Професионални серии за коса 140

• 57 184
  • 771
  •   1
Отговори
# 300
  • София

Като видях снимките се върнах да проверя номерата на боите  - аз съм с ниво 7ца и ставам доста по светла ( сравнявам с моя корен , защото краищата са вече доста изсветлели )
Забелязах, че когато слагам коректор ( син ) става по тъмен цвета, сега го ползвам обаче само ако правя корени , защото по светлите кичури става "цветно"

Сайдера на ДМО изсушава ли допълнително косата  ?
VanessaDE късметлийка си, аз като намеря шампоан който не ми заплита косата си пея в банята Wink

А, аз боядисвам с 8 и 9, но моя корен е черен - ниво 2. Боядисвам с 6% оксидант, който не  изсветлява кой знае колко. Няма как да стана много руса, а и сега е около тон по-тъмна заради коректорите. Но за пръв път от много време си харесвам цвета - такъв е какъвто го искам. Не е пепелен цвят, защото не ми отива, а топъл светло кестеняв към тъмно-рус със златни оттенъци.
А сайдера не изсушава въобще, даже дава гладкост и блясък.

Пийч, можеш да направиш обливка само с коректор и нисък оксидант, както са ти казали. Добавяш маска/балсам, малко вода и напълно хомогенно смесено всичко слагаш след шампоан. Седиш 10 Мин, може и повече - наблюдавай косата и изплакваш.  Няма да махне напълно червеното но доста ще омекоти.

# 301
  • Някъде там
Момичета, препоръчайте ми нещо за поддръжка на кичури (да не стават рижави)
Имам си в нас ФК за блондинки(лилав шампоан и маска-балсам) .
Чудя се дали да правя обливки с коректор и ако да със син ли ?
И как точно да ги правя  ?

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 09:23 от Искрица

# 302
Здравейте на всички! Искам да се допитам до вашето мнение. Имам дълга и гъста коса, която е доста суха по дължините, но корените ми се омазняват много бързо (за миене е на максимум 2 дена) и имам изключително чувствителен скалп и себорея. Много рядко някой шампоан ми действа добре затова ми е много трудно да избера... От години ползвам шампоана на Здраве Форте за пърхот защото само той ми понася, но е изключително изсушаващ и напоследък косата ми постоянно се заплита и не стои добре дори когато се опитам да я оформя, въпреки че използвам маски и балсами. Моля ако някоя е имала сходни проблеми със скалпа, да сподели шампоан от който е останала доволна. Също така ще се радвам на препоръки за маски/балсами, които да хидратират добре без да утежняват, ако имат и anti frizz ефект ще е страхотно.

Загледах се по два продукта на марката Doori:

https://remedium.bg/doori-bezsulfaten-stimulirasht-rastezha-sham … -h200-ml-143264/p

https://remedium.bg/doori-honey-profesionalna-maska-za-kosa-s-ar … -h150-ml-138244/p

Ако някой има мнение за тях ще се радвам да сподели. Чудя се дали шампоана ще е подходящ за проблемен скалп като моя, не е особено скъп,но просто ми е писнало да хвърлям козметика, която за жалост не ми действа добре...

# 303
А.В.  бих ти препоръчала ето този шампоан на Oway
https://www.arlen.bg/product/15784/prechistvasht-shampoan-protiv … scalps-240ml.html

Използваш го само за измиване на скалпа, има изключително успокояващо,  почистващо и охлаждащо действие. По дължините си използваш шампоани, които да хидратират и подхранват.

# 304
А.В.,
Винаги ще се кълна в този шампоан на Доори! Това за мен е най-добрият шампоан. Пробвах няколко шампоана от ЗР и не, нито един не ми хареса колкото този!
Става за чувствителен скалп както и за ежедневна употреба, каквато е моята. Боядисвам се, а с този шампоан боята нито си сменя тона, нито се измива.
Не заплита косата.
Балсамът от същата серия е много, много хубав! Омекотява, изглажда.
Двете в комбинация дават мекота и блясък на косата, но и усещане за гъста, плътна и тежка коса.

Относно маската.
Тази от серията "Златен елексир" не ми хареса, защото ми утежняваше косата, която е с нормален към тънък косъм.
Но тази, която ти си показала с меда, е страхотна! Много е лека като текстура и не утежнява, не отнема от обема и дори и нея съм я използвала всеки ден и пак косата е жива и еластична, т.е. не ми омазнява косата дори при честа употреба (както се случва с някои маски от ЗР). Едно нещо само ще ти отбележа - маската не мирише на мед, а на нещо свежо/ментолово.

За мен и моята коса установих, че корейската козметиката е това, от което имам нужда и смятам да не правя повече опити от ЗР за шампоани и балсами. От там само финиши, масла и т.н. 🤗👌

# 305
Много благодаря за мненията. Аз последно пробвах този https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-problemen-skalp-philip-k … tchy-scalp-250-ml , но не знам защо изобщо не ми изми косата добре /аз си го обяснявам с това,че косата ми е много гъста и тежка и формулата на този шампоан и дойде прекалено "лека"/. Тези дни сигурно ще се престраша и ще поръчам тези на Доори, дано имам късмет.

