Защо той не иска да подпишем?

• 12 569
  • 375
  •   1
Отговори
# 60
Когато се жених развода май излизаше към 300 лв, ако ги нямаш и на заем може да ги вземеш (е за такова нещо и аз бих услужил на приятел, където принципно пари на заем не давам). Не променя много нещата, но все пак донякъде е спирачка за импулсивни решения. При достатъчно желание обаче едва ли би било спънка за разтрогване на отношенията.
За мен много по-сериозно обвързване е общо дете и общи материални неща, отколкото подписа.
Заради желанието на жена ми обаче направихме сватба, тя винаги е искала да се види булка с всичките му салтанати. Така че не беше хубаво да се запъна като приятеля на авторката.

# 61
От тази тема- https://www.bg-mamma.com/?topic=1082097.msg37913237#msg37913237
Последният пост на Татти.

# 62
Когато единият не иска брак, няма как да стане на сила.
Подобни неща трябва да стават естествено, непринудено и да са искани и от двамата партньора.
Когато някой започне да мисли за сметки - бели рокли, родата, имоти, тогава по-добре даже да няма брак. Защото в повечето случаи такива изтормозени бракове завършват с чутовни скандали и драматични разводи.
О, да.
Но е голяма грешка да се гледа на жените като инициаторки на това зло. Проблеми идват от мъжете - кой не ще брак, кой не ще обвързване, кой го било страх на 43 да се жени, кой нещо друго... Редно е, ако има разминавания, да се обмисли, изкомуникира и да се предприемат действия, а не единият да се чуди, а другият да си намества кълките по-удобно.

Ясно.
При това положение моят личен съвет е раздяла.

# 63
Не знам дали е една и съща, но принцесата, спяща красавица... Явно ѝ е важно да се види булка авторката. Simple Smile

То хубаво искаш да подпишете, Авторке, но имаш ли за себе си ясно обяснение защо го искаш? Ей така, просто искаш, защото се чувстваш несигурна? Защото смяташ, че е част от естественото развитие на връзката, заради бъдещо дете? Или някой те притиска (роднини)? Гледаш други ваши познати?
За мен е малко странно да си с някого толкова време – 11 години, а да не сте на една вълна. По принцип хора, които са дълго заедно, като цяло гледат в една посока. За толкова време не си ли изяснихте тези нагласи – твоята и неговата?
Ако успееш за себе си да облечеш в думи желанието/емоцията да подпишете, ще можеш и на него да го обясниш.
Иначе нито с чакане, нито с натиск ще стане работата, ако човекът си има мнение по въпроса.

# 64
Жените повече се инатят за брак, сватби и рокли, отколкото мъжете, затова и те са инициаторките обикновено, заради които стават драмите.
Не можеш да накараш някого насила да иска брак, нито да иска брак с теб, нито пък деца. Трябва да си дойде естествено и от двамата. Ако не идва, пък ти е толкова важен тоя брак, ревизираш връзката си и ако трябва, продължаваш напред.
Както не е задължително някой да не е обича, за да не иска брак.

# 65
Казват, че това било по-обвързващо и от брака и децата Simple Smile
По темата: не е добре, че имат различия по толкова важен въпрос и не са ги преодолели толкова време. Някога не държах на брака и попаднах на паразит, на когото му беше много удобно така. Освен това и за деца все не му беше времето. Когато се усетих на 35+ и поставих въпроса ребром, се оказа, че на човека му се живеело. Ако авторката мисли да чака още 5-6 години за деца, не е зле да си замрази яйцеклетки или поне да си провери състоянието на резерва, че в последно време и млади жени са с изчерпан такъв.
Жените повече се инатят за брак, сватби и рокли, отколкото мъжете, затова и те са инициаторките обикновено, заради които стават драмите.
Не можеш да накараш някого насила да иска брак, нито да иска брак с теб, нито пък деца. Трябва да си дойде естествено и от двамата. Ако не идва, пък ти е толкова важен тоя брак, ревизираш връзката си и ако трябва, продължаваш напред.
Както не е задължително някой да не е обича, за да не иска брак.
То хубаво да си дойде естествено и от двамата, но този, на когото не му идва мерака, е добре да не залъгва мераклията.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 11:00 от +-123

