Януарски бебета 2019! Тема 6

• 12 855
  • 374
  •   1
Отговори
# 90
Много са напред вашите дечица, браво! Моят щурчо продължава да отказва твърда храна, а и още не говори. Двете неща може и да са свързани, но голямо усилие е по цял ден да се правиш на шут, да пееш, говориш, повтаряш, без никакъв прогрес насреща 🤨
Опитвали ли сте да го оставите сам да се храни?
 Ясно е, че ще е мазало,  но, преживява се,  нали се храни Simple Smile

# 91
Бързо ли свикнаха вашите деца с яслата(за тези,които ходят)..
Плачат ли сутрин?Често ли боледуват?
Ние от третия ден сме вече със сополи..Hushed

# 92
Бързо ли свикнаха вашите деца с яслата(за тези,които ходят)..
Плачат ли сутрин?Често ли боледуват?
Ние от третия ден сме вече със сополи..Hushed
Филип ходи от средата на септември. На втората седмица беше с хрема и кашлица за седмица. Преди 2-3 седмици пак имаше хрема за няколко дни, но мисля, че беше от зъбите.
Първите седмици големи циркове правеше сутрин, още от колата ревеше, но като го вземе госпожата и млъкваше. Там не е плакал. Сега още помрънква понякога сутрин, като се сети, но си му харесва. Радва се на госпожите.

# 93
Много са напред вашите дечица, браво! Моят щурчо продължава да отказва твърда храна, а и още не говори. Двете неща може и да са свързани, но голямо усилие е по цял ден да се правиш на шут, да пееш, говориш, повтаряш, без никакъв прогрес насреща 🤨
Опитвали ли сте да го оставите сам да се храни?
 Ясно е, че ще е мазало,  но, преживява се,  нали се храни Simple Smile

Разбира се, всеки ден правя опити, хвърля всичко на земята, не го яде...

# 94
Даниел започна ясла миналата сряда. Първият ден плака, но беше за час. Ден 2 и 3 - по близо 2ч и казаха, че е бил спокоен. От този понеделник увеличиха времето на 3ч и настъпи пълен обрат. Плаче още от вкъщи, там отказва да се храни, плаче доста, а днес дори през абсолютно цялото време. Взех го парцал, надут, червен...просто е някакъв кошмар. Къса ми се сърцето, тъжен е, различен, след яслата не ми говори (макар и още да не говори много, си водим разни диалози с да и не по принцип). Адски се вкопчи в мен, цяла нощ се буди, търси ми ръката, държи ме. Спим заедно все още. С всеки изминал ден става по-зле и не знам какво да го правя. Дали да го оставя малко вкъщи или това още ще влоши нещата...
С храната и ние имаме този проблем. Яде 1гр от кухнята, т.е. за най-малките, отказва по-едра храна, отказва и да се храни сам, но той като цяло отказва да яде. Като по-малък хапваше по-едра храна, също и доста добре се справяше със самостоятелното хранене. Но спря са яде тотално и пълен регрес с всичко. Всяко парченце, зрънце и подобни в манджата го погнусяват. Иначе хляб, бисквити няма проблем да яде. Често цял ден кара само на хляб...

# 95
Даниел започна ясла миналата сряда. Първият ден плака, но беше за час. Ден 2 и 3 - по близо 2ч и казаха, че е бил спокоен. От този понеделник увеличиха времето на 3ч и настъпи пълен обрат. Плаче още от вкъщи, там отказва да се храни, плаче доста, а днес дори през абсолютно цялото време. Взех го парцал, надут, червен...просто е някакъв кошмар. Къса ми се сърцето, тъжен е, различен, след яслата не ми говори (макар и още да не говори много, си водим разни диалози с да и не по принцип). Адски се вкопчи в мен, цяла нощ се буди, търси ми ръката, държи ме. Спим заедно все още. С всеки изминал ден става по-зле и не знам какво да го правя. Дали да го оставя малко вкъщи или това още ще влоши нещата...
С храната и ние имаме този проблем. Яде 1гр от кухнята, т.е. за най-малките, отказва по-едра храна, отказва и да се храни сам, но той като цяло отказва да яде. Като по-малък хапваше по-едра храна, също и доста добре се справяше със самостоятелното хранене. Но спря са яде тотално и пълен регрес с всичко. Всяко парченце, зрънце и подобни в манджата го погнусяват. Иначе хляб, бисквити няма проблем да яде. Често цял ден кара само на хляб...