# 306
И този съм пробвала и при мен имаше подобен ефект.. нито съм слагала някакви масла, маски и т.н и пак не ми изми добре косата и до вечерта ми беше вече с омазнени корени.

ММ пак "намаза". 😀 На неговите 5-сантиметрови косми няма какво да не му хареса. 😂

# 307
  • Чукарландия
Anastasiya.glam, може ли линк на балсама от същата серия, за който говориш? Не можах да се ориентирам, как се казва точно серията, за да го потърся. 🤗

Аз само да похваля серията на L’Orеal Professionnel - INFORCER. ❤️
Преди съм ползвала само маската, но скоро си взех и шампоана, е не! В комбинация двата продукта правят косата ми уникална - мека, жива, без фриз. Шампоанът разплита, няма нужда даже да ползвам гребен под душа, само ръце прокарвам през косата - достатъчно е. На леко подсушена коса нанасям маската, седя така половин-един час, след това отмивам. Супер. Незнам каква е серията, все си мислех, че е протеинова, а може и да е, но изглежда косата ми, която е изрусена, тон 12, в момента има нужда точно от това. Уникално усещане, отдавна не съм я чувствала толкова жива, падаща тежко и мека, лъскава, все суперлативи! Много, много съм доволна! ❤️

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:35 от BBeLLa

# 308
Anastasiya.glam, може ли линк на балсама от същата серия, за който говориш? Не можах да се ориентирам, как се казва точно серията, за да го потърся. 🤗
Разбира се. Заповядай. ❤❤
https://moiatakozmetika.com/product/keratinov-balsam-protiv-koso … -zlaten-eliksir-1
Корейските балсами не са като стандартните европейски балсами. Водят се трийтмант.
Аз го разбирам - действа като маска, не омазнява и подходящо и за деликатни коси като балсам. Затова подчертах, че дори и при ежедневна употреба няма никакво пренасищане в косъма.
Докато при други балсами/маски при поредни употреби установих, че плаче косъма за ДПШ.

# 309
Anastasiya.glam а този спрей да си ползвала https://remedium.bg/doori-podhranvasht-sprey-tonik-za-elastichna … -h100-ml-143267/p
И какъв е аромата на серията ? Че съм малко чувствителна на тази тема ...

# 310
  • София
Замислих се че и моята коса може би е прехидратирана и се нуждае от протеин.
Като преглеждам шкафа се чудя с кой шампоан да измия понеже не съм сигурна дали имам чисто протеинов.
Наличностите ми са:
- Napura Anagen & Stamingen
- Kerastase Genesis thick hair; Elixir Ultime, Kerastase Blonde Absolu (лилавия); Therapiste
- Bed Head urban antidotes level 1 (зеления)
- Man'n'tail
- Morrocanoil Hydrate

Може би терапист се води цялостно протеинов?
Aко не да поръчам Архитект или себастиан пенетреит?

Някакви препоръки?

# 311
Anastasiya.glam а този спрей да си ползвала https://remedium.bg/doori-podhranvasht-sprey-tonik-za-elastichna … -h100-ml-143267/p
И какъв е аромата на серията ? Че съм малко чувствителна на тази тема ...
Не съм, ще си го взема обаче.
Ароматът е билков, не съм усещала друг шампоан с такъв аромат, че да го сравня. Добрата новина е, че не се задържа в косата. Усещам го само в банята.
На мен лично ми харесва ароматът, но е специфичен.

# 312
Здравейте, минавам само да похваля червения шампоан на Матрикс за изтощена коса и черната лечебна маска пак на Матрикс в комбинация. За руса, суха, късаща се коса това е единственото, което ми прави плътна и копринена косата, подалива на обработка и изглеждаща по-здрава без много стилизиране. След като минах през каква ли не профи козметика за коса, това най ми помага в момента.

# 313
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, минавам само да похваля червения шампоан на Матрикс за изтощена коса и черната лечебна маска пак на Матрикс в комбинация. За руса, суха, късаща се коса това е единственото, което ми прави плътна и копринена косата, подалива на обработка и изглеждаща по-здрава без много стилизиране. След като минах през каква ли не профи козметика за коса, това най ми помага в момента.
Може ли снимки на Ш и М?

# 314
  • Някъде там
Момичета, препоръчайте ми нещо за поддръжка на кичури (да не стават рижави)
Имам си в нас ФК за блондинки(лилав шампоан и маска-балсам) .
Чудя се дали да правя обливки с коректор и ако да със син ли ?
И как точно да ги правя  ?
Да си повдигна въпрос отново и да попитам още нещичко
Както написах в нас имам (шампоан и маска-балсам на ФК) малки опаковки и ми се иска да си взема пълноразмерни продукти ,но съм объркана буквално от избора на продукти .

Основно се колебая между възстановяваща терапия на КМ https://www.arlen.bg/product/6251/terapia-za-vazstanovyavane-ton … atment-250ml.html
,  Джойко балсам https://www.arlen.bg/product/16097/matirasht-balsam-za-rusa-kosa … tioner-250ml.html или по добре  да си взема добавка Loreal Professionnel Blondifier Sun-Kissed Perfector която е синя защото все пак съм брюнетка която е изсветлила леко косата си .Моля за малко помощ в избора на продукти .
Ще помоля и  за отзиви ако някой е използвал въпросните продукти .

Общи условия

Активация на акаунт