Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Момичета мислех си че днес ще обновят сайта и 100 пъти го отворих, но явно няма да е днес.

Миналия месец го обновиха 7-8 дни след комисията.... ако е минала на 13.11 в най добрия случай ще го обновят най-рано този четвъртък - петък

# 331
Момичета мислех си че днес ще обновят сайта и 100 пъти го отворих, но явно няма да е днес.

Миналия месец го обновиха 7-8 дни след комисията.... ако е минала на 13.11 в най добрия случай ще го обновят най-рано този четвъртък - петък
Леле много време, а молбите сигурно чак другия месец да ги чакаме.

# 332
Момичета може ли да ли дадете имейла на ЦАР.
Имаме първи неуспешен опит.
Доколкото знам трябва да ги уведомим за това. Бихте ли ми казали каква е процедурата?

# 333
Здравейте може ли да ми кажете фонда поема ли замразен трансфер или ние си го плащаме

# 334
Доколкото знам трябва да ги уведомим за това. Бихте ли ми казали каква е процедурата?

Не ги ли уведомява клиниката съответно в която сме?

# 335
Вие уведомявате клиниката, а те уведомяват ЦАР за неуспеха.

Относно въпроса за замразен трансфер, полагат се 500.00 лв, ако процедурата във вашата клиника надвишава като цена услугата ще се наложи да доплатите разликата.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 09:16 от AnMary

# 336
Здравейте,
Бихте ли ми казали къде се намира пощенската кутия, в която се пускат заявленията за ЦАР? Интересува ме дали ако отида след работно време /след 18 ч./, ще мога да пусна документите или кутията е в сградата и няма да имам достъп?

# 337
Здравейте,
Бихте ли ми казали къде се намира пощенската кутия, в която се пускат заявленията за ЦАР? Интересува ме дали ако отида след работно време /след 18 ч./, ще мога да пусна документите или кутията е в сградата и няма да имам достъп?
Кутията се намира в сградата, като влизаш в ляво до вратата, а до колко чеса е отворено не знам.

# 338
  • София/Севлиево
Относно въпроса за замразен трансфер, полагат се 500.00 лв, ако процедурата във вашата клиника надвишава като цена услугата ще се наложи да доплатите разликата.
Аз ще допълня,че ако случайно по някаква причина ЗЕТ не се състои в рамките на 12 месеца след пункцията,тези 500 лв не се изплащат,т.е.покривате си целия ЗЕТ.

# 339

На сайта на ЦАР в категория "Как да кандидатствам"/"Подаване на документите"/ "Нормативни документи" има бланка "Декларация за резултат от ин витро процедура". Можете да си я свалите, попълните и да я изпратите на ЦАР, вкл. и на електронната им поща: cfar@mh.government.bg

# 340
Здравейте на всички, може да звучи доста странно, но имам следният въпрос. След като получим заповедта, каква е първата стъпка след това? Трябва ли да се представи тя първо някъде или директно с нея се ходи на преглед? Клиниката ми е в друг град и трябва да знам дали първият път е подходящо да отива по всяко време на цикъла или в определен момент, дали мога да отида сама или трябва и мъжът ми да е с мен?(знам че има много изследвания преди да се стигне до процедура) Много ми е объркано, защото чета тука как всеки смята дните и бърза да получи заповедта, за да започне веднага процедура.

# 341
Dadako, това е най-добре да обсъдите с клиниката, в която ще правите процедурата. Попитайте още сега на кой ден от цикъла да се свържете с тях, след като получите заповедта.
При мен беше преглед на втория ден от цикъла, за да се установи да няма задържани фоликули от предходен месец и пускане на няколко хормона след прегледа. Едва тогава доктора назначи терапията. И започнах още същия ден.
Успех!

# 342
Здравейте на всички моля за мнение тези които са запознати с тези резултати имам  ли някакъв шанс за IVF понеже много ми е притеснено в очакване и на резултатите от останалите изследвания

ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ - ДНК анализ
 ТРОМБОФИЛИЯ
 Фактор V Лайден - мутация R506Q Нормален генотип 1)
 Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 Нормален генотип 1)
 Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G Хомозиготен носител 4G/4G 2) 3)
 MTHFR - мутация C677T Хетерозиготен носител C/T 4)
Брой изследвания: 4
КОМЕНТАРИ:
1) Не се отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследвания показател.
2) Хомозиготното носителство на 4G/4G алел в PAI се среща с повишена честота при пациентки с обременена
акушерска анамнеза - спонтанни хабитуални аборти, плацентарна недостатъчност и др. При бременност се препоръчва
насочено проследяване с оглед превенция от възможни усложнения.
3) Уместно е обсъждане на медикаментозна профилактика поради повишен риск от хипофибринолиза.
4) При генотип С/Т може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 11:37 от siqina_83

# 343
  • София/Севлиево
Има тема за тромбофилия,най-добре питай там.Ще ти отговорят и насочат какво още да изследваш,защото със сигурност има допълнително изследване при PAI 4G/4G и последваща терапия при бременност.

# 344
Момичета има промяна в статусите Simple Smile успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт