Целулит - 11 тема

• 82 381
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • в 1001-та нощ
Нямам време да чета назад, може би е коментирано, извинявам се предварително. Едно кардио като тичане ама съвсем лаишки, но ежедневно дали изчиства целулита?

Прави кардио, душ и след това - антицелулитен крем и си прави поне 30 мин масаж на бедра, корем и дупе.

# 376
  • Варна
Нямам време да чета назад, може би е коментирано, извинявам се предварително. Едно кардио като тичане ама съвсем лаишки, но ежедневно дали изчиства целулита?
Зависи коя степен е. Началните степени може и да ги изчисти бързо. За по-сериозен целулит, ще е нужно доста време и освен бягане и правилно хранене. Но бягането е много добра идея, особено ако е ежедневно по 4-5км поне, съм сигурна че бързо ще даде разлика.

# 377
Кавитацията не беше ли обявена за вредна?
Спомням си бях чувала нещо доста отдавна, даже и тук във форума се беше писало…

Само това вредно нещо ми действа на целулита.
А не се ли замисляте, че ако един евтин уред работи по-добре от многото скъпи, то ще бъде по-лесно да му създадат лоша репутация?
Може и да е научно обосновано, наистина, но до колкото с мъжа ми коментирахме, а той е инженер и любител-физик и почитател на всички химични процеси и взаимодействия, не виждаме защо да е вреден.

И последно изречение: при едни целулита е воден и се маха само с LPG, или с Венус Легаси, при мен почти нищо нямаше ефект.
Целулита ми явно е по-твърд и упорит.

Само това не съм пробвала, та съм склонна да опитам, ако риска е умерен.
Аз толкова неща правих и нищо, та нищо! LPG, Venus, сега от 2 месеца ходя на ръчни масажи защото ми писна да си давам парите за скъпи процедури - пак нищо.
Споменавала съм го и преди - лошото при мен е, че е точно над колената и е силно видим.

# 378
  • в 1001-та нощ
Доколкото си спомням от преди години, методът е създаден за рехабилитация и физиотерапия, и след това се използва за "нашите цели". Има различни апарати, които работят при различни честоти/параметри.

Когато процедурата беш емного нашумяла - аз ходих на две различни места, апаратите бяха различни и усещането беше различно. При единия, който се водеше по-истинския - имаше едно характерно свирене, като шум в ушите. При другия нищо. При мен нямаше абсолютно никакъв ефект и спрях. След това се разшумя за негтивните ефект. Такива имаше и в студиото, в което ходех за фотоепилация.

Проучвайте, внимавайте.

# 379

Здравейте,

Наистина е индивидуално. Ето ме мен, мога да тичам всеки ден по 10 км и отново си имам целулит, и имам за чистене.
Всичко е в баланса.
Храна, кардио, леки кондиционно тренировки за тяло без вдигане на много тежести при вече наличен целулит ( само ще Ви стане по-твърд и труден за разбиване), казвам го от лош опит.
Понеже ме убеждаваха едно време, че като вдигам тежести, нямало да се вижда толкова, глупости на бели точки.

# 380
Някой може ли да каже кои ензими се използват при целулит?

# 381
  • в 1001-та нощ
Протеолитични - на гладно и след това без хранене. Идеята е, че тези ензими с храната разграждат белтъците. Когато в стомаха няма храна - с кръвообращението достигат до фибрози и ги резорбират.

Максимално висока потенция - Серрапептаза. Може и Наттокиназа и Бромелаин, Папаин, но Наттокиназата  - мисля разреждаше кръвта, а Бромелаинът дразни стомаха.

Все пак - не си го представяйте, като магическа пръчица и моментални резултати. При целулита - имено кръвообращението в засегнатата тъкан е много нарушено. Масажи ще спомогнат за приток на кръв (около час след приема).

