Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 29

• 29 257
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Имайте предвид, че много фамилии не произхождат от нечие име, а от професията или прякора на някой назад в рода.
Именно, какъв трябва да си, че да ти викат Дявола или Шайтана и това да остане като фамилно име после...

# 586
  • София
Е, как какъв? Местният хулиган или мошеник, примерно. И децата му, а после внуците и правнуците, са наследили прякора.

# 587
  • София
Хелия ми напомни, че имах съученичка Хела преди повече от 20 години.
С Маймуна от Пакистан съм работила - нали разбирате какъв смях в залата беше, когато жената се включи на една среща и каза "Maimuna is speaking"... компетенциите и не бяха на по-високо ниво.
За странни фамилии - любим ми е д-р Докторов (по-скоро комбинацията, не толкова фамилията). В ранните ми студентски години се бях запознала с един младеж с фамилия Газибаров, който се оплака, че често бъркали "а" с "ъ" в първата сричка от фамилията му.

# 588
  • София
Газибарски, бивш шеф на полицията във Враца
И на мен първата ми асоциация не е, че гази в барата 😂

# 589
Във Варна си инаме д-р Калашников,стоматолог.

# 590
  • Sofia
Новороденото момченце на певицата Веси Бонева се казва Дариел Яворов Велков.                                                  От бг филм по бнт Каталин Старейшинска.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 21:37 от Doli

# 591
  • София
Салина и Зеница от днес.

# 592
Владлен - режисьор

# 593
Йонита...

# 594
  • Countryside
Ох, на този родителите ударници явно са били от фенове на Ленин.

Йонита познавам и аз, на 40+ е, и името изобщо не ми харесва. На галено е Йони, ама за който е чел Кама Сутра... и Йонислав ми е непонятно.

# 595
  • София
Данислава, Елизар, Илиандър

# 596
  • Пловдив
Аз познавам Йонета. Към 50 годишна.

# 597
Йолина позната на позната, не разбрах къде е ударението. йОлина или йолИна

# 598
  • София
И аз познавам Йолина, с ударение на "и".

# 599
Истинско име- Ирен Катрин Мария Луиза Боекикева
Познавах това момиче в детството си бегло,но името ми се е запечатало.Бащата с гордост обясняваше,че първите две имена са на бабите,а вторите две на княгиня Мария Луиза.

Общи условия

Активация на акаунт