Съчувствам Ви, но не мога да помогна със съвет, защото хич не съм хладнокръвна и веднага бих спряла детето от ясла. Дайте му още малко време, може би...
Колкото до храненето - и нашият е така - зрънчо хрупа, но парче картоф в манджа плюе. При нас проблемът дойде след едно по-сериозно задавяне и оттогава усети ли твърдо почва да трепери. В чудо съм се видяла. Макар че точно за ясла ме посъветваха, че там ще гледа от другите и ще почне сам. Явно е индивидуално.

# 96
Ами, и аз на това се надявах, че покрай децата ще прояде, но за момента няма ефект. Усети ли парче храна в манджата и изпада в ужас, плюе и се прави, че ще повърне.
Много се влоши и положението с бибата, която така и не успях да махна преди яслата. И преди я ползваше и през деня, но не постоянно. Навън беше без нея, а често и като играе вкъщи. Сега е денонощно с нея - включително в банята, а като дойде ред да яде, настава ужас. Не мога да я махна дори да го нахраня. Да де, мога да я махна, но в истерия така или иначе няма да се храни. Буквално изпада в криза опита ли някой да му я вземе. Предполагам, че в яслата опитват по-настоятелно да я махат докато е там и това го стресира. Иначе към момента съм с добри впечатления от госпожите. Той по принцип е много ревлив, инат и адски привързан към мен. Надявам се, че този ад ще приключи скоро и ще свикне.

# 97

Ние от 4дни ходим на ясла..и сутрин се разделяме без плач(поне за сега),но там си поплаквала и ме е търсила.Постоянно и говоря за яслата,че е хубаво,има деца и че ще я забера после..
Като се приберем ми повтаря как е плачела за мама и че мама ще дойде Disappointed
 Попринцип е привързана към мен,но сега още повече иска да я гушкам.И на двете ни трябва време да свикнем с промяната.
Там леличките ми казват че яде,а като се приберем е гладна(до обяд ходим все още).
Сутрин повечето пъти и давам да закусва вкъщи,по-спокойно ми е като знам че поне е хапнала нещо..
Вашите деца връщат ли ги ако са сополиви?Нали казват,че "градинския сопол" е кошмар за работната майка,ако няма кой друг да гледа детето..

# 98
И моето момиче е на ясла от 12 октомври.Първите дни ходеше и нямаше проблеми дори от вторият ден остана за цял ден със спане.След това се започна сутрин рев а наскоро се започна още и от вкъщи.И тя се е вкопчва в мен след ясла не приема нищо от никой.Буди се нощем по два три пъти и спи много неспокойно.В яслата казват,че е яла,но пък не спи най много по 30 мин и затова като я взема е кисела и направо е малко зло.Казват,че се храни,но взема ли е все гладна и жадна.За сополи не са ми я връщали два пъти я върнаха за разстройство и двата пъти в четвъртък,но и при двата пъти нямаше съществен проблем.И първият и вторият път аз не разбрах какво разстройство е това веднъж на ден,но малко по кашаво,но както и да е.Все ще си свикнат децата трябва им време пък са и мънички все още миличките.С трето поред минавам през този период и честно казано го претръпнах.Иначе с каката колко съм ревала....

# 99
Здравейте! Много дечица са тръгнали на ясла като чета, надявам се бързо да се адаптират. Аз моята госпожица ще я пусна най-рано през пролетта. Първо смятам да я науча да се храни сама поне донякъде, отделно памперса ми се иска да махнем трайно през деня, както и да говори малко по-разбираемо, да употребява повече думи. А само при мисълта да ми я връщат през 2 седмици болна ми се изправят косите.
Дъщеря ми може да изпее повече думи, отколкото да изговори, по цял ден пее, танцува, скача. Много е палава и за мен би било идеалното облекчение да я пусна на ясла, но ми се струва малка все още, така че догодина.
От около два месеца започна да заспива адски трудно, по два часа и повече, будене нощем по 2-3 пъти с рев. От седмица започнах да и давам едни капки и заспива максимум до половин час, нощем спи до сутринта.
За храненето, храни се прекалено даже. Постоянно иска нещо да яде, все ходи пред шкафа с храна да се моли или отваря хладилника. Тя също проявява претенции и някои неща не иска да ги яде, но това е положението, измислям нещо набързо и някак решаваме проблема. Твърда храна яде, но начупвам всичко на парченца, тъй като тя по принцип е от децата, които се давят още от бебе. Гризка бисквити, крекери, няма проблем с парченца картоф примерно, единствено солети не и давам откакто се задави зверски с една.
Приемам съвети, трикове, заклинания или каквото помага за махане на памперс, защото няма никакъв прогрес при дъщеря ми. През октомври беше хванала гъбички и я държахме 2 седмици почти постоянно без памперс, но нищоооо, напишва се, нааква се и може да си стои така. Опитах да обяснявам, да показвам, не и не.

# 100
Здравейте! Много дечица са тръгнали на ясла като чета, надявам се бързо да се адаптират. Аз моята госпожица ще я пусна най-рано през пролетта. Първо смятам да я науча да се храни сама поне донякъде, отделно памперса ми се иска да махнем трайно през деня, както и да говори малко по-разбираемо, да употребява повече думи. А само при мисълта да ми я връщат през 2 седмици болна ми се изправят косите.
Дъщеря ми може да изпее повече думи, отколкото да изговори, по цял ден пее, танцува, скача. Много е палава и за мен би било идеалното облекчение да я пусна на ясла, но ми се струва малка все още, така че догодина.
От около два месеца започна да заспива адски трудно, по два часа и повече, будене нощем по 2-3 пъти с рев. От седмица започнах да и давам едни капки и заспива максимум до половин час, нощем спи до сутринта.
За храненето, храни се прекалено даже. Постоянно иска нещо да яде, все ходи пред шкафа с храна да се моли или отваря хладилника. Тя също проявява претенции и някои неща не иска да ги яде, но това е положението, измислям нещо набързо и някак решаваме проблема. Твърда храна яде, но начупвам всичко на парченца, тъй като тя по принцип е от децата, които се давят още от бебе. Гризка бисквити, крекери, няма проблем с парченца картоф примерно, единствено солети не и давам откакто се задави зверски с една.
Приемам съвети, трикове, заклинания или каквото помага за махане на памперс, защото няма никакъв прогрес при дъщеря ми. През октомври беше хванала гъбички и я държахме 2 седмици почти постоянно без памперс, но нищоооо, напишва се, нааква се и може да си стои така. Опитах да обяснявам, да показвам, не и не.
Би ли споделила какви капки и даваш? Тъй като при нас тъкмо нещата със спането се бяха нормализирали и от една седмица стана страшно. По цяля нощ се върти, рита, удря ни дори. Аз давах хапчета Дормикинд преди,но нямаше ефект от тях.

# 101

Ние също сме с памперс,пробвах лятото уж да си казва,повтарям едно и също,но не...Не съм и много настоятелна,защото я усещам,че просто не е готова за тази промяна.
Иначе нашата педиатърка ни беше изписала Chamomila vulgaris 30CH,заради периоди на неспокойствие..

# 102
Капките се казват Буона Циркадием. Давам по 4 капки преди лягане, аз ги слагам в сок или вода, но дъщеря ми никога няма да си отвори устата доброволно за лекарства, добавки и всякакви такива, иначе може и директно в устата да се дават.
Не ми се искаше да стигаме до такива помощници, но наистина положението беше много, много тежко. Приспиването беше по 2 часа и повече, съпроводено с рев, писъци, бягства от леглото и от стаята. След това се събуждаше минимум 2-3 пъти всяка нощ.
С тези капки пак не е перфектно, но заспива за 10-30 минути, без истерии и писъци, а нощем има дни, в които изобщо не се буди до сутринта, така че аз съм доволна засега от тях.

# 103
Само да споделя, че и на нас педиатър ни изписа тези капки точно, още преди малкият да навърши 1г. Нашите проблеми със съня са от ден 1, та до днес. Нощ без събуждания, спокоен сън?! Леле, това ми звучи като нереално и непостижимо. Капките, обаче, така и не взехме, тъй като пък с ММ ми имаме противоречия на тая тема. Той е твърдо против лекарства, освен ако не са силно наложащи, а в случая тези капки според него не са необходимост. Ама и как да са, нали аз спя (или по-точно не спя) с детето, той е в другата стая...  Applegarden, на вас педиатър ли ви ги изписа или ти сама си ги откри?

# 104
Препоръча ми ги първо приятелка, която имаше сходни проблеми с нейните близначета малко преди да започнат при дъщеря ми. Оттам говорих с личната ни лекарка и с педиатърката, казаха ми да пробвам и хич не съм се замисляла да ги давам или не. Допреди около 2-3 месеца нямаше такива проблеми, детето си заспиваше за максимум 30-40 минути, нямало е истерии и писъци. В началото търпяхме, търпяхме, повтаряхме си с мъжа ми, че утре ще заспи по-бързо и няма да се буди, но всичко се повтаряше. Накрая вече усетих, че ще откачим, ако това нещо продължи и започнах да търся варианти, за щастие поне засега действат тия капки наистина.

Общи условия

Активация на акаунт