Професионални серии за коса 140

• 57 129
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нищо не разбирам от химии, но пък точно състава ми направи впечатление, че е супер дълъг и 2/3 от него, ако не и повече са някакви екстракти. Първите са типичните химийки и от там се почва яко екстракти. Не знам това добре ли е или не е, научила съм се да решавам след тестове Wink

# 541
На Доори съм използвала златния елексир шампоан, както и този с жен шен включително и балсама.Ефект никакъв... Не ме притеснява, че е корейски, защото от много време ползвам корейска козметика и са на светлинни години от европейската поне по състав и технологии, но не мога да си кривя душата - продуктите на тази марка не паснаха на моята откачена, незнаеща какво иска коса 😂

# 542
  • Варна
teda mars сложи една лъжица зехтин в боята поне ще пощади скалпа. Според мен онлайн пазаруването пести време за обикаляне на магазините,но всеки си знае.

MarianaS безразборното ползване на неподходяща профи козметика обикновено води до повече вреди отколкото ползи. Иска се четене и тестове-това е. Блондираната коса се нуждае от силни продукти,правилно съчетани и грамотно прилагани.
 Драсни ми на лично какво ползваш,за да направим протокол,към който да се придържаш.

# 543
Здравейте!Четох доста и открих доста полезни съвети и препоръки ,но и успях малко да се пообъркам.
Моля за съвет,понеже наистина не знам как да подходя към косата си.
Небоядисана ,но поизтощена .Взех си комплекта на Лалга -шампоан и маска,но не се получи очакваното от мен.Той протеинов ли е,че усещах суха коса?
Не разбирам защо за изтощени и изгорели коси се препоръчва протеин,като я прави още по-суха?Да ,четох как действа протейна и явно ше трябва между хидратацията да измивам веднъж с Лалга.
Взех си серията на Лакме с арган -шампоан и маска з ахидратация.С нея усезаемо е хидратирана ,но искам и още.Търся ефект лигава,пригладена и мека коса.Преди време я получавах с най-обикновен шампоан от супермаркета (ако и следващото не подейства така може и до него да стигна 😂)
Сега от Златна рибка ми препоръчаха на Лакме deep repear.Казаха ,че още повече прави косата мека.Въпроса ми е той протеин ли се води?
Като цяло може ли някой да ми обясни как да разбера кое е с протеин?И правилно ли усещам че Лалга е такъв?
Също ползвам Еластисайзър на Филип Кингсли от скоро.

# 544
  • Варна
Да протеин е Лалга. Пробвай да миеш с тях след дълбока хидратация с еластисайзър.Вярно е,че изгорена коса се третира с протеин,но преди това трябва да се хидратира,за да може да го понесе.

# 545
Да протеин е Лалга. Пробвай да миеш с тях след дълбока хидратация с еластисайзър.Вярно е,че изгорена коса се третира с протеин,но преди това трябва да се хидратира,за да може да го понесе.
Ето това не го знаех,че трябва да се хидратира дълбоко.
А какво бихте ми препоръчали за дълбока хидратация?
И серията Лакме deep repear,също ли е протеин или хидратираща?

# 546
  • Варна
Еластисайзъра на Кингсли е подходящ за дълбока хидратация. Навлажняваш косата,нанасяш по дължините с масаж по посока на косъм кичур по кичур,свиваш на кок и спиш така. Преди това може да сложиш шапка  за баня и да позагрееш със сешоара за 10мин.,но и без загряване става. Сутринта миеш с Лалга Ш като нанасяш само по скалпа. Не търкаш,сапунисваш и переш дължинте. Не е необходимо косата да скърца. Нанасяш балсама пак с масаж на дължините. Слагаш шапка за баня и стоиш половин час. После изплакваш и финиши.
 Те са много важен момент в грижата за блондирана коса. Задължително серум за връхчета и кремообразен финиш върху него.

Относно Лакмето всичко съдържащо в името си Рипеър е протеин. Това запомни за сега. Няма да навлизам в подробности,защото става объркващо.

# 547
Еластисайзъра на Кингсли е подходящ за дълбока хидратация. Навлажняваш косата,нанасяш по дължините с масаж по посока на косъм кичур по кичур,свиваш на кок и спиш така. Преди това може да сложиш шапка  за баня и да позагрееш със сешоара за 10мин.,но и без загряване става. Сутринта миеш с Лалга Ш като нанасяш само по скалпа. Не търкаш,сапунисваш и переш дължинте. Не е необходимо косата да скърца. Нанасяш балсама пак с масаж на дължините. Слагаш шапка за баня и стоиш половин час. После изплакваш и финиши.
 Те са много важен момент в грижата за блондирана коса. Задължително серум за връхчета и кремообразен финиш върху него.

