Ръчка срещу автоматик

• 19 642
  • 342
  •   1
Отговори
# 90
Това за зимните условия ми е много забавно Joy и това както сам казва потребителя не е от личен опит, ами така съм чувал/а. Ами какво да кажа повече. Досега  мненията против автоматика са от хора, които или никога не са карали такъв, или са направили едно кръгче с такъв, това не е опит!
И още нещо, освен без кола от ноември до април, оставаме явно и без градски траспорт значи, понеже вече 70-80% от автобусите са автоматици? Ами сега?

Хай, темата можеше и да е конструктивна, ако не се спореше с измислени доводи. На сняг не вървели, контрол нямало, затъпявало се, ааа и другото ми любимо, не можела да изпреварва, и всичко това е защото "така съм чувал". Това не е сериозно.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 08:37 от deede

# 91
Добре, де, ама и феновете на автоматика преигравате и сте силно агресивни, все пак. А аз си казах за мен - никого не обиждам и не нападам, но боравенето с педала при автоматик (не говоря за супер висок клас коли, там нямам опит) ми е по-непривично и усещам особености, които не ми харесват и не ми пасват. От друга страна да си местя ръчката не ми е проблем. Карам малко, но около 50:50 ръчка и автоматик, и смело мога да кажа, че ръчката ми пасва повече в голямата част от случаите. И като цяло не ми липсва автоматикът и когато си избирам кола не мисля да давам 2, 3, 4 хиляди лева отгоре за нещо, което не ми липсва. Също като стъкления покрив, пълен булшит според мен, а и той струва бая пари, от които не виждам полза да ги дам. Но иначе ако по някакъв начин се наложи да карам автоматик, ми ще карам, с всичко се свиква, просто не ми е изборът. Никого не убеждавам да минава на ръчка. Разбира се, не мога да отчета, че мнения от сорта "аз много добре владея ръчката, но харесвам автоматика повече, понеже не ми загасва колата, не се чудя на коя скорост съм, не се издънвам с потеглянето, не ми тръгва назад колата при наклон" са необективни. Въпросният човек очевидно не владее ръчката и затова харесва автоматика.  Обективно е мнението на хора, които са еднакво добри и с двете. А там вече според мен е въпрос на удобство срещу пълен контрол.

# 92
Вече разбрах. Авторката решила да пусне тема, да се направи на интересна каква добра шИфьорка е, че не кара автоматик. Че и високо интелигентна, щот може да кара и да мисли за лоста и ръчните скорости.
Не знам чий да го търся в пуста зимна пряспа с каквато и да е кола. Ако не е 4*4 или един як джип  едва ли ще излезе от там и кола с ръчни. скорости. Ма нищо, дай да се бутаме в пряспите, щот да покажем кви добри шофьори сме и кви са смотани тез автоматици.
75 к.с. не бих карала, ако не съм принудена. Нито на автоматик, нито на ръчна. То това нещо движи ли се изобщо?
Нашият автоматик си беше 150 к.с. Нито съм имала проблеми зимата, нито по баирите, и не виждам защо трябва да се доказвам като шофьор бутайки се в пряспи и поставяйки се в невъзможни ситуации. Не държа да се доказвам, компенсирайки ниско самочувствие.

# 93
Темата стартира много интересно, като изключим поста със затъпяването още в началото. Но той беше тактично подминат или съвсем леко отразен и темата си продължи в лек, приятен спор. Нещата загрубяха, когато яростните защитници влязоха със смешни, недостатъчно сериозни доводи, базирани само на ЕЖК или на собствен, агресивен начин на шофиране, който едва ли не трябва са бъде приет за най-правилния и да издигне автора им в нашите очи до степен “бог на пътя”. Защото, както някой вече писа - не се ли буташ по преспите, не летиш ли из локвите и не ръчкаш ли лоста, не ставаш за нищо.

Аз специално спирам с обяснителния режим, но ще следя темата, защото все още има потенциал да се запази, като лека и приятна

# 94
То който си го може, си го може и с ръчка, и с автоматик.
Мда! Опита е много полезно нещо, но се замислете дали не е възможно опонента ви да има повечко опит от вашия и дали случайно не знае повече по въпроса.
Вашият опит какво ви казва, ABS пречи или помага? Grinning

75 к.с. не бих карала, ако не съм принудена.
...
защо трябва да се доказвам като шофьор бутайки се в пряспи и поставяйки се в невъзможни ситуации.
Не ви предизвиквам да се доказвате като шофьор, а да ви покажа каква е разликата между автомат и ръчна скоростна кутия. Не разбирам защо въобще допускате, че имам някакви съмнения относно уменията ви като шофьор.
И да 75 коня се движи, дори успява да вземе разстоянието от The Mall до Автогара Варна за около 5 часа. През Тракия. Връзката между  Тракия и Хемус през Карнобат Риш Шумен за под час при среден разход 5.6 дизел

# 95
  • Варна
Грандоманията по многото коне винаги ми е била непонятна. Да, 75 коня се движи, че даже и успява да си носи пътниците и нещата им. И е идеална в града. В интерес на истината, аз лично ако имах джоба да я платя, бих избрала малка електрическа градска кола, не повече от 75 коня. Останалото, освен ако човек не използва колата за работа и да пътува всеки божи ден стотици километри, е излишно фукане.

