещо му е накривил.
Така че вероятно случаят е такъв.

# 401
  • Sofia
Крис, ами, ти си толкова компромисна, че няма накъде. Simple Smile Та, оттам и позицията ти. Мен мъж, който не се грижи за домакинството поне толкова, колкото и аз, би ме изкарал от кожата ми за нула време. Ето че и при други дами е така, не сме толкова ларж. Simple Smile

# 402
Блеки, аз съм любовчийка от малка. Майка ми що зор даде да ме омъжи, та да се куртулиса. Не се хваля, ама характер...
Вие сте студени, самодостатъчни, аз съм есктроверт, купонджийка, мен самотата и стоенето вкъщи ме смазва.

# 403
  • Sofia
Крис, чак самодостатъчна не знам дали съм, защото винаги съм държала много на семейното гнездо и отношенията с партньора, но – да, не обичам шумотевици и джангъри, големите компании ме напрягат адски много. Обожавам да си стоя вкъщи, но това е така, само защото живея в София (град, който стандартно не понасям, макар да съм родена и израсла тук). Ако, примерно, бях някъде до морето или на по-тропически климат, щях да съм във всяка свободна минута на плажа или някъде сред природата. Animal Dolphin

# 404
  • София
Аз не обичам компромиси, много споря, обаче ей го - 17та година вече караме. И някак не мога да си представя да се разделим съвсем и окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт