Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви генетични фактори и препоръки за изследване на гени са включени при вроден тромбофилия?
Как се наследяват мутациите при вроден тромбофилия?
Какви са потенциалните странични ефекти от приема на метилирани форми на фолиева киселина и витамин В12?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви генетични фактори и препоръки за изследване на гени са включени при вроден тромбофилия?
Генетичните изследвания за вроден тромбофилии включват фактори като Фактор V Лаиден, Фактор II Протромбин, Plasminoogen Activator Inhibitor 1 (PAI-1), Метилентетратахидрофолат редуктаза (MTHFR), Ангиотензин-конвертиращ ензим (ACE), Vasculard Endothelial Growth Factor A (VEGF-A) и Метионин синтетаза редуктаза (MTRR). Тези изследвания се извършват за оценка на риска от тромбоза и други сърдечно-съдови проблеми. При хомозиготна мутация се препоръчва терапия без изследване на допълнителни фактори. За хетеризиготна мутация се препоръчва изследване на ACCE и фактор 13, а при комбинация от тези генетични мутации рискът има кумулативен ефект.
-
Как се наследяват мутациите при вроден тромбофилия?
Наследяването на мутациите при вроден тромбофилия зависи от генетичната конфигурация на родителите. Ако един родител има хомозиготна мутация (два мутантни алела в гена), детето ще наследи един мутантен алел от тях. Ако един родител има хетерозиготна мутация, вероятността детето да наследи мутирал алел е 50%.
-
Какви са потенциалните странични ефекти от приема на метилирани форми на фолиева киселина и витамин В12?
-
Какво се оценява по време на фетална морфологична прегледност?
-
Как да се справим със синините и подутините по корема?
: )
Да се напълни с много безпроблемно износени бебоци 

за новата тема
между 11 и 1 (областта над пъпа) не съм. В началото мн лесно ми беше точно долу в коремната област успоредно на линията на бикините и захващането бе мн лесно. Сега обаче визуално съм възпрепятствана от формата на корема