Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 335
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Както се оказа в Канада, прозорците не са отваряеми, поради мерки за сигурност, системите за вентилация са стари и неефективни, няма климатици и не се проветрява въобще.

При нас поне децата винаги са стояли на 1 на чин, носели сме си храна от дома и се е ядяло на чиновете винаги, та там нямаме промени.

Ето какво публикува една учителка в града ни, като показваше как си е наредила чиновете и как с метър върви между тях за да имат метър дистанция. Но нейната класна стая е огромна, на фона на нормалните класни стаи и се е получило добре.

И пак учителите се подстрекават едни други, че не са осигурени мерки и да не се връщали на работа докато не се обезопаси труда им както на всички други професии-сестри, банки, правителство, магазини и прочие.

Eто страницата на едното у-ще до нас с мерките:
https://ecoleharbourlanding.rbe.sk.ca/node/221?fbclid=IwAR1IOJ5x … XWPS2IBLmL5OTDDWU

Но хората не са доволни, а учителите въобще и ще се види дали въобще ще има учебна година като се говори за стачки, излизане в платени отпуски заради не безопасна среда на работа и обезщетения за стрес и тревога..

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 19:35 от Анонимен

# 346
  • Майничка
Майко мила, в такава зала всички ще трябва да са със слушалки, а учителят - с микрофон! 😯

# 347
Това въобще нормална класна стая ли му викате, то мазе някакво.
Вентилаторчето за какво е, да не се издушат ли?

# 348
  • Варна
Е, айде сега, мазе било. Изглежда по-добре сигурно от 90% от класните стаи в българските училища.

# 349
  • София
По нашенско това е един малък физкултурен салон.

# 350
Майко мила, в такава зала всички ще трябва да са със слушалки, а учителят - с микрофон! 😯
Не, с маски и една учителка даже показваше как около бюрото си е окачила..завеса за баня ... за защита. Но по кода на пожарната не се очаква да може такива съоръжения с подръчни средства да са позволени.

Не знам как ще се чуват въобще.

https://www.buzzfeed.com/mjs538/in-person-teaching-pictures

Просто у-щата нямат пари да осигуряват плексигласови прегради и в Канада от години учителите осигуряват почти всичко по класните си стаи с техни средства и е голям дебата за това, че те не трябва да осигуряват защитата си , а трябва да е осигурено от у-щата. Но пари няма от години ... и така

Строят нови у-ща да подновят старите само и дотам.

Съкращават асистент учителите, увелиават бройките в клас, съкращават програми за децата със СОП, за децата, които се движат напред, спортовете в у-ще, концертите, увеличават разстоянията, от които децата да трябва да ходят до у-ще сами и да не ползват училищните автобуси (очаква се 5 годишно дете да върви 1км  (преди  4 години беше 500метра) до у-ще и да е там от 9 до 12, а след това да се прибере само в нашите 7 месечни зими), правят спирките не от дома до у-щето, а от съседни улици до у-щето, въведоха такса за обяд (ако не се връща детето ти у дома плащаш по 200 долара годишно да се храни в у-ще и да го наблюдават), понеже няма достатъчно класни стаи се позлват т.нар портабълс контейнери, които са поне 50% от броя класни стаи в у-щата, и поне половината класни стаи са в приземният етаж и т.н.

Ще се протестира, пoзлват всички законни начини да не се ходи на работа и горките деца!

Тенденциите в образованието са плачевни и с всяка изминала година стават все по-притеснителни.

Kaто дискутирам с приятелки от другите провинции се оказва, че изненадващо ние сме доста по-добре от  повечето провинции и само защото сме с по-малко хора. А и общинските у-ща имат доста по-малък бюджет от католическите.

Навремето като избирахме у-ще и ходихме в над 12 у-ща в района, който бяхме избрали и търсехме и къща, се виждаше ясно разликата в у-щата, ресурсите, предлаганите занимания и прочие.