# 382

Здравейте,

Наистина е индивидуално. Ето ме мен, мога да тичам всеки ден по 10 км и отново си имам целулит, и имам за чистене.
Всичко е в баланса.
Храна, кардио, леки кондиционно тренировки за тяло без вдигане на много тежести при вече наличен целулит ( само ще Ви стане по-твърд и труден за разбиване), казвам го от лош опит.
Понеже ме убеждаваха едно време, че като вдигам тежести, нямало да се вижда толкова, глупости на бели точки.

Би ли споделила повече за твоя начин на трениране? Може и на лично.
Под кардио какво имаш предвид, каране на колело, пътека или?

# 383
  • Варна
Протеолитични - на гладно и след това без хранене. Идеята е, че тези ензими с храната разграждат белтъците. Когато в стомаха няма храна - с кръвообращението достигат до фибрози и ги резорбират.

Максимално висока потенция - Серрапептаза. Може и Наттокиназа и Бромелаин, Папаин, но Наттокиназата  - мисля разреждаше кръвта, а Бромелаинът дразни стомаха.

Все пак - не си го представяйте, като магическа пръчица и моментални резултати. При целулита - имено кръвообращението в засегнатата тъкан е много нарушено. Масажи ще спомогнат за приток на кръв (около час след приема).
Това за на гладно не го знаех, благодаря за споделеното. Аз си ги взимам с храна само.

# 384
Аз взимам препарата Сераза, но сега виждам, че съдържа само серрапептаза.

# 385
  • в 1001-та нощ
Аз също ги взимах, като отделни продукти - една опаковка серрапептаза, втора опаковка наттокиназа и трета бромелаин. От всяка опаковка по 2 капсули 3 пъти на ден поне 2 часа преди и след хранене.

# 386
А всъщност кой, кога и как определя нуждата от прием, на какво и в каква дозировка? Има ли специални показания и противопоказания?
(да не се чете като оспорване. за пръв път чувам за тях и наистина се интересувам)

# 387
  • в 1001-та нощ
Преди много години имаше един потребител - "Розовата пантера", който беше лекар, аз подозирам, че беше проф. Мермерски, живял дълги години в САЩ, който много се интересуваше от мед. изследвания, публикации и ги споделяше на достъпно ниво тук. В някакъв момент получи бан и след това не съм го срещала да пише. Той "донесе" ензимите.

Протеолитичните ензими са "обикновени" храносмилателни ензими. Те са три групи - липази, които способстват за усвояването на мазнините в храната, амилази - за въглехидратите и протеази - за протеините. Когато се приемат с храна - разграждат нея, но когато се приемат нагладно - разграждат "излишен" протеин, вкл. фибрози - прочистват системи в тялото. И могат да го правят в зони, които са добре кръвоснабдени, защото стигат до тях с кръвта.

Единственото "противпоказание" от посочените по-горе, което помня е за разреждането на кръвта. Имат и провивовъзпалително действие - взимат ги хора с дископатии, с миоми възли и т.н. Трябва да потърся старите теми. Може и да седна да напиша нещо в блога - по-обобщаващо.

Могат да се приемат - профилактично (прочистващо) - без конкретен броблем или целево. Примерната доза от Пинко беше 3 пъти дневно по 2 капсули от трите ензима в най-висока потенция - поне 20 дни. Аз правих профилактики по месец през няколко месеца.

П.П - намерих темата https://www.bg-mamma.com/?topic=452318

# 388
  • Варна

Могат да се приемат - профилактично (прочистващо) - без конкретен броблем или целево. Примерната доза от Пинко беше 3 пъти дневно по 2 капсули от трите ензима в най-висока потенция - поне 20 дни. Аз правих профилактики по месец през няколко месеца.

П.П - намерих темата https://www.bg-mamma.com/?topic=452318
Т.е поредното доказателство, че възпалителните процеси се предизвикват основно от неспособността на организма да се справя с дадена храна, т.е неразградена храна.

# 389
  • в 1001-та нощ
Всичко има значение. Дори това, което "просто" си мислим - е сигнал до вселената за нашите намерения и има отклик - бумеранг, който се връща към нас.

Общи условия

Активация на акаунт