Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Честита Нова година, момичета! Въпросът ми е с коя куриерска фирма разпращат заповедите? Посочих си постоянния адрес, а там са родителите ми. Малко ми е притеснено, относно получаването. Ако не съм там в дадения момент, от къде се получава пратката?
Заповедта се получава с Еконт. Може да направиш разпореждане за получаването й от някой друг, след като получиш смс кога ще ти я доставят.

# 496
Честита Нова година, момичета! Въпросът ми е с коя куриерска фирма разпращат заповедите? Посочих си постоянния адрес, а там са родителите ми. Малко ми е притеснено, относно получаването. Ако не съм там в дадения момент, от къде се получава пратката?
Заповедта се получава с Еконт. Може да направиш разпореждане за получаването й от някой друг, след като получиш смс кога ще ти я доставят.

Благодаря. А след като направя разпореждането в същия ден ли ще я получа или на следващия? Не съм го правила..

# 497

Благодаря. А след като направя разпореждането в същия ден ли ще я получа или на следващия? Не съм го правила..
На следващия ден.

# 498
През Януари до колкото знам, подписват договорите с клиниките... По този повод заседават ли през месеца?

Подписването на договорите с клиниките няма нищо общо с разглеждането на заявленията.
Всеки месец заседават и разглеждат всички заявления, получени след предишното заседание.

# 499
Мен ми е интересно дали Еконт пращат заповедите по ред на номерата или както дойде. Моят номер е по средата и се надявам да дойде преди обявената дата.

# 500
Мен ми е интересно дали Еконт пращат заповедите по ред на номерата или както дойде. Моят номер е по средата и се надявам да дойде преди обявената дата.

ЦАР предават на Еконт всички заповеди които трябва да бъдат изпратени до определения срок.
Еконт всеки ден изпращат определена бройка, примерно 40-50бр., но не следят поредността на номерата.

# 501
  • Шумен
Това беше ползено уточнение!

ЦАР предават на Еконт всички заповеди които трябва да бъдат изпратени до определения срок.
Еконт всеки ден изпращат определена бройка, примерно 40-50бр., но не следят поредността на номерата.

# 502
Привет,момичета,
Случайно някоя да е сменяла заповедта си 2 пъти,заради смяна на болницата (връщане в първоначалната)😌 дали ще трябва отново становище от клиниката,т.е. д-рката ми ще разбере ли,че съм се местила 😒или само молба от нас с мм,че искаме да се върне първоначалната клиника?
Беше ми издадена 3та заповед за надежда,преместих се в Щерев,но не вървят хич добре нещата тук и искам да се върна в надежда. Загубих ценно време вече и доверие май, и все повече искам да си се върна при старата си лекарка.

# 503
Привет, да питам и тук, понеже никъде няма информация и никой не знае. Някой кандидатствал за финансиране на естествен цикъл дали може да разясни индикациите, по които се одобрява заради точка 3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.)?
Интересува ме тези "...и др." какво могат да включват? Кандидатстваме с МФ, но аз съм с ендометриоза 2-ра степен, множество кисти в гърдите (причинени от много естроген) и доброкачествен тумор на черния дроб (причинен от много естроген)...и не искам да правя повече стимулации никога...

Цитат
7. Центърът може да финансира асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и
(low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 1 до 1,4 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).

Не отговарям на 1. - имах добър отговор, не отговарям и 2. - имам висок АМХ, затова ме интересува какво включва трета точка и дали биха ме одобрили с епикриза за операцията от ендометриоза и тумора на черния дроб и с ехографски снимки на киститите в гърдите?

# 504
Кристи , защо не им пишеш мейл и да питаш директно? Отговарят много бързо. Предполагам , че ще те одобрят.

# 505
Да, права си наистина, направо ще ги питам тях.

# 506
Привет на всички, въпросът ми е следния: имам на телефона инсталиран Еконт, на него дали ще отчете, че имам да получавам документ, в случая заповедта от ЦАР или само ще получа СМС? Например за паричен превод не ми отчете...

# 507
  • Шумен
Някой вече да си получил заповедта за м.Декември?

# 508
Нееее, всички сме в очакване. Всеки ден си рефрешвам е-еконт профила, все едно чакам да получа голямата награда Simple Smile

# 509
Аз пък по 100 пъти на ден си проверявам мейла, че този е -еконт хич не го харесвам, ама явно и не се ориентирам много добре в него.

Общи условия

Активация на акаунт