С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 412
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Как да не са важни неговите пари? Това са пари, които той дължи на детето си. Ако иска да са си само негови, да си е стоял сам.

# 361
  • Обран бостан ;)
"Al_Bundy" Силно се надявам, когато детето тръгне на градина да се развивам в свой бизнес, за което полагам усилия още преди да забременея, ако не се получи просто ще започна работа и дай Боже да издържам семейството.

Охооо, свой бизнес ! Браво, браво.
Тъкмо ще ви се изясни от първа ръка всичко, което казвам в темата.

# 362
А тогава този мъж за чий ще е?

# 363
След 1 седмица той ще съжалява 100 пъти повече, че парите са отделно. Той така е възпитан, всичко опира до пари и всичко трябва да е общо, но сега си позволи да ме потъпква. При мен пък всичко опира до емоционалните отношения, обидена съм и не мисля да му се кланям за парите му.. Той сам ще се почувства зле от този факт. А ако искам да ми заплаща труда и тн... той вероятно отново ще си позволи същото отношение някой ден, ще ме мисли за абсолютно зависима.

# 364
  • София
След 1 седмица той ще съжалява 100 пъти повече, че парите са отделно. Той така е възпитан, всичко опира до пари и всичко трябва да е общо, но сега си позволи да ме потъпква. При мен пък всичко опира до емоционалните отношения, обидена съм и не мисля да му се кланям за парите му.. Той сам ще се почувства зле от този факт. А ако искам да ми заплаща труда и тн... той вероятно отново ще си позволи същото отношение някой ден, ще ме мисли за абсолютно зависима.
Зле си разбрала съветите за остойностяването на труда ти, но това, че няма да му искаш за детето и за сметките вкъщи, е огромна грешка.
Това дете не си го донесла зестра, за да го лишаваш от каквото и да било, без да се налага.
От друга страна- показвай му колкото искаш, как и сама ще се справиш, но не го освобождавай от неговите задължения, защото така на нищо добро няма да се научи.
Най-много да почне да си пази още повече парите, знаейки че може и така да си живее.

# 365
Я започне да съжалява, я се зарадва. Да не се окаже, че друга е започнала да му ги харчи, та "напоследък започна да ми прави забележки, което не е правил преди". Щом положението е стигнало дотук, купуваш яке на детето, искаш му половината пари. Че иначе така ще му хареса да харчи само за себе си и да няма никакви ангажименти, че ще се чудиш откъде ти е дошло.
И пак ще кажа - полза от сръдни няма (личен опит). Аз лично се научих, че като се нацупя и спра да му говоря, само губя от това. Сега разговарям, казвам си какво искам и какво не ми харесва, защото установих, че мъжете от намеци не разбират. Както се казва, научих се да му вадя душата с памук.

# 366
Я започне да съжалява, я се зарадва. Да не се окаже, че друга е започнала да му ги харчи, та "напоследък започна да ми прави забележки, което не е правил преди". Щом положението е стигнало дотук, купуваш яке на детето, искаш му половината пари. Че иначе така ще му хареса да харчи само за себе си и да няма никакви ангажименти, че ще се чудиш откъде ти е дошло.
И пак ще кажа - полза от сръдни няма (личен опит). Аз лично се научих, че като се нацупя и спра да му говоря, само губя от това. Сега разговарям, казвам си какво искам и какво не ми харесва, защото установих, че мъжете от намеци не разбират. Както се казва, научих се да му вадя душата с памук.

Защо половината? Тя изцяло обгрижва това дете, той да му купи якето! И по-честичко да го оставя сам с бебето, да си се порадват насаме...

# 367
Ох, има хора и хора...

В чужбината в която живея съм виждала семейства с деца правят сметка за месечните разходи до цент, после в обща сметка изравняват кой колко е дал и на кого е ред да плати памперсите.
Такова счетоводство рядко бях виждала...

После други, жената фармацевт собственик, носeше бележките от касата за закупкни презервативи, той да си ги плати ( когато му е ред).

Аз и мъжа ми имаме обща сметка от 10години. Знаеме кой колко получава, все пак парите идват на едно място, но никога не сме правили сметки кой колко и за какво е харчил.

Зависи си от хората Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 15:26 от Eli..........

# 368
И презервативите ще си плаща, тъй амчи. Няма само да потребява. Ако ще😂

# 369
  • Обран бостан ;)
И като бройка сигурно ги води на отчет.

Представям си разговор:

- Съпруже, продадох ти 10 презерватива, а сме ползували 5. Къде са другите ?

Или пък:

- Съпруго, изчерпах бюджета за презервативи. Обърни се с гръб. Trollface

# 370
Я започне да съжалява, я се зарадва. Да не се окаже, че друга е започнала да му ги харчи, та "напоследък започна да ми прави забележки, което не е правил преди".

Или „загрижени приятели“ му дават такива съвети.
А може и двете.

# 371
  • Sofia
Няма да пипам " парите му", да видя приятно ли му е. Един вид " щом аз няма да чистя, не заслужавам да ям" се получава.. адска тъпотия.Ще се издържаме с майчинството докато започна работа.  Така или иначе не съм чакала на неговите пари, за мен не са важни. Колкото и невероятно да звучи, мога и с малко. 😊 Даже вече ми става неудобно, че ви занимавам с битовизми.😁

Само 'дето се опасявам, че тая твоя сляпа жертвоготовност, демонстрирана пред мъжа ти, ще му дойде дюшеш...

# 372
Като не могат да се понасят, поне да го цеди финансово (за детето, мноо ясно), той само туй чака, ще знаете.
Съвети за чудо и приказ Simple Smile

# 373
Всичко ми е някак детско. Сърдита съм, ще правя гладна стачка! Аз до сега след подобни изказвания от рода на пералнята и парите, щеше да съм изровила земята, докато не разбера какъв аджеба е проблема му. Освен това ти гледаш дете, а и получаваш майчинство, не си без доходи съвсем. Те си отиват изцяло по детето, ясно ми е, но нали в тая къща се пазарува храна,препарати,дрехи. Какво значи негови пари? Или ти пазаруваш всичко с майчинството, докато не свършат и като вземеш от неговите си мисли, че си прахосница дето не си прави сметката. Дано да греша, ако е така, лошо си го научила. Повярвал си е колко бързо може да натрупа състояние след повишението, дамо да не беше тая широкопръста жена... Говори директно какво го мъчи, но не се свивай от към финанси. Даже аз бих захарчила повече, дори ще си измислям за какво, всичко от което съм се лишавала, примерно. Като види, че парите му не са чак толкова много, или ще омекне или ще се амбицира да вади още повече. Ако пък хептен ти няма уважение, тогава не бих го търпяла въобще...

# 374
Авторката,като ще си гледаш детето с твоите пари,за какво ти е този мъж,който явно не те уважава? Послушай,ме от личен опит говоря,престани въобще да пазаруваш,освен мляко за детето .Като види празния хладилник и пълната пералня отговор...Аз твоите пари не пипам..Ама този огговор да го получава поне две седмици постоянно,при всеки въпрос.Накрая ще те моли да вземеш "неговите пари"

Общи условия

Активация на акаунт