Любители на Котки - Тема 148

• 31 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
amy_nka, котка на тези години, живяла само вкъщи, няма никакъв шанс да оцелее. Може да има късмет и да съществува ако е в някой спокоен квартал и някой я храни ежедневно, но в противен случай най-вероятно ще я смаже кола или ще умре от глад и стрес.
Редовно се занимаваме с изхвърлени домашни котки. Често приключват живота си в деня, в който някой сигнализира за тях.

# 406
Джери, спокойно бря, няма страшо. Как се дезинфекцира... Ние сме обикновени хора, разполагаме само с прахосмукачки. Изчистваш всичко. Надявам се прахосмукачката да е с хартиене торба. Изпери нещата по които е лежала. Прахосмучи и димаската на дивана ако има навика да ходи там. Мини пода и където я знаеш, че обикаля  с препарата, с които обикновено си миеш. Важното е преди това хубаво да си изпрахосмучила.

Когато на мен ми се случи звъннах на един ветеринар да го питам леле божке ко да праим. Човекът каза да, миене на ръце, да, хубаво почистване, но каза, че като цяло въпреки всичко това рядко отива у човека. Днеска е събота. Сменяй торбата на прахосмукачката и почвай. Преди това разбира се обезпаразитяващото хапче. Между другото понякога след такъв хап стават леко унили за няколко дни. Пак ветеринар ми го е казвал.

# 407
  • София
Благодаря ти много!
Ми тя.. навсякъде ходи. Ще падне чистене.  Има неща като на детето барбарона , които не ивжам как ще изчистя, но  каквото мога все пак...

# 408
Е там с биберона вече... за да си спокойна купи друг. Имай предвид, че тъй като човек постоянно гали животинката си, на практика без да съзнава я оглежда всеки ден. Едва ли е отдавна да излизат тези неща. Почисти си спокойно. Само преди това хапчето. Инак малко се обезсмисля процедурата. Или по-точно ще трябва да я повториш.

# 409
  • София
Барбарон т.е. пуф, от тези , на които се седи. Simple Smile
След малко отивам на ветеринар ,  да я попрегледа добре. Аз предната вечер се рових да чета защо може да му е увиснало коремчето на едно коте, но реших, че е дебеличко .

# 410
Привет на всички, идвам с едно питане : Мъжките кот - по какво се разбира , че се разгонват/разгонени и има ли опасни последствия това ни е притеснението?
Моля за съвет, какво да правя Шони - четвърти ветеринар ни отказва да клъцне топките.
Скрит текст:

Припомням че кръвните му изследвания преди 2м . не бяха ОК има Тромбоцитопения и котешки корона вирус.
Никой не казва как да лекуваме - казват ми пазете го да не се нарани и да не кърви. Поради тази причина не искат и да го кастрират, обаче това проблем ли е да не се отрази на друго- да не отключи нещо?
Треперим му много  (постоянно си поплакваме за малката ни кукличка която  е ангелче) ние сме си го направили тотален лигльо .

# 411
Барбарон т.е. пуф, от тези , на които се седи. Simple Smile
Без очила за четене кажи - речи всеки ден пиша по някоя глупост. Ще извиняваш.

ПиратЯ Риш с ново меко одеалце, което веднаги усвои Ако, че още не е зима..

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 09:08 от Защо ме търсиш?

# 412
pinko, Ади единствено се милваше повече и препикаваше много като се разгони. Два месеца и половина го чаках докато стане на 10 месеца за да може да го кастриран, в рамките на които беше така два пъти за по около 2 седмици. Не мисля, че за мъжките е кой знае колко опасно да се "разгонят".

Ади е енергичен тази сутрин, не диша така тежко, но още прави опити да повърне, имам съмнения да не е глътнал нещо, звучи като да се опитва да отхрачи. След малко ще го нося към клиниката.

# 413
Миличкия Ади, дано му мине неразположението скоро 🤗

Гледах онзи ден по Енимал планет (изпуснах началото обаче) как кастрираха мама маца и шестте ѝ бебета момчета (на 19дни) 😳 не са ли много малки и майката не е ли опасно да я кастрират докато ги кърми? Не разбрах защо така. Обезпаразитиха ги и ги кастрираха накуп.

Пинко, 🤗🤗🤗

Момичета, възможно ли е Марсел да помни кучето , с което е живял 3години? Не са се виждали от 1.. много се обичаха, спяха си заедно, играеха. Ще гледаме кучето за една седмица вкъщи и не знам какво да очаквам 😁 ще бъде забавно 🤪

# 414
  • София
Джери, ако имаш парочистачка, действай смело с нея  (след прахосмукачката разбира се)- унищожава всичко и е най-безвредна.
Барбаронът го мини с  кърпа накисната в разтвор 1:1 3% кислорода вода/вода (примерно по 100 мл от двете). Ако е текстилен ще се понамокри, но ще го изсушиш.
Опасност за хората няма- така ми каза вет на мен.

