Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 637
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте момичета! Чета ви отдавна, но сега имам необходимост да попитам нещо относно тубарен фактор. Наскоро правих лапаро и ми казаха, че тръбите пропускат под много високо налягане. Това може ли да се счете като тубарен фактор? Чакам резултат от АМХ тези дни, но този въпрос ме терзае, а с доктора ще се видя чак след 10 дни. С две неуспешни донорски инсета съм и вече в нова клиника и искам да се готвя психически и финансово, ако фондът няма шанс да ни финансира.

# 316
Здравейте момичета! Чета ви отдавна, но сега имам необходимост да попитам нещо относно тубарен фактор. Наскоро правих лапаро и ми казаха, че тръбите пропускат под много високо налягане. Това може ли да се счете като тубарен фактор? Чакам резултат от АМХ тези дни, но този въпрос ме терзае, а с доктора ще се видя чак след 10 дни. С две неуспешни донорски инсета съм и вече в нова клиника и искам да се готвя психически и финансово, ако фондът няма шанс да ни финансира.
Здравей, това са изискванията на ЦАР:
тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност.
По-скоро мисля, че трябва да го обсъдиш с лекаря си.

# 317
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, изискванията ги прочетох няколко пъти преди да попитам. По-скоро идеята на въпроса ми беше, ако някое момиче има като моите проблеми и може да сподели от личен опит дали финансират.
Докторът ми е много пестелив на думи и първо иска да види всички изследвания, които е преценил, че трябва да пусне и тогава да коментираме. А на мен ми е неясно - пропускат под високо налягане означава пропускливи са или щом е под високо налягане, в нормални условия не пропускат. Тоест - имам вариант за фонда или нямам вариант за фонда с тубарен фактор. Другият вариант ми е още 2 опита инсе просто за бройката и ако АМХ е над 0.5 - по фонда с неизяснен стерилитет.
Знам, че питам прибързано, но след 9 години по лекари и възраст над 35, всяко инфо ми е важно.

# 318
Благодаря, изискванията ги прочетох няколко пъти преди да попитам. По-скоро идеята на въпроса ми беше, ако някое момиче има като моите проблеми и може да сподели от личен опит дали финансират.
Докторът ми е много пестелив на думи и първо иска да види всички изследвания, които е преценил, че трябва да пусне и тогава да коментираме. А на мен ми е неясно - пропускат под високо налягане означава пропускливи са или щом е под високо налягане, в нормални условия не пропускат. Тоест - имам вариант за фонда или нямам вариант за фонда с тубарен фактор. Другият вариант ми е още 2 опита инсе просто за бройката и ако АМХ е над 0.5 - по фонда с неизяснен стерилитет.
Знам, че питам прибързано, но след 9 години по лекари и възраст над 35, всяко инфо ми е важно.

Изискванията на Фонда за одобрение са тръбите да не пропускат, защото ХСГ има и терапевтичен ефект, но все пак Експертната комисия разглежда документите, вкл. и образите от ХСГ, и преценява строго индивидуално.
Отделно Ви остава вариант и за 4 неуспешни инсеминации.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 16:06 от mamink@

# 319
Маминка, за да кандидатстваш за ЦАР с тубаре фактор ти трябва спермограма на мъжа ти, АМХ, една от снимките, която е най трагична и етапна епикриза , че няма контраиндикации за провеждане на инвитро, сваляш документите от сайта на ЦАР, попълваш и изпращаш, пише се също коя клиника...

# 320
  • до най-прекрасния мъж
Маминка, за да кандидатстваш за ЦАР с тубаре фактор ти трябва спермограма на мъжа ти, АМХ, една от снимките, която е най трагична и етапна епикриза , че няма контраиндикации за провеждане на инвитро, сваляш документите от сайта на ЦАР, попълваш и изпращаш, пише се също коя клиника...
Ако ще кандидатствам, ще го направя сама, ние нямаме брак и това ни улеснява. ММ е с азооспермия и няма данни за запазена спермогенеза, каквото изискване има по фонда. Така че неговата документация въобще няма да я пращаме, защото той няма индикации. Ние ползваме донор и ММ не участва въобще в процедурите. Някъде четох, че няма проблем аз да кандидатствам сама. Първоначално се бяхме насочили към инсеминации, защото не знаех, че имам проблем с тръбите. Имам неправилно разчетена и направена ЦС, в чието заключение пише, че тръбите са нормални, а те не са, което се вижда на ЦС и се доказа и при лапарото.
Ще го мислим с доктора, като се видим. Това, от което той се опасява, е че имам лека атрофия на яйчниците и времето ни изтича. Може да се окаже, че нямаме време за още 2 опита и да се наложи да самофинансираме направо инвитро.

