Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 574
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • Шумен
Егати, май сме малко в групата. Вече сме 6ти все някой трябва да е получил нещо. Grinning Вчера говорих с доктора, той ми каза, "Спокойно, преди 31ви ще дойде"....

# 511
То в сайта си пише до 30.01, ама хич не ме устройва. Ако не искам да изпусна месеца, трябва до към 20.01 да е при мен заповедта.

# 512
Току що видях товарителница в e-econt - взели са ми писмото от ЦАР. Simple Smile

# 513
Браво GERy@K. Имам регистрация в Еконта, но там последните две пратки не ми ги отрази, на e-mala също и звънях по телефона на централата. От там ми казаха, че e-mail се получава само, ако е написан в товарителница от изпращача, в профила също се заплащало. За това ми активираха услугата винаги като имам да получвам пратка да ми пращат sms. От ден на ден става при тях все по-зле, ама какво да се прави. Аз съм прекалено голям оптимист и се надявам до 12-ти да ми дойде заповедта, иначе оставаме за другия месец. Успех на всички!

# 514
Кой входящ номер сте?
 Аз съм в първите 5 по ред и също се надявам да хвана този месец 😊
Току що видях товарителница в e-econt - взели са ми писмото от ЦАР. Simple Smile

# 515

Как точно отчита в е_еконт?

# 516
Аз чакам удължаване на заповед по медицински причини и не съм с входящ номер за нова заповед. Молбата ми е разгледана на  заседанието през декември.
В e-econt се вижда като "пратка за мен", излиза и товарителница, по която може да се следи движението.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 13:47 от GERy@K

# 517
Аз чакам удължаване на заповед по медицински причини и не съм с входящ номер за нова заповед. Молбата ми е разгледана на  заседанието през декември.
В e-econt се вижда като "пратка за мен", излиза и товарителница, по която може да се следи движението.

Предполагам, че е до офис на Еконт, а не чрез техен куриер? Или аз не ви разбрах?

# 518
От ЦАР ми искаха домашен адрес за кореспонденция, предполагам, че Еконт ще я доставят вкъщи.

# 519
Привет, да питам и тук, понеже никъде няма информация и никой не знае. Някой кандидатствал за финансиране на естествен цикъл дали може да разясни индикациите, по които се одобрява заради точка 3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.)?
Интересува ме тези "...и др." какво могат да включват? Кандидатстваме с МФ, но аз съм с ендометриоза 2-ра степен, множество кисти в гърдите (причинени от много естроген) и доброкачествен тумор на черния дроб (причинен от много естроген)...и не искам да правя повече стимулации никога...

Цитат
7. Центърът може да финансира асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и
(low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 1 до 1,4 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).

Не отговарям на 1. - имах добър отговор, не отговарям и 2. - имам висок АМХ, затова ме интересува какво включва трета точка и дали биха ме одобрили с епикриза за операцията от ендометриоза и тумора на черния дроб и с ехографски снимки на киститите в гърдите?

Това са си сериозни съпътстващи заболявания и лекарят ти следва да е наясно с тях.  Той също може да прецени и да предложи АР на спонтанен цикъл. В Правилника на ЦАР е записано ( в сила от 01.01.2018 г.) , че е необходим "документ от лекуващ лекар по основното заболяване или състояние, съдържащ мотивирана препоръка за неприлагане на КОХС". Реално той може да изготви документа и да даде съответната препоръка.

# 520
Егати, май сме малко в групата. Вече сме 6ти все някой трябва да е получил нещо. Grinning Вчера говорих с доктора, той ми каза, "Спокойно, преди 31ви ще дойде"....
аз сам вътре в първите 50 , още не сам си го получила , надявам се до 10 дена да го изпратят . Simple Smile  Успех на всички

# 521
До колкото разбирам от тук номера няма значение, а от куриерската фирма как ще ги изпрати.

# 522
Скрит текст:
Привет, да питам и тук, понеже никъде няма информация и никой не знае. Някой кандидатствал за финансиране на естествен цикъл дали може да разясни индикациите, по които се одобрява заради точка 3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.)?
Интересува ме тези "...и др." какво могат да включват? Кандидатстваме с МФ, но аз съм с ендометриоза 2-ра степен, множество кисти в гърдите (причинени от много естроген) и доброкачествен тумор на черния дроб (причинен от много естроген)...и не искам да правя повече стимулации никога...

Цитат
7. Центърът може да финансира асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и
(low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 1 до 1,4 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).

Не отговарям на 1. - имах добър отговор, не отговарям и 2. - имам висок АМХ, затова ме интересува какво включва трета точка и дали биха ме одобрили с епикриза за операцията от ендометриоза и тумора на черния дроб и с ехографски снимки на киститите в гърдите?

Това са си сериозни съпътстващи заболявания и лекарят ти следва да е наясно с тях.  Той също може да прецени и да предложи АР на спонтанен цикъл. В Правилника на ЦАР е записано ( в сила от 01.01.2018 г.) , че е необходим "документ от лекуващ лекар по основното заболяване или състояние, съдържащ мотивирана препоръка за неприлагане на КОХС". Реално той може да изготви документа и да даде съответната препоръка.

Благодаря за информацията Hug

# 523
Бърз въпрос- въпросната кутия  където трябва да се пуснат  документите при подаване, видима ли е и има ли ясни обознаения като се влезе в сградата предполагам се намира на партера в ляво/ дясно от входа?

# 524
Здравейте момичета сега като чета разбирам че ЦАР пращат заповедите с Еконт, а аз съм попълнила за получаване офиса на Спиди понеже е точно срещу моята работа и исках са я взема от там. Според вас дали това ще е проблем, някой получавал ли е така заповедта си, ако така неможе дали ще ми звънат да коригираме адреса.

Общи условия

Активация на акаунт