Определено смятам, че английските у-ща бяха в по-добър вид, структура и с по-голям бюджет от тукашните. Поне в начален и прогимназиален курс, но с повече ученици в клас.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 20:02 от Анонимен

# 351
Да ви кажа отдавна вече не ви следя толкова изкъсо като преди. Аз,лично, моите изводи ги направих и те са:
1. Абсолютно никой реално не се интересува от вашето семейство и здравето му, всичко е демонстрация, зад която се крие хаос, нечии интереси-но не вашите и пълен непукизъм от страна на тези, в чиито ръце е вземането на някакво решение . Защо е така - отговор гледай в точка 2.
2. Ако се разболеете няма да ви лекуват така както ще лекуват министъра на образованието ,
и семейството му, някой депутат или големец или други подобни, ще попаднете - вие или болен член на семействоти ви -  в графа - спасението на давещите се е работа на самите давещи се. Дали ще се спасите зависи от вас, но понеже както казах не сте депутат или големец то си  е божа работа.
3. Ако недай си боже се случи нещо с вас или член на семейството -  ще поцъкат с език и ще кажат - малшанс. Тук в бг мама малко ще поври , ще покипи, преса,ревпортажи, ала-бала.. Накрая сте просто цифра в смъртните случаи и край.

А вие тука все още  се пените за чинове и плексиглас...

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:07 от _re_ge

# 352
  • Варна
То че е така, така е. Но те не ми разрешават и да си организирам спасението. Искат от мен да си пратя детето в балончето и да се моля.

# 353
То че е така, така е. Но те не ми разрешават и да си организирам спасението. Искат от мен да си пратя детето в балончето и да се моля.

Месечинке самоспасяването става, когато  почнеш да се давиш( т. Е си ковидясал ти или член на семейството).... Разбира се тогава всичко е заминало... . Иначе преди това те убеждават че всичко е наред, плитко е, обезопасено е...затова никой не се интересува каква е реалността, защото после ще се само спасяваш.

# 354
Остава да се стягаме /родителите/ и да избираме СФО - стига и там да не се създадат безброй условности.

# 355
Това ИФО и СФО дето ни подхвърлят наистина не го виждам нито за профилирани, нито за професионални гимназии, нито за гимназии по изкуствата. Тоест никакъв избор нямаме ние.

# 356
Остава да се стягаме /родителите/ и да избираме СФО - стига и там да не се създадат безброй условности.
Това е тип домашното образование ли? Самофинансиране и частни уроци и учители?

# 357
СФО наистина изисква много голяма организация от страна на родителителите и мотивация в детето.
Аз приемливо решение не виждам. И то така е замислено да не виждаме изход. Мен най-вече ме е страх децата в училище да не бъдат жертвани за игра със статистиката, подлагани на хаотично тестване и непрекъснати промени в начина на  обучение и да изиграят ролята на фитил към измирането което ни предсказаха и което според мен няма да е само заради ковид, ами заради междувременно обърканото здравно обслужване. Щом деца с апендцит връщат заради това че може да са с ковид, кой ще ни подкрепи през баналните и нетолкова здравословни проблеми през идващата зима?! Ако едно дете в карантина развие симптоми какво се случва? Ако има друг проблем докато е в карантина какво се случва? Ако е фалшивоположително без симтпоми, т.е. дамгосано за опасно, какво се случва?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:15 от Sparkles

# 358
Това е тип домашното образование ли? Самофинансиране и частни уроци и учители?
Това е като да си студент задочно без очните занятия. Учиш съвсем сам нов материал по конспект. Вече дори деца в предучилищна възраст могат да останат в къщи по този начин. Трябва да си намерят учебно заведение към което да се запишат, Имат две редовни изпитни сесии и една поправителна. Сами си купуват учебниците. Ако нямат капацитета да усвоят сами материала ще трябва помощ. За мен за дете в начален курс е лесно да помагам, даже класната ни по време на ДО ме дразнеше с доста излишни неща и пресиране. За по-сложен материал може би няма да съм толкова уверена. Но ми се струва толкова крайна мярка, достатъчно го спирах за разболявания детската градина, децата толкова много имат нужда от деца с които ги свързва общо ежедневие. Това обединява, намират общ език и се чувстват разбрани. За съжеление мисля че няма да можем да разчитаме скоро на училището като такава среда без да се притесняваме.

# 359
Да, за домашно обучение бих мислила ако детето ми под 3ти клас. За по-големи деца не се чувствам подготвена да помагам, избирам и мотивирам всеки ден, по цял ден.

Гимназистите в последните класове са силно мотивирани, ако искат да учат нагоре и може и да се справят и сами, но по-малките, които учат на чужд език, се разсейват лесно, имат нужда от структура и соц. аспект в обучението си им трябва някой до тях постоянно.

А както споменах само цените на частните у-ща и учители ни спират да я запишем там.

Общи условия

Активация на акаунт