# 321
Здравейте искам да попитам момичетата които са по запознати. Бяхме одобрени по фонда. Използвахме заповедта и сега съм след ЗЕТ отрицателен ми е теста. Опита е неуспешен,но  Имам един замразен ембрион. Мога ли да кандидатствам за втори опит със стимулация или трябва да си направя ЗЕТ,да си го платя,защото с първата заповедт нямах свеж трансфер заради висок прогестерон и правихме ЗЕТ по фонда. Мисълта ми е трябва да си направя ЗЕТ на останалия ембрион или мога да кандидатствам на ново по фонда и да мина пак стимулация и да имам шанс за евентуално още ембриони и трансфер на повече от един? Благодаря на включилите се!

# 322
Здравейте искам да попитам момичетата които са по запознати. Бяхме одобрени по фонда. Използвахме заповедта и сега съм след ЗЕТ отрицателен ми е теста. Опита е неуспешен,но  Имам един замразен ембрион. Мога ли да кандидатствам за втори опит със стимулация или трябва да си направя ЗЕТ,да си го платя,защото с първата заповедт нямах свеж трансфер заради висок прогестерон и правихме ЗЕТ по фонда. Мисълта ми е трябва да си направя ЗЕТ на останалия ембрион или мога да кандидатствам на ново по фонда и да мина пак стимулация и да имам шанс за евентуално още ембриони и трансфер на повече от един? Благодаря на включилите се!
Здравейте аз също съм след отрицателен тест имам 2 замразени на мен лекаря ми каза че трябва да използвам замразените и чак след резултат за подаване на ново

# 323
Момичета, виждам, че има актуализация на статусите: "Данните в интернет страницата са валидни към дата 10 ноември 2020 включително. Заявленията, подавани след тази дата не са въведени в уебсайта и са със статус "прието заявление"
Успех!

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 15:59 от mamink@

# 324
Това означава ли че заявления подадени до 10 ноември са обработени, след тази дата не са гледани така ли да го разбирам?
Момичета, виждам, че има актуализация на статусите: "Данните в интернет страницата са валидни към дата 10 ноември 2020 включително. Заявленията, подавани след тази дата не са въведени в уебсайта и са със статус "прието заявление"
Успех!

# 325
Това означава ли че заявления подадени до 10 ноември са обработени, след тази дата не са гледани така ли да го разбирам?
Успех!
Тази актуализация е от няколко дни,утре най- вероятно ще има нова

# 326
  • София
Щом сте направили ЗЕТ по фонда, вече заповедта е изцяло използвана и имате избор между това директно да кандидатствате за нова заповед (съответно да правите нова стимулация, пункция, свеж и/или замразен трансфер) или пък на собствени разноски да направите ЗЕТ с останалия замразен ембрион - което от двете вие изберете, не сте задължена да самофинансирате ЗЕТ, може отново да кандидатствате по фонда.

# 327
Здравейте, нашата заповед е от август миналата година, пункция на 27.09, свеж трансфер на 2.10, всичко вървеше добре но в 5 седмица и 3 дни спря да се развива. Сега ми предстои аборт, и чак към февруари, ще мога да направя ЗЕТ, защото искат 2-3 нормални МЦ след аборта. Въпроса ми е ние ли ще трябва да си финансираме ЗЕТ или можем да ползваме този от заповедта?

# 328
Здравейте, нашата заповед е от август миналата година, пункция на 27.09, свеж трансфер на 2.10, всичко вървеше добре но в 5 седмица и 3 дни спря да се развива. Сега ми предстои аборт, и чак към февруари, ще мога да направя ЗЕТ, защото искат 2-3 нормални МЦ след аборта. Въпроса ми е ние ли ще трябва да си финансираме ЗЕТ или можем да ползваме този от заповедта?

Началната бременност не е основание да Ви предложат сами да си финансирате ЗЕТ.
Заповедта на ЦАР покрива разходите за ЗЕТ на ембриони и в случай на неуспешна бременност.
Ако не можете да се възползвате в срока на заповедта, имате възможност да кандидатствате за нова  заповед само за ЗЕТ.

# 329
Момичета мислех си че днес ще обновят сайта и 100 пъти го отворих, но явно няма да е днес.

Общи условия

Активация на акаунт