Относно Лакмето всичко съдържащо в името си Рипеър е протеин. Това запомни за сега. Няма да навлизам в подробности,защото става объркващо.
Благодаря за вниманието и препоръките!
Ще я видя сега тази на Лакме рипеар ,как ще ми се отрази.Защото чета на един става суха ,на друг мека.....А силно хидратиращо да ми препоръчате?
Поръчах си и коприна на биосилк-кокос,нали може след протеина?

# 548

Благодаря за вниманието и препоръките!
Ще я видя сега тази на Лакме рипеар ,как ще ми се отрази.Защото чета на един става суха ,на друг мека.....А силно хидратиращо да ми препоръчате?
Поръчах си и коприна на биосилк-кокос,нали може след протеина?

Аз съм най-доволна като хидратация от Ш за дълбока хидратация на Афоджи и маската Мароканойл с кафявата капачка.
Последния път сложих еластисайзър за 3 часа, след това измих с Ш Меди, М керастас цимент(протеин) и запечата за 1 мин с маската на мароканойл. Протеин само така понасям

# 549
Кой е шампоана “Меди”?
Сега гледах на Афоджи,а двуминутния реконструктор,бестселър добър ли е и как се използва?Той омекотява ли?Също ми допадна като идея и спрея без отмиване за хидратация?Имате ли мнения?
И аз маинтака трябва да смесвам,за да ги понасям.А в случая след маската на лалга,мога ли да сложа друга омекотяваща или ще утежни?
Също маската на Епруваш като хидратираща ли е?
Да попитам това ли е маската на марокан с кафява капачка?Понеже има оше една светло кафяво към оранжево?

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 08:38 от Mihaela_G

# 550
Да попитам това ли е маската на марокан с кафява капачка?Понеже има оше една светло кафяво към оранжево?

Тази е маската на Мароканойл-прелест е за косата.
Епруваж не е лоша, тя е балансирана(това поне съм запонила от Принцесата) 2мин на Афоджи не съм пробвала. На марката имам само хидратиращия шампоан.
Можеш да редува-веднъж хидратация. Веднъж протеин и веднъж балансирана серия 🙄 ама Принцесата е най в тази насока, та слушай я 🙂
Иначе Меди е медисютикълс - аз ползвам Bioclenz - мисля че беше балансиращ

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 21:52 от bubanka

# 551
MarianaS безразборното ползване на неподходяща профи козметика обикновено води до повече вреди отколкото ползи. Иска се четене и тестове-това е. Блондираната коса се нуждае от силни продукти,правилно съчетани и грамотно прилагани.
 Драсни ми на лично какво ползваш,за да направим протокол,към който да се придържаш.
Ще пиша тук, дискусията ни може да е полезна за някой друг.
Мия се с John Masters Organics Zinc & Sage, като преди почти всяко миене мажа с Olaplex 3 или Kérastase Résistance Soin Premier Thérapiste. Редувам маските Kérastase Résistance Masque Thérapiste (която считам за протеин?) и Macadamia Deep Repair (която пък мисля за хидратираща). След това пръскам понякога с Двуфазен балсам без изплакване LAKME L2 100 мл, редувам сума ти и масла: Macadamia Healing Oil Treatment, Absolut Repair Gold Quinoa + Protein, Защитен серум LAKME Full Defense Serum. Също като суша със сешоар ако се налага слагам Olaplex N°6 Bond Smoother или Kérastase Blond Absolu Cicaplasme.
Горе долу е това. да не останете с впечатление, че слагам всичко наведнъж, редувам. Като най -доволна съм от Olaplex-ите като действие. Еластисайзър съм имала всички видове и това не е моето нещо. Не ми се отразява по никакъв начин на косата.
Сега ми свършват и двете маски, които написах по-горе и съм в търсене на нови протеинова и хидратираща и съвсем не знам какво да избера. Така че моля за препоръка на конкретни маски в този случай. Сякаш си мисля за Pro Fiber на Лореал и синия балсам на Joico, но приемам всякакви предложения.

# 552

Маските ти сякаш са само протеин 🙄
Може би затова не е ок косата. Редуваш протеин с протеин при маските. Пробвай хидратиращата на мароканойл

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 21:52 от bubanka

# 553
Мариана, според мен проблема ти идва от шампоана. Не че е лош, имала съм го, но да го съчетаваш с подобни нему продукти е по-добре, той е натурален. Маските и финишите ти са тежки/силни, за да имат ефект за изтощени коси, но шампоана е меко почистващ и вероятно косата е понатрупала т.нар. build up - стои разхвърчана, суха, липсва блясък, еластичност. Измий с някой ДПШ или поне друг вид без или сулфатен, но да не е натурален.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 21:53 от Анонимен

# 554
На този шампоан се спрях, след много търсене и пробване на различни. Имах раздразнен скалп благодарение на няколко шампоана на Керастаз. И с този сякаш се чувствам добре.
Имам и ДПШ Mediceuticals Vivid, ползвам веднъж в месеца.
Може би наистина нямам хидратираща маска, не знам защо си мислех, че Макадамията е хидратираща Rolling Eyes ....

Общи условия

Активация на акаунт