ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 963
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Добър ден! 
Първоначално си помислих, че съм сбъркала темата - диети, години.. Аз старателно избягвам подобни теми ... имам много прелести и дори си ги излагам на плажа.
Отпуската тече бързо, не остана, а най-лошото е, че следващата отпуска ще е чааак догодина.
Влзах на два пъти и преглеждах само послените 2 страници, иначе няма изчитане.
Точно от обикаляне и купуване каквото си хареса след ревизия имаме 15 тетрадки малък формат и 6 голям. Малките може и да стигнат до 12 клас Simple Smile
Каквото искат ще допълвам в движение. Купих он-лайн част от учебниците, взехме от ЛЛ картона, мина профилактичен преглед и май това е . Ще го засиля да се снима за ученическа карта и така си чакаме РС след 15.09.
Сутринта вдигнахме скандала - 3 дни го чакам да си почисти стаята,  от това седене на компютъра е като зомбиран, не отиде дори вчера на турнир, защото играл до посред нощите. Мерките са взети, ние сме най-лошите, защото другите ги оставяли да играят до 2-3 през нощта.. Да бе, да ей сега ще стане. Ако сме у дома 23 ч се гасят устройствата и до 24 трябва да е заспал, но обикновено в 23:20 вече спинка сладко...

# 601
  • Отвъд алеята зад шкафа
Факт е, че метаболизмът се променя с възрастта. Има една приказка, че на всяко десетилетие, се качват по 5 кг, които си остават трайно. При мен действа много кардио с намаляване на храната, но от ноември миналата година спрях спорта, започнах повече да ям и резултатът е налице.
Сега искам да си започна отново йога, много добре ми действа на ставите, сухожилията, болките в гърба и врата, плюс кардио на пътека. Май ще трябва и хранителен режим да си направя.

В Джъмбо не стъпвам. Нормални тетрадки купувам от книжарницата до нас, по-готини - от Ориндж.

# 602
  • София
Бисе, да ти жива и здрава прекрасницата! Много радост да ви носи!
Много хубави деца в темата!

# 603
  • София
Моите момичета обожават пазаруването на пособията. Миризмата на хартия е опияняваща, хаха....химикали, лепила, тиксо, това са все неща, които мн бързо свършват у нас...малката много обича едни творчески буркани от Джъмбо с очички и материали за diy неща. Постоянно ни прави разделители за книги от малките цветни листчета и се чудя къде да ги пазя, че не чета 5 книги едновременно....
Исках да се включа за физическата активност...живеем срещу ПЖИ и отгледахме каките в двора му, караха там велосипеди, ролери, игри...след Ковид ограничиха достъпа и се наложи да променим навиците.....сега вечер след като ММ свърши работа (хоум офис е), излизаме с бебето и девойките на разходки, които в най- лошия случай са 3-5 км, но поне веднъж седмично правим 15 км. Ходенето много ме отморява и зарежда, ако се игнорира мръсотията и паркираните коли навсякъде, дори е доста интересно да движиш по малките улички на София. Скоро и аз бих възстановила народните танци, също харесвам скачане на въже.
Някой питаше за тънки якенца, в Лидл тази седмица ще има едни симпатични флийс.

# 604
  • София
Ох, за кила не ми се говори, че точно в момента съм в положение, каквото и бременна в 9мес. не съм била. Обикновено зимата качвам няколко 5-8 кг, но пролетта се вземам в ръце и се поправям, но сега нещо взимането в ръце не ми се получи и ситуацията е трагична. Ако стартирам така зимата, другата пролет ще се търкалям.
Вчера вадих дрехи и подреждах шкафове и установих, че дребното почти няма с какво да стартира учебната година. Тръгнахме на шопинг, но се оказа, че повечето магазини са си с лятната стока и нямаше нищо есенно. Един панталон( дънки) успяхме само да вземем. Та да знаете, ако ще пазарувате, отложете малко за да не се разкарвате излишно. Иначе ученически пособия и аз обожавам да пазарувам, но се оказа, че имаме някакви тетрадки за начало, мъж ми взе още няколко голям формат, че му харесали и мисля че е достатъчно. Ако нещо трябва ще де купува в движение. Нали ще съм само с един ученик вече, та е по-лесно. За бъдещия студент няма да купувам нищо, от там ще си взима каквото му трябва.

