Любители на Котки - Тема 148

• 30 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
п.п. Десет години съм гледала коте, преди десет години. Нищо не си спомням, треперя му на това като на бебе, на ветеринар с Мърфитка сме ходили толкова пъти за десет години, колкото с това за месец досега...
И аз съм в същото положение. Той спи, ние с ММ слухтим дали диша.  Само го наблюдавам, дали яде, дали ака, дали пика, защо е измякал ......... абе луда работа.

# 661
  • София
Здравейте,
аз тази нощ установих, че Пипи сама си гризе до кръв върха на опашката. Не знам какво да я правя... Ветеринаря не го предположи в петък, а реши, че сее прещипала.
 Днес трябва да реша дали да я заведа да и капнат комбинирани капки против вътрешни паразити и външни, или да и дам втората доза Празител... Някой да е ползвал от тези комбинирани капки, мисля, че при вета бяха Фронтлайн комбо? Дали са ефикасни? ИСкам да направя по-сигурното, че не ми се виджа пак тения.

п.п. Десет години съм гледала коте, преди десет години. Нищо не си спомням, треперя му на това като на бебе, на ветеринар с Мърфитка сме ходили толкова пъти за десет години, колкото с това за месец досега...
Фронтлайн комбо е само за външни паразити. Унищожава и яйца и затова е комбо. Аз слагам Бродлайн за вътрешни и външни паразити, включително и на Преслава, която обаче беше над 1 кг. Не знам Пипи колко тежи и дали ѝ трябва някакъв бебешки препарат.  Ако вече е накапана за външни паразити, то следващата доза може да се сложи чак след месец. В такъв случай за вътрешни се дава хапче, защото заради глистите приемът трябва да е след 10-14 дни. За тения се дава след 1 месец.

Може би все пак трябва да се посъветваш с ветеринар за хапането на опашката.  Ето една статия (от първа страница на темата е), където са описани различни причини за хапане на опашка - http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=219&t=21181.   Дано откриеш вашата!

И друг път съм писала. На приятелка котката хапеше корема си. В началото не знаеха това и лекуваха плешивостта и раните като кожен проблем. Накрая д-р Бобадова откри, че проблемът е поведенчески. Появил се е, когато са купили лазерче. Много хубава игра, но няма как да свърши с улавяне на плячката и котето от яд хапе корема си. Скриха лазерчето и се оправи. Много добре помисли какво може да я разстройва.

Тази сутрин моето стадо коне ме побърка! От 6 часа тичат, събарят, късат, чупят. Накрая не издържах и станах да ги нахраня. Но вместо да им натежи и да легнат да храносмилат, продължиха с беснеенето.

# 662
  • София
Много благодаря , малко да се ориентирам и аз..  Може да не е Фронтлайн, вета каза, че е за вътрешни и външни и срещу ушна краста действало даже, че го помолих да и погледне ушите, много ги драпе. Над кило е тя. Пред десет дни беше 1540гр. Сега сигурно е две.  Капана е преди точно месец. - на 8-ми, а преди десет дни и е давано хапче. Ако този препарат би осигурил, че няма глисти и яйца и тении и пр. Ще ида да дам 22лв каа вета и да съм сигурна.
За лазера... и ние играхеме с такъв, но поне седмица не съм го мяркала.

# 663
  • София
Много благодаря , малко да се ориентирам и аз..  Може да не е Фронтлайн, вета каза, че е за вътрешни и външни и срещу ушна краста действало даже, че го помолих да и погледне ушите, много ги драпе. Над кило е тя. Пред десет дни беше 1540гр. Сега сигурно е две.  Капана е преди точно месец. - на 8-ми, а преди десет дни и е давано хапче. Ако този препарат би осигурил, че няма глисти и яйца и тении и пр. Ще ида да дам 22лв каа вета и да съм сигурна.
За лазера... и ние играхеме с такъв, но поне седмица не съм го мяркала.
Купи си го от някоя ветеринарна аптека и сама сложи капките. Бродлайн за големи котки ми струваше 16 лв. от склада на Гергьовче. Там обаче уловката е, че трябва да се купи цялата кутийка с 3 ампули. За малки котки ще е по-евтино. 22 лв ми се вижда страшно много. Иначе в нета има листовка на Бродлайн и можеш да прочетеш на какво действа.

# 664
Някъде онлайн има ли Бродлайн за по 16 лв? Аз го купувам от вет. аптека за 26 лв.

# 665
  • на брега на морето
Таня, ако сте снимали скоро Преславчето пусни снимка; много искам да я видя колко е пораснала.

# 666
  • София
Ще ида като за начало, а и заради това, че имаше тения да я сложи ветеринаря. За нататък определено ще купувам.  Много итеренесн е линка от първа страница. Чудя се дали при същия ветеринар да ида. Опредлено е по-читав от предния, но някак не мога да се доверя, пък и не искам да ги сменям така... Ама как да не ми направи впечатление, че като  попитах дали не е опасно да си ближе намазаното на опашката лекарство, той рече , че няма как да го стигне... То котка това, просто си подаде опашката на устата Smile

# 667
Няма как да си стигне опашката????? 😁
Този виждал ли е котка?

# 668
  • Някъде там
Ох какво съм гледала незнам, но тоалетната която съм поръчала е огромна. 🤦 На мм ще му стане лошо.

# 669
  • Шумен
Абе тя е имала описани размери, ама...
Писанът ще стане едър екземпляр, така че тоалетната е с преспектива. Стига да не му е висока за влизане сега...

# 670
  • София
Ooo Давиз супер е, дай линка? Че нашия бързо взе да дърпа и вече му утеснява, а е момък персиец и е едва на 4 месеца! А мм е взел най-голямата от магазина

# 671
  • Някъде там
Абе тя е имала описани размери, ама...
Писанът ще стане едър екземпляр, така че тоалетната е с преспектива.
Гледах, мерих, стори ми се добре 😀, но друго си е на живо да се види.
Той е доволен. Веднага я прие.

# 672
  • Шумен
Значи всичко е наред  - той доволен, вие - също.  ММ не го мисли. Можеш да я броиш за успешна покупка:)

# 673
  • София
Изглежда удобна. Има видимост от твоята позиция. Моят мъж изначално е против да имаме коте, та с детето декларирахме , че само ние сме нагърбени с отговорността за него. Сега той  само облагите ползва- гушкане , мъркане... Аз тоалетни чистя, по ветеринари ходя... Smile

# 674
  • Някъде там
Ooo Давиз супер е, дай линка? Че нашия бързо взе да дърпа и вече му утеснява, а е момък персиец и е едва на 4 месеца! А мм е взел най-голямата от магазина
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … 00p2bx0xpxyWTnA5v

Общи условия

Активация на акаунт