Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 570
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Подадох документи на 08.12. Днес ми се обадиха да ми кажат входящия номер. Комисията все още не е заседавала за Декември. Успех на всички!

Здравейте,
Случайно казаха ли Ви кога ще заседават?
Днес изпратихме отново документи и се надявам да успеем този месец Simple Smile

# 406
Подадох документи на 08.12. Днес ми се обадиха да ми кажат входящия номер. Комисията все още не е заседавала за Декември. Успех на всички!

Здравейте,
Случайно казаха ли Ви кога ще заседават?
Днес изпратихме отново документи и се надявам да успеем този месец Simple Smile
Не ми казаха, кога ще заседава комисия, но казаха, че всички документи до самото заседание се разглеждат, т.е. нямат някакъв лимит за месеца за разглеждането им. Предполагам, че ще минете този месец! Успех!
Нека Коледните чудеса да завалят и при нас!

# 407
Мили дами с опит в тази борба, какъв е процента на одобрените?

# 408
Какво значи какъв е процентът на одобрените? Има си изисквания и щом двойката отговаря на тях , получава заповед. Аз поне не съм чула за неодобрени, пък отговарящи на критериите.

# 409
Какво значи какъв е процентът на одобрените? Има си изисквания и щом двойката отговаря на тях , получава заповед. Аз поне не съм чула за неодобрени, пък отговарящи на критериите.

Дано да си права. Ние отговаряме на изискванията. Една позната днес ме притесни, като каза, че одобряват двойки с много тежки случаи... каквото и да значи!?! Щом сме опрели до тях всички сме проблемни, поне аз така го приемам. Нямам представа дали имат лимит на средствата, които отпускат.

# 410
Всяка организация под държавна опека си има бюджет, но благодарение на дългогодишната борба бюджета за фонда е много добре като цифра. Според мен единствения вариант да не ви одобрят е да има някаква грешка при подготовката на документите, допусната от разсеяна или некомпетентна служитека, че даже тогава доколкото знам дават подробна информация какво не е било както трябва или дават възможност да представиш каквото липсва. Клиниките знаят много добре как да си подготвят пациентите за кандидатстване и кой да насочват към фонда, така че шанса за неодобрение е минимален.

# 411
Здравейте момичета, прдстои ми попълване да документите за първи опит и имам няколко въпроса.
Видях, че има няколко опции за получаване на заповедта. Ако е с куриер може ли да е до офиса на куриера или ако е до адрес да я получи друг, понеже съм на работа по 10 часа всеки ден включително и събота, а не искам на работа за сега да се знае. Другия въпрос е как седят нещата за получаване по електронен път? Трябва ли да се подиса нещо и да им се връща и ако трябва може със подписване и сканиране или трябва електронен подпис?
Ще съм Ви благодаряна ако някой може да ми отговори на тази въпроси.

# 412
Здравейте момичета, прдстои ми попълване да документите за първи опит и имам няколко въпроса.
Видях, че има няколко опции за получаване на заповедта. Ако е с куриер може ли да е до офиса на куриера или ако е до адрес да я получи друг, понеже съм на работа по 10 часа всеки ден включително и събота, а не искам на работа за сега да се знае. Другия въпрос е как седят нещата за получаване по електронен път? Трябва ли да се подиса нещо и да им се връща и ако трябва може със подписване и сканиране или трябва електронен подпис?
Може да е до офис предполагам. За личното получаване може и друг да приеме доставката, ако попаднете на "читав" куриер. За електронно, трябва да имате регистрация в системата за сигурно електронно връчване (като заредите страницата ще видите опциите) . Последното гарантира най-бързо получаване на заповедта. Успех

# 413
Н нас ни изпратиха заповедта с Еконт и в sms-a имаше линк с възможност пратката да се пренасочи в офис и да се смени името на получателя. Може да се регистрирате в сайта на Еконт и предварително да видите ког праткта е заявена за вас. Всички пренасочвания и промени могат да бъдат само в първоначално посочения град.
Относно електронното получаване трябва да имате ПИК на НОИ и да сте се регистрирали с него в "Система за сигурно електронно връчване." Там също може да влезете с "Квалифициран електронен подпис."
Ние бяхме заявили да го получим по електронен път, но явно се получи объркване и ни го изпратиха на постоянния адрес. (не на настоящия), които са на разстояние един от друг 220км., но поне успях да сменя името на получателя, за да го вземе майка ми.

# 414
Много благодаря за бързите отговори.

# 415
Всяка организация под държавна опека си има бюджет, но благодарение на дългогодишната борба бюджета за фонда е много добре като цифра. Според мен единствения вариант да не ви одобрят е да има някаква грешка при подготовката на документите, допусната от разсеяна или некомпетентна служитека, че даже тогава доколкото знам дават подробна информация какво не е било както трябва или дават възможност да представиш каквото липсва. Клиниките знаят много добре как да си подготвят пациентите за кандидатстване и кой да насочват към фонда, така че шанса за неодобрение е минимален.

Благодаря за разяснението:heart:

# 416
Аз исках да е до офис на Еконт и като попълвах ме накараха като сложа отметка на получаване чрез куриер да напиша "До офис на Еконт гр ......". Моята клиника е извън София и са малко ретро, казаха че не са съгласни да я получа електронно и много държаха да е с мокър печат. При получаване се връща към фонда обратен документ с подпис че сте получили заповедта, затова държат да се вземе от този, за който е адресирана.

# 417
Аз исках да е до офис на Еконт и като попълвах ме накараха като сложа отметка на получаване чрез куриер да напиша "До офис на Еконт гр ......". Моята клиника е извън София и са малко ретро, казаха че не са съгласни да я получа електронно и много държаха да е с мокър печат. При получаване се връща към фонда обратен документ с подпис че сте получили заповедта, затова държат да се вземе от този, за който е адресирана.
Моята клиника също искаше оригинал с мокър печат, но им занесох удостоверение за електронно връчване и се съгласиха. Щом центъра одобрява подобно връчване, клиниките са длъжни да се съобразят. Все пак ако имат съмнения винаги могат да си направят проверка директно в ЦАР.

# 418
Моята пристигна в офиса, като никой не разбра какво получавам, куриера каза документи на рецепция и толкова. Искат подпис при приемането, който се връща във фонда.

# 419
Момичета, може ли малко помощ? Подготвям се за подаване на документи за финансиране по женски фактор с ендометриоза. Имам епикриза от лапароскопия, на която нямам степента й, а координатора към клиниката ми каза, че трябва да бъде описана. Прочетох условията, на които трябва да отговаряме и никъде не видях точно това описано... Мисля, че направиха промени... Някой запознат, да сподели... Или да звънна в ЦАР?
Редакция: Отворих в страницата на ЦАР и там си пише, че трябва да има III или IV клас... На първа страница тук няма тази информация...

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 14:41 от 🍀🌼Desire 🌼🍀

Общи условия

Активация на акаунт