# 96
Mr. Smith - това е последния ми пост към вас, тъй като агресивния ви начин на спорене не ми доставя удоволствие. А все пак темата е, за да се разтоварваме.

Нека обясна - темата в първоначалния й замисъл е "Ръчка с/у автоматик", като най-вероятно идеята на авторката е просто да чуе мнения какво се предпочита и по каква причина. Когато, обаче навлязохме в детайли, като аквапланинги, преспи, заснежени улици /ниските температури дори няма да ги коментирам, защото са пълна глупост/ няма как спора да е на толкова просто ниво. Защото, както всеки един шофьор знае - нещата не са само черно и бяло, т.е. ръчка - автоматик. Има много придружаващи неща.
И, за да не съм голословна ще дам пример - кое би вървяло по-добре в зимни условия - кола със задно и ръчни скорости или кола с предно с автоматични скорости? Например - Мерцедес Е купе, АМГ 350 по-лесно ли би се карал в сняг, ако е с ръчни скорости, вместо с автоматични? Въпросът ми е риторичен, защото вярвам, че повечето опитни шофьори знаят отговора. А за неопитните ще кажа - кола с предно и автоматик. И все пак има още неща, които допълват колата - като например стажа на шофьора, скоростта на реакциите му и най-вече това да познава достатъчно добре собствената си кола

Поздрави и приятен ден от мен Simple Smile

# 97
  • на Мелмак
Един автоматик ни издърпа от пясък, колата ни тогава- ръчни скорости.Това преди поне 10г. Не знам какъв е бил този автоматик.
Мистър Смит, в женски форум, приказката е по-различна.
Много ми се вижда разхода на тази кола 75к.с. Но щом вас ви устройва си я карайте. Аз като искам да изпреварвам, не искам колата да се чуди!
Ако има разумни мнения, мисля, че ще се включа. Иначе девойки, карайте си колите и си свиркайте! Това е идеята, всъщност, да ги употребяваме, нали? Grinning

# 98
Автомати, ръчка, предно, задно, 4х4, кола, СУВ - нямаш ли хубави гуми, по-добре си остави колата вкъщи. Особено зимата!
Това е истината Simple Smile

# 99
  • София
Автомати, ръчка, предно, задно, 4х4, кола, СУВ - нямаш ли хубави гуми, по-добре си остави колата вкъщи. Особено зимата!
Това е истината Simple Smile

Плюс здрава лопата и качествени вериги в багажника, както и умение за ползването им. А като добавка - малко чувалче с пясък и хубави дебели работни ръкавици. Joy Joy Joy

П.П. Съвсем сериозен съм.  На утъпкани, полузаледени  вътрешно квартални улици само пясъкът и горещите молитви помагат

# 100
Постът ми не е насочен към никой конкретно. Шкодата ни, с около 105 к.с. вади разход от около 5.5 дизел. И ми е доста по комфортна от малка кола, поне ми е широко вътре и багажникът е огромен, та побира багажа. Аз не обичам да се влача по улиците, и ми харесва като тръгна да изпреварвам да се изнеса бързо,  както и в кръстовище. Затова предпочитам колата да е с достатъчна мощност. Затова има производители,  хора много, всеки си купува и ползва това, което му харесва. За нашият автоматик не съм дала пари в повече. В смисъл, не ми е излязъл на цена с 1000 или 2000 лв в повече от същата кола с ръчни скорости. Просто за момента си беше удачен избор.

# 101
За всички които считат, че автоматика е за предпочитане имам две предизвикателства.
1. В хубав слънчев зимен ден с отрицателни температури да се набутат в пряспа от 30-50 см така че колата да затъне. След което да опитат да се измъкнат без външна намеса.
А защо мислиш, че с ръчни скорости ще се измъкнеш?

# 102
  • София
За всички които считат, че автоматика е за предпочитане имам две предизвикателства.
1. В хубав слънчев зимен ден с отрицателни температури да се набутат в пряспа от 30-50 см така че колата да затъне. След което да опитат да се измъкнат без външна намеса.

Ами, просто си го мисли Joy Joy Joy

П.П. Следващия път, когато забуксуваш със Супърб автоматик, просто изключи ESP-то.

# 103

Защото съм го правил неведнъж. Защото зимно време се налага да пътувам по междуселищни пътища всеки ден и много често има красиви навявания, а на места се кара само по "спомен" заради бялата пелена отпред от виелицата която се вихри.

# 104
  • София

Защото съм го правил неведнъж. Защото зимно време се налага да пътувам по междуселищни пътища всеки ден и много често има красиви навявания, а на места се кара само по "спомен" заради бялата пелена отпред от виелицата която се вихри.

И при такива пътни условия тръгваш на път с лек автомобил Sunglasses?!

Общи условия

Активация на акаунт