Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 585
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Правилно. Като се зачетох и не го намирам наистина. Просто толкова пъти го четох този правилник и проверявах за други неща, че вече не помня с подробности всичко. Само, че всички споделят за шест месеца. В клиниката също ме питаха от кога ми е АМХ и споменаха за шест месеца.

# 391
Благодаря ви за съветите, момичета! Много ми помогнахте! Виждам обаче, че ни е изтекла спермограмата и сега нито в едната нито в другата клиника мога да подам.  В едната не искам да стъпвам повече, а в новоизбраната  още дори първи преглед нямам. Дилема...

Аз мисля, че няма никакъв проблем партньорът ти да си запише час за спермограма в Надежда, въпреки че още не сте минали първоначалния преглед. Така или иначе всички хора си пускат някакви предварителни изследвания, докато чакат да ги разпределят при някой. Обади се по телефона и питай. Няма смисъл да губите време след това, подгответе каквото можете сега и действайте за фонда!

# 392
Обадих се в клиниката, в която  сме сега и те ми казаха, че мога да пусна документи и без актуална спермограма, защото сме с тубарен фактор. Стори ми се странно, защото на сайта на Надежда видях, че въпреки, че си с тубарен фактор се иска актуална спермограма. Но щом те ми казват да подам така, и че ще стане, няма да губя време. После като ми кажат номерчето ще звънна да питам в ЦАР или в Надежда каква е процедурата за смяна на клиниката.
Благодаря ви за съветите, момичета! Много ми помогнахте! Виждам обаче, че ни е изтекла спермограмата и сега нито в едната нито в другата клиника мога да подам.  В едната не искам да стъпвам повече, а в новоизбраната  още дори първи преглед нямам. Дилема...

Аз мисля, че няма никакъв проблем партньорът ти да си запише час за спермограма в Надежда, въпреки че още не сте минали първоначалния преглед. Така или иначе всички хора си пускат някакви предварителни изследвания, докато чакат да ги разпределят при някой. Обади се по телефона и питай. Няма смисъл да губите време след това, подгответе каквото можете сега и действайте за фонда!

# 393
Аз смених клиниката, като заедно с другите документи дадох служебна бележка от клиниката, която си избрах и написах молба със свободен текст до директора на ЦАР и сега новата заповед ми е за новата клиника, така ме посъветваха от ЦАР.

# 394
Момичета, имате ли информация декември ще има ли заседание и кога?

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 22:31 от iren11

# 395
Здравейте, някой от вас знае ли дали официален превод на спермограма от чужбина се приема в ЦАР. Имаме всички останали документи и изследвания от Надежда, освен втората спермограма.

# 396
И на мен ми е любопитно за заседанието този месец. Днес са получили документите ни, чакам входящо номерче вече.
Имам и едно питане - дали на заседанията преглеждат всички документи, получени до момента, или си имат някаква бройка?

# 397
  • Шумен
Здравейте момичета, тъй като четох доста ( но явно не достатъчно) пък и в тази група се споменава, можете ли да ми дадете по точен ориентир за следния казус: Имаме издадена заповед от ЦАР, но бих искала да си сменя клиниката. Каква е точната процедура и колко време отнема за новото становище и прехвърляне към новата клиника?

Благодаря ви предварително!

# 398
  • до най-прекрасния мъж
И на мен ми е любопитно за заседанието този месец. Днес са получили документите ни, чакам входящо номерче вече.
Имам и едно питане - дали на заседанията преглеждат всички документи, получени до момента, или си имат някаква бройка?
Разглеждат всички документи, получени между последното им заседание и настоящото. Нямат лимит за месеца. Затова някои момичета чакат малко по-дълго от други, ако са подали скоро след последното заседание.

# 399
Здравейте момичета, тъй като четох доста ( но явно не достатъчно) пък и в тази група се споменава, можете ли да ми дадете по точен ориентир за следния казус: Имаме издадена заповед от ЦАР, но бих искала да си сменя клиниката. Каква е точната процедура и колко време отнема за новото становище и прехвърляне към новата клиника?

Пращам направо отговора от ЦАР :
В тази връзка, за да проведете процедура за асистирана репродукция в лечебно заведение, различно от вписаното в издадената Ви заповед за организационно и финансово подпомагане, е необходимо да подадете в ЦАР следните документи:

Ø  ново Заявление за организационно и финансово подпомагане - Приложение № 2 към чл. 31, ал. 1 на ПОРДЦАР, публикувано на електронната ни страница http://www.car-bg.org/documents.htm;

Ø  Служебна бележка от новоизбраното лечебно заведение;

Ø  Декларация в свободен текст, че до момента не сте се възползвали от издадената Ви заповед;

Ø  Декларация за липса на промяна в обстоятелствата – от http://www.car-bg.org/documents.htm;

Ø  издадената Ви заповед за организационно и финансово подпомагане.

# 400
[quнай дote author=kalinamalina89 link=topic=1244017.msg41917073#msg41917073 date=1607591719]

[/quote] моя съвет е да звъннеш в ЦАР да попиташ, аз звъннах и ми казаха да изпратя само удостоверение от клиниката и молба свободен тест в която пишеш номера на заповедта, другите документи те ги имат. Успех.

# 401
Здравейте, някой има ли инфо кога ще е следващото заседание на ЦАР? Днес си подадохме документите, чрез пощенската им кутия, все още не съм получила номер, но не ми дадоха инфо по телефона на коя дата ще заседават?!? Не разбирам защо е тази потайност??? Абе с една дума ме интересува всичко около подаването на документи, одобряване и евентуално в какви срокове става. Разчитам, че сред вас има много информирани, както и много отзивчиви.

# 402
  • Шумен
Здравейте, някой има ли инфо кога ще е следващото заседание на ЦАР? Днес си подадохме документите, чрез пощенската им кутия, все още не съм получила номер, но не ми дадоха инфо по телефона на коя дата ще заседават?!? Не разбирам защо е тази потайност??? Абе с една дума ме интересува всичко около подаването на документи, одобряване и евентуално в какви срокове става. Разчитам, че сред вас има много информирани, както и много отзивчиви.

Здравей, след като съпруга ми остави документите в пощата, още на същия ден получих имейл с входящ номер. Предполагам че статуса в сайта няма да бъде променян до след предстоящото заседание. Ако кажем че заседават 1 път месечно, би следвало да е следващата или тази седмица, тъй като след това са празници.

Успех!

# 403

Здравей, след като съпруга ми остави документите в пощата, още на същия ден получих имейл с входящ номер. Предполагам че статуса в сайта няма да бъде променян до след предстоящото заседание. Ако кажем че заседават 1 път месечно, би следвало да е следващата или тази седмица, тъй като след това са празници.

Успех!

Благодаря много да бързия отговор. Късмет и на вас:heart:

# 404
Подадох документи на 08.12. Днес ми се обадиха да ми кажат входящия номер. Комисията все още не е заседавала за Декември. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт