Любители на Котки - Тема 148

• 31 219
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София, Лагера
Ех, мочичета, какво ми е котешко днес!
Излизах по малшрут, откъдето рядко минавам. До нас има 4 административни сгради с големи дворове с ммного дървета и храсталаци. И е пълно с маци!  И понеже е в квартала, малка уличка, заедно с това има "легнали полицаи" на 30 метра, няма и бързо преминаващи автомобили, та и няма и инциденти. Но за 100те метра, които изминах, поне 10 котета срещнах! Много ми стана мило!
После водих колата на технически преглед. Гледам монитора в сервиза, дава данни за автомобила, но от време на време се включва скрийн сейвъра - а там снимка на чудесен рижав котак в близък план муцунката! Питах огромния чичо негово ли е котето, той отговаря: "Мое... беше... още плача за него, живя само 3 години".... и ми стана много мъчно и особено - здрав, беловлас възрастен бабанка, мъжкар, живеещ сред монтьори, с ръце като слънчогедови пити, а с нежно и жалостиво сърце...
И после за капак ми се обади стар приятел да пием по една бира в кварталната кръчма. А там - още котета! По едно време кухнята спря поръчки. Отивам - гледам, готвачката, шефката и едната сервитьорка хранят 3 новородени бебета със спринцовки. Ама мънинки, мънинки, аз никога не съм виждала такива, по-малки от Белослава. Котката ги родила преди 2 седмици, но преди три дни куче я сдавило и те сега отглеждат пискунчетата, нощем в заведението на топло, с бутилка топла вода, бебешки одеялца, в транспортна клетка, за да не изпълзят и да се изпогубят ... каза ми, че това е поредното котило, което отглеждат. (това е кръчма с двор до парк, не е луксозен ресторант). Където котките се конкурират за храна с таралежите...  
Оф, като отраснат децата ще обърна апартамента на котешко сиропиталище!

# 346
  • София
Миналата година пак имахме едно спасено бебе. Повече от месец опитвахме под надзор и все беше това

От снимката много не се разбират чувствата на Майки, но аз мога да правя поне по 10 такива снимки на ден. И то във всякакви варианти. Simple Smile Основната им игра е боричкане. Simple Smile Понякога играта леко загрубява и трябва да им се скарам. Само когато много им се спи, започнат да се ближат и да разменят нежности.

Сигурна ли си, че наранява котето? Защото на моменти и аз малко се страхувам за Преслава, но я виждам как самата тя отива да ги закача. Игра е.

# 347
Две от моите разпльокани момчета. Джуджи е гушнал Кари. Знам, че са с женски имена Close

# 348
  • София, Лагера
Честит рожден ден на Кукумицинка! Много здраве, щастие, радост и Господ да и се отблагодари за всички добрини, които е направила!  Heart

# 349
  • София

Честит рожден ден на Кукумицинка! 🎂🎉🍾🥂🌹🌹🌹

# 350
Здравейте, преди 2 дни котката ми, която е на една година и е гледана само в апартамент, падна от терасата. От два дни я търсим, но не можем да я открием никъде. Говорихме с приюти, пуснахме обяви, но за сега нищо. Моля за съвет.

# 351

Мъркаща и уютна вечер, котешки мами! 😍
Честит рожден ден, Кукумицинка💐🎂🍾

# 352
Изкарай тоалетната и навън, по скоро постелката(бенто, силикон) - посипи от нея около блока, може да я надуши и да се появи. Нещо такова като съвет съм чела тук в темата.

Пп Честита да е Кукумицинка! Жива, здрава, щастлива и все така всеотдайна и обичлива. Flowers Four Leaf Clover

# 353
  • София
Здравейте, преди 2 дни котката ми, която е на една година и е гледана само в апартамент, падна от терасата. От два дни я търсим, но не можем да я открием никъде. Говорихме с приюти, пуснахме обяви, но за сега нищо. Моля за съвет.
Обикновено са стресирани и се скриват на първото скришно място, което намерят - отворено мазе, купчина с боклуци, някоя кола. И не се показват от страх. Може няколко пъти да минеш край тях, но не се обаждат. Търси нощно време, когато няма други страшни хора и шумове. Добре е да има нещо познато. Например ако държиш суха храна в кутия или буркан, дрънкането може да послужи за примамка. Това за тоалетната се спомена наскоро в темата, но не знам дали има ефект. Пробвай да я сложиш около мястото, където е паднала и виж дали няма да дойде.

От висок етаж ли падна? Дано не е наранена!

Кукумицинка, честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива! Birthday

# 354
Не от 2рия, но има навес и предполагам, че е паднала на него и след това е скочила върху кола паркирана отдолу.
Една жена се свърза с мен и ми каза, че е видяла подобна котка , но беше на около километър от къщата ни, търсихме но пак нищо. Ще опитам с храната , благодаря.

# 355
Честит рожден ден и от мен на милата Куку. Heart
Горкото животно, дано я намерите.

# 356
Кукумицинка, здрава да си!
Една от нашите котки ще ражда. Още с раждането и я записвам за кастрация.

# 357

Господарката й я няма. Тя я чака на обичайното място - в краката й.

Тук ми прави любимия й номер - Аз къде да седна? Сяда на стола ми точно когато реша да седна. Как усеща - не знам.

Имаме гост, вижда го за втори път. В началото се криеше от него. Вчера той си говори с домашните без мен в хола. Тя застана пред вратата. Гушнах я и влязохме. Той я погали и й говори мило, тя седи в ръцете ми. Той се ядоса че му звънна телефона, тя започна да се дърпа. Тримата домашни я галехме и й говорихме спокойно един през друг. Тя гледаше госта с широко отворени очи както гледа кучето което понякога ни гостува. Накрая госта кихна, тя се уплаши и избяга.
Той като дойде тя започна да бяга от всички домашни и да се крие. Не посреща никой на вратата.
Днес бяхме сами с нея и я пуснах в стаята на госта. Подуши пътната чанта и му удря с лапа чехлите. Така прави и с маркуча на прахосмукачката ако е изключена и й го навреш в муцуната.
Има лек регрес в поведението заради липсата на господарката и госта. Като дойде на 5 месеца в нас имаше навик когато отида до тоалетна (вратата е счупена и не се затваря плътно) да прокарва лапи под вратата и да се опитва да хваща пръстите ми. Това беше една от първите игри, а тогава само се криеше и не си знаеше името. Сега пак го прави.

Сигурно сънува господарката си.

Ама вижте ни какви сме хубави - окраската на лапите. Предните са черни с бяло на възглавничките, задните почти целите са ни бели. Заканвам й се, че ще я полея с белина да стане бяла, кюмюрчето ми и че ще я намажа с шампоан за растеж на косата за да стане персийска котка. Шегувам се, аз си я харесвам каквато е. Такава ми се е паднала и я обичам.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 22:11 от Зуки Су

# 358
  • In the land of Never Never
Котките, които живеят в апартамент, ако паднат навън, се оказват в напълно непознат и за тях страшен свят, и реакцията обикновено е да се скрият в най-близкото място, което им се стори сигурно - мазе, строеж, двор без кучета. Обиколете в близкия периметър по-късно вечер, като е вече по-тихо, и особено около такива места, вземете храна, която обича, и викайте по име и както я викате за хранене. После изчакайте известно време и слушайте. Може да се обади, но толкова тихо, че може и да не я чуете.
Може да избяга по далече, само ако куче я подгони или нещо я изплаши. Обикновено не отиват надалеч. Дано да се обади.
Момичета, чета ви и ви обичам всички с прекрасните ви котета. Василчо и Дусичка ви поздравяват също. Летни снимки от нас.
Скрит текст:

# 359
Бубалеса, Ивекс, поплаках си на вашите постове . Прегръдки 🤗
Ноеми, от входната врата бяга Драко. Докато се обуят, излязат, върнат се за забравена играчка 2броя деца и той бяга ..
Зуки, много красива е станала и голяма Феликс ☺
Симантро, Марсел и Драко също са така на калъп и се борят, мяцат, но всичко е на игра 😊
Честит празник на Кукумицинка! Бъди здрава 🍀

Днес сложиха първата ваксина на Драко. Дали са му и пробиотик и лечебна храна някаква , че мъжо споменал за миризливите му пръцки. Писали са го в паспорта с рд на 20.05, а като го взехме преди месец ,уж беше на месец 😁 (демек края на юни, началото на юли е роден 🤷🏻♀)
Ии да видите как мързеливо яде 🤦🏼

Всеки път така ляга, лапичките вътре и яде 😁😁

Редактирам се, че точно тези дни мислех за Пантичко 🥰 още по-голям е станал ❤ На село има един Тигърчо, много прилича на Пантата, а и двамата са ми любимци 😁

Общи условия

Активация на акаунт