Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 758
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
  • в страната на чудесата
АК не се издържа само от такси.

# 511
Шарки може да е по-подробна, но даренията не се използват за издръжка на училището, а за стипендии и ремонти на сградите.
Та общо взето ситуацията е една и съща.

# 512
  • в страната на чудесата
Не е една и съща - стипендиите и ремонтите в другите училища са за сметка на таксите.

# 513
  • София
АК не се издържа само от такси.

Но АК, дава една малка сума за стипендии под формата на намалена такса.  Колкото до даренията - едва ръководството разчита на тях за покриване на нуждите за отопление в седемте сгради на колежа, режийни, парка, лаборатории ....

Кое училище освен ПЧМГ, където има 3 деца със стипендии на випуск,  дава стипендии?

# 514
Не е една и съща - стипендиите и ремонтите в другите училища са за сметка на таксите.
Стипендиите в другите училища са единични бройки на випуск. И са просто поощрение. В АК изначално е точно обратното.
Няма официална информация, но няма да се изненадам на година АК да отпуска като минимум петцифрено число от най-големите. Че и повече.

# 515
И пак си е кофти училище. Супер неадекватни реакции и правила, включително и сега заради вируса, но и преди винаги си е било такова.

# 516
  • София
Мецане, успокой се и се радвай, че детето ти няма да е част от него. Хайде наздраве 🍻🍻🍻

# 517
.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 23:01 от Татко Мецан

# 518
  • в страната на чудесата
Ами не са само три деца от випуск, има деца със стипендия за целия курс на обучение.
Което намирам за чудесно и се надявам и в другите ЧУ да има.

# 519
  • софия
Защото, Мецане, постоянно изразяваш неодобрение от АК и затова логично човек заключва, че не искаш детето ти да бъде част от него.
Просто няма логика да се ходи на кофти място.
Беаво на детето за медалите! Юнак голям е той!

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 23:10 от Амели

# 520
  • София
Ха, ами не очаквам да си пратиш детето в кофти училище....
Или мисли, че Ковид ще смени “чипа” на американците и ще спрат да прилагат правилника?
Иначе браво на детето.

Лейка, възможно е. Аз помня за 100%, 50% и 30% от таксата. Ако нещата са се променили, адмирации. Но на мен ПЧМГ ми е много на сърце и го следя за малката като опция с немски след 7 клас.

# 521
Мир! Изтрих се.

# 522
Ами години след това се доказа в практиката. Пък ти пиши коквото искаш.
При първото ми проучване най-високата такса за ЧУ беше по-ниска от 50% от тази на АК. Сега има и по-високи.
Кое се е доказало, че ЧУ гонят таксата на АК? 😁
Частното образование се развива, има търсене, нормално е да се вдигат таксите на училища, които са намерили своята ниша на пазара. И това не са училища, които се опитват да копират АК или да си равняват таксата по него.

# 523
  • София
Всяка година президентът на Колежа "докладва" пред родителите/РУА разпределението на бюджета, но не съм си водила записки, за да докладвам подробно колко милиона за какво отиват, така че каквото и да напиша, ще е "бледи" спомени.

Това лято, през август, инициираха кампания за събиране на дарения за допълване на форд Стипендии, за да може децата от 9-12 клас, които имат нужда, вкл. заради намалени доходи на родителите заради криза, да получат намаление на таксата.

# 524
Според мен това касае и СС по същия начин, както и всяко по-голямо чу.
АК не се издържа само от такси, нали?

Нико, с маски в час са в АК, и ФЛ.
И все пак бях права за напусналите Simple Smile
За малките стоенето по цял ден с маска си е мъчение. Не, че на големите им е много приятно 🙂. В нашия клас напуснаха доста от децата останали, от Дрита. Напълно ги разбирам. Таксата стана почти двойна, а новите собственици насочиха училището в съвсем друга посока. Добре, че страхотни учители от Дрита останаха в Британика. Новите също са добри. В момента учителите са най-сериозният бонус на това училище. Базата също е страхотна, но не натежава толкова за избора да останем.

Общи условия

Активация на акаунт