Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 299
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Трета неуспешна бременност. Пак задържан аборт уж с терапия и вливки на интралипид. Какви други изследвания да пусна? Възможно ли е проблемът да е при мъжа ми? Въпреки че забременявам от първи път. Втората бременност стигнах до 23 седмица без терапия, но загубих бебето заради скъсена шийка. Сега съм 9+3, но отговаря на 7 и няма сърдечна дейност. Чувствам се ужасно. Три загуби за няма и три години.. доктори, изследвания, терапии и пак нищо... Писна ми!

Изключително много съжалявам. Желая ти чудото да се случи отново и да достигне до мечтания край!

Моят ендокринолог ми каза да се консултирам с имунолог, може би такъв специалист може да помогне? Sad (Нова съм в тромбофилията и все още и аз проучвам)

# 541
Здравейте, момичета,
Нормален генотип  5G/5G какво значи, мета таблетки ли, понеже такива ми е писала Конова в препоръката по отношение на фолиевата.
От Русев имам назначени и ACE, FACTOR 13, B.FIBRINOGEN, TAFI I VEGFA, които мисля да пусна в Геника.
Иначе съм с ПКСЯ, ИР, високи НК, и автоимунен тероид на Хашимото Sad

# 542
  • Sofia
Нормален генотип означава, че нямаш мутации.
Мета фолиева по принцип се изписва при мутация в гена MTHFR (677 или 1298).

# 543
Д димер, фибриноген и АПТТ нали не трябва да са на гладно и жадно, че сутрин пред лабораторията е мазало? И да си пия ли Натаспина преди изследването или след това?

# 544
лабораториите дават инфо за вс изследване
примерно по този начин можеш да свериш за в бъдеще и по-точно в частта Подготовка за изследване
Скрит текст:

за натаспин не съм чувала за специално изискване.. ако бях аз, щях да си го приема така, както правя вс ден, за да ми отчете с тази “рутина” как се отразява т.е да не създавам “изключение”
Simple Smile мои разсъждения

Скрит текст:
аз си ги правех във Вита - база 1 и база 2 няма “трафик” пред лабораторията Simple Smile

# 545
Благодаря ти! Вита ми е страшно далече, ще вися пред нашата лаборатория. Много интересно защо в линка пише, че д димер след 20гс губи способността да се оценява по него риска от тромбоза?!

# 546
предполагам за това не се гледа самостоятелно , а в комбинация с др показатели

но пък момичетата в по- напреднали гс сигурно ще се включат с по-адекватно инфо

стана ми интересно и се зарових в моите изследвания и не намерих такъв показател (🤔освен да не разбирам как се изписва ) Имам аРТТ (3 пъти +1 в деня на секциото) и фибриноген 1 път в деня на секциото)

# 547
Пише си d dimer, няма "кодово" име Grinning явно не са ти го пускали.. Но това малко ме озадачи, че след 20гс не служи за показател.. АГ ми казва да си го пускам.
Нека още някой се включи, ако има обяснение. Знам, че всички тук в темата го изследват /заедно с други показатели/, но чувал ли е някой за подобно нещо?
Според вас нещо друго да пускам ли освен тези трите показателя, имайки предвид, че не съм на НМХ терапия? Това INR нужно ли е? АГ ми каза само д димер и фибриноген, но аз си добавих и АПТТ, чудя се за още нещо?

# 548
Не всички в темата Grinning Аз не следя нито един от тези показатели. Пускат ми един лист с изследвания, отивам при хематолога и той казва как да продължа терапията. Остават ми около 15 дни до второто проследяване. В момента съм в 11+1 г.с. Да уточня, че съм в чужбина.
Живея в голям град и не открих в нито една лаборатория да правят анти Ха, а проверих на много места. За другите показатели не съм проверявала. Та явно има и друг начин за проследяване.

# 549
Ми това не е хубаво, че не ги следят, поне според мен де. На мен всички, които съм посещавала ми казваха, че дали съм със или без терапия, д димер и фибриноген задължително се следят до края.

# 550
Здравейте!
След 2 спонтанни аборта, за които писах в друга тема, моят гинеколог ми назначи изследвания. Прикачам резултатите, които току що видях.... Не мога да разбера точно какво значат. Някой има ли представа?

# 551
  • Sofia
Здравейте!
След 2 спонтанни аборта, за които писах в друга тема, моят гинеколог ми назначи изследвания. Прикачам резултатите, които току що видях.... Не мога да разбера точно какво значат. Някой има ли представа?
Имаш мутации в 3 гена (Factor 5 Leiden, PAI и VEGFA), като една от мутациите ти (фактор 5 Лайден) се води високорискова. Това означава, че си с Тромбофилия (това е генетична предразположеност), и че при следваща бременност най-вероятно ще трябва да си на терапия с нискомолекулен хепарин.

# 552
Ми това не е хубаво, че не ги следят, поне според мен де. На мен всички, които съм посещавала ми казваха, че дали съм със или без терапия, д димер и фибриноген задължително се следят до края.

Аз не казах, че не ме следят, а че не следят показателите които се проследяват в България. Имам 2 листа с изследвания всеки месец, но просто са други нещата които следят.

# 553
Здравейте,

Може ли да ме насочите какъв специалист да търся за тълкуване на резултатите и назначаване на терапия при необходимост. На своя глава си пуснах изследванията, затова сега не знам АГ ли ми трябва, хематолог ли...друг ли....
Имам един мисед от преди година в 9 гс  като причината тогава не беше тромбофилия, НО след ужасът, който изживяхме вкъщи, прецених, че е добре превантивно да се изследвам и за тромбофилия, за да не преживяваме наново този кошмар (наясно съм, че гаранции няма пак, но поне се чувствам по-информирана).

Наистина ще съм благодарна, ако някой ми даде информация какво точно значат тези резултати,, на какъв специалист да ида, приемам и конкретни имена првпоръки за гр София.
 Също, ако има други жени с тези мутации - ще се радвам да  и пишете на ЛС на лечение ли сте и тн

# 554
Специалистите, които са помагали на доста момичета са написани на първа страница в темата заедно със специалностите им. Повечето АГ не разбират много от терапията, затова консултация с хематолог и-или имунолог винаги е от полза + да си търсиш АГ, което да е наясно.

Общи условия

Активация на акаунт