Мойто Блеки като види, че вдигам телефона към него се крие

и понеже успях да го снимам, обидено и недоволно  се оттегля... Joy

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 10:03 от AnyHr

# 415
  • на брега на морето
Джери, изпираш всичко, което може да се пере в пералня на високи градуси; ако имаш парочистачка минаваш тапицерии, килими и подови настилки. Ветеринарите ще ти кажат, не се притеснявай. Извинявай за въпроса, но видя ли дали тенията има глава?

Норагами, заведи котето в клиника, в която имат рентген, за да си спестиш евентуално разкарване. Дано всичко мине добре Hands Plus1

# 416
noragami, пиши какво става с котето. Откъде тези летни вируси? Ние хората ли им ги вкарваме с обувките си?

Аз преди време така прочетох тук, че не е желателно обувките да се търкалят просто ей така. Именно по тази причина. Тогава нямахме шкафче за обувки. И заради това взехме едно плюс отделно голяма табуретка ракла за коридора.

Гледам на последните няколко страници все споменавате, че връзвате торбичката с котешките производства. Това с връзването защо? Аз не го правя. Сигурно трябва, но не се сещам защо.

Аз пък имах интериорна чуденка. Тъй като няма къде на скришно да му сложа тоалетната на Пиратя Ришко... седи в края на стаята, но близо до масата за хранене. Всяка сутрин докато чакам кафето замитам да няма песъчинки, надвечер също. Но все ми е било едно такова неестетично. Преди месец-два в чудене какво да измисля си купих голям плитък панер. Кибичнах го отгоре върху котешката тоалетна и събрах вътре (да са ми на удобно) тавичката, в която седят лопатките за пясъка и найлонките.
Скрит текст:
Тая тавичка барабар с една празна опаковка от пясък си дойдоха навремето с него като ми го донесоха хората от Варна. И не знам що ама не мога да ги хвърля. Едни такива са ми милички. Напомнят ми за когато се появи тук  преди 6 години.
Голямата метла за смитане на песъчинките стои зад пердетата. Таааа изведнъж се замислих как ли изглеждаме на близките, които идват удома. До масата - котешка къщурка и пособия. Баси мърлячите.
Скрит текст:

Не знам как някои хора го постигат да имат модерни подредени домове и котки. Постоянно гледам разни руски клипчета за обзавеждане. И покрай другото забелязвам - тези са големи коткари. Всеки втори дом е с котка. Ами песъчинките из жилището, скриването на котешката тоалетна... направо не знам.
Торбичката я връзвам, за да не ухае 😀 не за друго 😀😀

# 417
  • София
Пинко, два котарака сме имали в годините, които не са били кастрирани. Не беше практика тогава. Добре бяха. Вторият понякога препикаваше обаче, което е неприятно.

noragami, дано не е сериозно! Стискам ви палци.

За торбичките и връзването - хвърлям всичко разделно. Не ми е ок всеки ден торбички в кофата Sad Затова и ползвам естествени тоалетни. Иначе засега и аз събирам и намотавам. Тайно се надявах, че големите неща все пак може в тоалетната, ама...
Като свърши пакетът, пак ще пробвам и се надявам вече да не похапва царевица и соя Simple Smile Маймунката вече разбра, че има гарантирана храна и само реве и иска.

# 418
  • Някъде там
Добро утро от едно глезено котаче.

За тоалетната. С бентонит сме. Понеже имам възможност я чистя всяка вечер след свършването на вечерната дейност.
Купила съм ароматизирани торбички за смет държа ги на открита неизползваема тераса и с тях не мирише на лошо, ако не се задържа повече.
noragami,дано всичко е наред.🌺
А кога ги кастрирате ? Предишните два котарака бяха на 8 месеца когато ги кастрираха. Така ми каза тогавашният ни ветеринар. Че било подходящо.
Сега ще питам като отидем на преглед, този какво ще каже.

# 419
  • София
Като чета за тенията взех да се вкарвам във филми. На Елза тумбачето напоследък на пипане е по-кръгло. Казах си, че е надебеляла. Ама сега се вкарах във филм да не е тения. Може ли да има такова чудо без да забележим? Дупето й постоянно ми е пред очите, защото много държи да ми го набута в лицето когато почва да се гушка. Голяма чест ми оказва. Laughing Нищо не е излизало от там пред мен. Тоалетната я чисти баща ми, защото го е приел като свой принос в дома и не позволява на мен. Не е забелязал нищо, но пък той е на възраст и може да не види някой път. Ще взема да надничам по-честичко в нея.
Скоро я капах с Бордлайн (май му обърках името, но се сещате).

Общи условия

Активация на акаунт