Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 40 593
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Не знам и не съм чул някой родител да се е притеснил особено. Амели, това вече е ежедневие и ще се приема спокойно. Ако открият заразено дете в класа на дъщеря ти, може само да кажеш: “Егати късмета” и толкова.
Може и да има циркове от родители, да водят следствия и да търсят виновни, особено пък ако се зарази от съученик и тяхното дете; за мен си е късмет, но прости хора има бол.

# 211
  • В офиса
Дъждец, в класа на голямата ми дъщеря има дете на дистанционно обучение. Осъществява се през тиймс. В класната стая има лаптоп, предполагам че камерата гледа към дъската. Всеки учител, когато започва час, се връзва и през тиймс детето слуша урока.

# 212
Познавам деца, които са били заразени. На приятелите и съучениците им това въобще не им прави никакво впечатление.
А на родителите им? Мен те повече ме притесняват...
Ние попаднахме( май) сред такива родители. Ама  много претенциЙ. Преоборудвахме (за сега виртуално) класните стаи-няма място за вирус, а и за децата също... Та... ако някое дете е болно, като нищо ще го нарочат за "вещицата".

# 213
  • в страната на чудесата
Как ги преоборудвахте?
Вчера чух за два карантинирани класа в СС.
При нас още няма, кой знае докога. Има деца с разни хреми, не корона, у дома са си.
В момента има и вирус с повръщане диария и температура, както и гърло без.

# 214
  • София
Във ФЛ засега няма карантинирани класове, което е обнадеждаващо, защото малките до 11 години са без маски и не мисля, че изобщо спазват мерки свързани с разминаване на потоци. Големите са с маска и в клас, и в коридорите, но обядват заедно с всички останали в стола, та не съм голям оптимист.

Даниел Вълчев казал в интервю днес, че е възможно да се премине на ДО в отделни градове, ако положението стане лошо, а пък явно засега вървим към негативния сценарий.

# 215
Здравейте,
може ли да ми каже някой актуални такси за училище "Дрита" 5-7 клас. Доволни ли сте? Как се чувстват децата и всичко, което решите, че е важно да се знае.
Благодаря предварително!

# 216
  • в страната на чудесата
Дрита вече е в историята.
Наследникът му се казва з Британика парк скул. Четете за него, таксите са на първа страница, отзиви има назад по темите.
Като цяло висок ценови клас, малки класове, нямат резултати, които да сравняваме с другите училища, няма ги и по масовите състезания.
Децата от Дрита не са мбого ок с новите правила, но новите деца се чувстват добре. Базата им е без коментар. Имаше движение на учители и деца, което не е неочаквано за ново училище. Храната е със забележки.

# 217
  • София
Всичко е вярно, Лейка, само класовете в Британика, доколкото си спомням, не са малки - около 18-20 деца, т.е. да речем "нормални".

# 218
  • София
Във ФЛ засега няма карантинирани класове, което е обнадеждаващо, защото малките до 11 години са без маски и не мисля, че изобщо спазват мерки свързани с разминаване на потоци. Големите са с маска и в клас, и в коридорите, но обядват заедно с всички останали в стола, та не съм голям оптимист.

Даниел Вълчев казал в интервю днес, че е възможно да се премине на ДО в отделни градове, ако положението стане лошо, а пък явно засега вървим към негативния сценарий.
Даниел Вълчев само за Юридическия факултет на СУ може да говори... Simple Smile (ако не се лъжа, е декан там в момента) ,.... е аз предпочитам него да слушам.

Красимир Вълчев май вече не знае какво да говори, но бавно преминава към слуховете, които бореше.

# 219
  • в страната на чудесата
E хубаво де, разбрахме и така. Лапсус е.

# 220
  • София
За Иззи: Аз не знам да има такива мерки. Знам за деца, които бяха болни вече (не Ковид, доказано с PCR тестове- родителите се притесняваха и платиха) и нямаха онлайн обучение. За момента не съм информирана да имаме карантинирани класове.
Не мисля, че ще гледам с лошо око на хора с Ковид, същото е като другите вируси- Грип А/Б, шарка, въшки, може да няма симптоми, как ще знаеш..разбираш при симптоми и така. Не е приятно, но е факт, защото може да е и моето..

# 221
  • София
Ами няма как да редактирам предния пост и се извинявам за последователните.
Оказва се, че имаме въведена възможност за ДО, ако детето е със сополи и нещо леко. Отново през Тиймс.

# 222
  • София
В момента слушам родителската ни среща в Зум. По повод ДО: имат едно детенце в 4 клас, едно във 2ри, които са на ДО. Преди началото на учебната година учителите са проиграли вариантите за обучението и са установили, че не се получава ако детето се включва на камера към текущите часове. Затова са направили програма специално - всяка учителка е поела един предмет (нашата класна например е на БЕЛ) и в свободните си часове води онлайн.
Ако нататък дете отсъства за 4-5 дни, ще си наваксва материала с учителите както и досега работят.
Ако е за по-дълъг период, ще го включат детето в програмата за дистанционното.
Това сега в движение споделям.

# 223
А часовете с четиримата светила как са, те имат ли онлайн, или което дете е онлайн, ги губи?

# 224
  • София
Мен ли питаш, Мецане? Че при нас няма светила Grinning

Общи условия

Активация на акаунт