# 605
  • sofia
Страхотни младежи и девойки видях! Да са живи и здрави и много късмет да имат!
Пролетта хванах някаква промоция в Озон на тетрадки, та сигурно ще има и за догодина.
За килата си трая...на тез кг влезнах да раждам. При мен е от обездвижване и хапване.

# 606
То това извънредно положение беше като едно майчинство,само дето родилните ни мъки бяха само с НВО, и килата остават Kissing Heart

# 607
  • София
Килограмите са ми болна тема. Моите са трицифрени. 49 сигурно съм била във втори-трети клас без да преувеличавам.
Уж не прекалявам с храната, но явно ям доста сладки неща.
Цял живот ги боря и все съм си обла.
Бях свалила със спорт и по-правилно хранене - месо, плодове, зеленчуци, по-малки порции постепенно около 20 кг. Но после покрай бременността и след това се върнах обратно на изходната позиция.
Лошото е, че и младежът похапва немалко. Едно покрай бързия растеж, второ покрай апетита по наследствена линия.
Пак ще почваме борба да ограничим сладкото и бързите въглехидрати и да се движим повече.
Дано този път се увенчае с успех Blush .

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 12:51 от zazu1

# 608
  • sofia
Моят младеж от рязкото порастване (за два-три месеца прескочи за дрехи и обувки два номера и израстна с над 10 см) получи стрии по кожата. Нямам идея какво да го правя, а доста си личат🤔 Ако следва баща си, май още ще расте...

# 609
  • София
Имам си любима настолна фраза в тази връзка, не помня дали съм я споделяла:
Изглеждам чудесно за човек, който не си изкарва парите с външния си вид. 😁
И точка по въпроса. Идеални сме си такива, каквито сме.

# 610
  • sofia
Чета аз на Хепи поста и мъжът ми ме попита какво значи НВО, за него си бяха "изпитите", не съм го запознавала с терминологията. Помислил, че става дума за " начално военно обучение" Joy щото имали таквоз нещо в училище по негово време.
Като се замисли човек, не е далеч от истината и така да се чете абревиатурата.

# 611
  • София
Ох, килата! Качих си по време на ИП и добре, че приложех едноседмична режим на интоксикация, който една колежка ми беше казала, та нещата се овладяха. Иначе за годините - така е, преди дълги години бях около 56-58 кг, а сега съм щастлива на 64 кг. И се чувствам слаба. И се харесвам на тези, а като родих сина ми бях 63 кг и се мислех за дебела!!?? Но... Както е казала Мерил Стлийп:/перефразирам/ след определена възраст жената трябва да избере между фигурата си и лицето си.
Бисерка, да ти е жива и здрава сладураната!

# 612
  • София
...Както е казала Мерил Стлийп:/перефразирам/ след определена възраст жената трябва да избере между фигурата си и лицето си.
Това е по-скоро моят проблем.
Цял живот с много мимики в комбинация с луничава кожа на червенокос човек, по принцип значително по-податлива на бръчки. Неспасяемо положение. И за хиляда лева да си взема крем - няма да помогне. Какви ли не опити съм правила по темата.
И да - последния път, в който бях 49 кг преди 5 години, съвсем се влоши положението по този параграф.
Ама честно казано не мога да го взема навътре този казус. 😁

# 613
Бръчки не ме притесняват, но наднормените килограми са проблем. Влошава се качеството на живот, докарваш си много здравословни проблеми.
Моят е прочел "Дон Кихот". Цялата книга, а не от христоматията. Каза, че му е харесала.

# 614
  • София
Аз не знам как се регулират метаболитните процеси, но след три деца съм по-слаба от преди първата си бременност. Съответно дъщеря ми ме описа със следния коментар в обути супер слим дънки:"Мамо, в гръб си като тинейджърка, но... с това старо лице..." Simple Smile Ами право е детето. В момента нося и нейни блузи и дънки, защото тя не влиза вече в тях, а са почти нови. Като имам предвид и размера в гръдната обиколка, а именно" нула", размер за 14 г. ми е идеален.

Общи условия

Активация на акаунт