# 66
Има разлика, разбира се. Поемане на ангажимент към жената е. За мен е обидно мъжът да не предложи поне, вече жената ако не държи, това е друго. Но с едно-две деца и да няма и предложение - е, толкова ли не е заслужила тази жена?
И тридневните фиести не са задължителни, както писаха - може и само подпис.
Много хора само се оправдават с "не било важно"... Като не ти е важно, сложи го този подпис и толкова.
Много жени, които уж не са за брака моментално си сменят позицията, когато им бъде предложен такъв.
За страхуващите се от интересчийки мъже - отдавна са измислени едни документи, наричащи се предбрачни договори. Има достатъчно адвокати, специалисти по тази материя - ще обяснят всичко експертно.
11 години без развитие не изглежда добре. Сядате и говорите открито, няма място за свян след толкова години заедно. Ако те е страх да не го загубиш при отрицателен отговор - значи не е твоят човек.
И наистина са прави по-горните мнения  - дълга връзка без следващ етап често приключва, въпреки годините заедно и уж здравата връзка. И на нула време после с друг човек правиш семейство. И при мен точно така се случи.

# 67
Като чета тук какво сватби се описват и ми става лошо. Защо не си представяте че може да има и малка щура сватба само с приятели и от възрастните само родителите на младоженците - без простотии като купуване на булката с кръшни хора пред блока , танци на кумата с кокошки и настъпвания под масата.
В случая ако един подпис развали съжителството на авторката с партньора й- благодаря на такова съжителство. Било е съшити с бели конци.

# 68

Не можеш да накараш някого насила да иска брак, нито да иска брак с теб, нито пък деца.
Да бе, да - и тогава, като не можеш насила да накараш някого, как тези горканчовци мъже тогава все пак се женят? Айде малко по-реалистично да гледаме и да не хвърляме вината само върху жените.

# 69
  • някъде в орбита...
Ами противно на това колко хора го намират за странно, аз смятам че 11 години без подпис не са чак толкова много, може и цял живот без брак. Точно както може и без деца. Не смятам тези неща за "естествено продължение на връзката". Проблема е дали и двамата ще са на една вълна. Което тук не мисля че е така, и това всъщност беше центъра на въпроса по темата.

# 70
Много жени смятат предбрачния договор за обиден. Не познавам семейство с предбрачен договор, може би поради тази причина.

Някой форумец да предложи брак на Гал възможно най-скоро, да се успокои това момиче.

# 71
Ами противно на това колко хора го намират за странно, аз смятам че 11 години без подпис не са чак толкова много, може и цял живот без брак. Точно както може и без деца. Не смятам тези неща за "естествено продължение на връзката". Проблема е дали и двамата ще са на една вълна. Което тук не мисля че е така, и това всъщност беше центъра на въпроса по темата.

Точно.
Проблемът не е липсата на брак. Хората правят по 5 деца, купуват 3 имота и гледат 2 немски овчарки и без да се женят.
Но в случая имаме една жена, която пуска трета тема (поне), че връзката й не  удовлетворява и мъжът до нея не е със сходни виждания. И една трета от нейния живот е минала с този мъж.
Аз не съм изтрайвала повече от 6 месеца, когато виждам, че не гледаме в една посока. Съжителството/бракът не са само секс и да се питате всеки ден какво ще вечеряте.

В общината дават едни листчета как при развод да се делят имотите и вещите - една колежка скоро се омъжва, но ме досрамя да помоля за по-подробен прочит, тъй че не знам в детайли какво точно пише.

# 72
Някой форумец да предложи брак на Гал възможно най-скоро, да се успокои това момиче.

Ти няма ли да спреш да се заяждаш?

# 73
Аз сама предложих на годеника си да направим консултация с адвокат и да подпишем такъв договор, ако се налага. Няма нищо неудобно да се подхване тази тема.

Много жени смятат предбрачния договор за обиден. Не познавам семейство с предбрачен договор, може би поради тази причина.

# 74
танци на кумата с кокошки

???

Общи условия

Активация на акаунт