Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 344
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
  • sofia
Един непотребен Брифинг, документ и министър...

# 376
Аз виждам нещата така:
Родителите, нуждаещи се от забавачка за дицата си са удовлетворени.
Училищата имат седмица да измислят ужкимски мерки.
Изниква ми въпросът, за какво аджеба има Щаб, и министерства, като всеки е оставен да импровизира?!?
Престанете да спекулирате с това, че родителите се нуждаят от забавачки - тъпо е, тенденциозно и е ужасно глупаво да вменявате такава вина на родителите. Сърдете се на държавата, която не гарантира законодателство и условия, така щото да е достатъчно мъжът да работи, а жената да си гледа семейството.
Отделно от това, аз мога да ходя на работа и да платя на жена да гледа детето... Но съм от родителите, които искат детето да е сред хора, спазвайки необходимите мерки.
Писна ми да чета глупости......

# 377
  • sofia
Аз виждам нещата така:
Родителите, нуждаещи се от забавачка за дицата си са удовлетворени.
Училищата имат седмица да измислят ужкимски мерки.
Изниква ми въпросът, за какво аджеба има Щаб, и министерства, като всеки е оставен да импровизира?!?
Престанете да спекулирате с това, че родителите се нуждаят от забавачки - тъпо е, тенденциозно и е ужасно глупаво да вменявате такава вина на родителите. Сърдете се на държавата, която не гарантира законодателство и условия, така щото да е достатъчно мъжът да работи, а жената да си гледа семейството.
Отделно от това, аз мога да ходя на работа и да платя на жена да гледа детето... Но съм от родителите, които искат детето да е сред хора, спазвайки необходимите мерки.
Писна ми да чета глупости......
На мен също. Особено на Държавно ниво...

# 378
  • Русе
Нормално е да се даде свобода и даже трябва на местно ниво. Условията са различни. Излезе списък със заболяванията, при които децата могат да се възползват от ДО. В някои училища могат да се организират класове с намален брой деца, в други няма да има такива условия. Естествено че ще се наложи гъвкавост на ниво директор. На много от нас ни се налага всекидневно да прилагаме нови модели при организиране на работата си, при все че никой не ни гарантира нищо, докато зад директорите стои цяла държавна институция, която да им гаратнира ресурси и заплащане.
 Вие какво искате някой да наложи задължително ДО за всички или задължително присъствие на всички овързани  в каквото някой си е решил, че е безопасно на даден етап.

# 379
  • Варна
Не, искаме право на избор, а не задължително ДО, нито задължително присъствено. Вече има достатъчно данни, че дори леко преболедувалите могат да развият сърдечни усложнения в по-късен етап. Въобще не ме топли фактът, че от МОН са счели, че детето ми е в безопасност, понеже няма хронични заболявания.

# 380
  • sofia
Така е. Освен това, какво е виновно детето ми, че учи в пренаселено софийско училище, в което мерките ще са пунта Мара?!?

# 381

На СФО може да се излезе, ако детето има 16 г.

Не е вярно.

2)Самостоятелната форма на обучение може да се организира за:
   4.лица, навършили 16 години.
Кое не е вярно?

# 382

На СФО може да се излезе, ако детето има 16 г.

Не е вярно.

2)Самостоятелната форма на обучение може да се организира за:
   4.лица, навършили 16 години.
Кое не е вярно?
Това че СФО не е възможно за деца под 16г.
Копирах оттук https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-mx-Jr1zkM … lient=firefox-b-d
Цитат
Според стария закон в свободна форма можеха да се обучават само ученици със здравословни проблеми, с изявени дарби или такива над 16-годишна възраст. Промяната в новия закон е, че възможност да се обучават у дома вече се дава на всички ученици – по желание на ученика или родителя (чл. 112 от ЗПУО). Според чл. 67 от ЗПУО дори родителите на деца в предучилищна възраст могат да изберат тази форма на обучение за децата си. Това, което се изисква от родителите, е да подадат нужните документи в училището, в което е записан ученикът и където ще държи изпити по предметите.

С промените от 2016 година СФО е достъпно за всички като трябва да се спази процедурата по записване в такава форма. Мислех че ще улеснят заради ковид както декларираха да може към такава форма да се премине и през учебната година защото формално по закон (заради субсидиите предполагам) се прави преди началото на учебната година или преди втория срок. Виждам че нищо не са направили по въпроса даже ставам с впечатлението че внушават че до 4 клас не може. Това не е вярно.Разбира се може да се окаже че училището не желае да предлага (според мен е длъжно но е факт че нашето е утвърдило само дневна и индивидуана за миналата (може пък никой да не е искал СФО знам ли?..), също може би РУО или социалните правят затруднения за да няма масово изтичане на мозъци към дома. Предполагам ще има такива пречки заради загубата на част от субсидия за училищата и най-безболезнено е записване в училище с традиции в организирането на такъв формат.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 17:04 от Sparkles

# 383
Аз пиша, че "На СФО може да се излезе, ако детето има 16 г", ти ми отговаряш, че не е вярно. И после: " СФО не е възможно за деца под 16г." Не е ли едно и също. Не говорим за единични случаи - болест, преместване в чужбина, елитен спортист.

# 384
Аз пиша, че "На СФО може да се излезе, ако детето има 16 г", ти ми отговаряш, че не е вярно. И после: " СФО не е възможно за деца под 16г." Не е ли едно и също. Не говорим за единични случаи - болест, преместване в чужбина, елитен спортист.

Цитат
Кое не е вярно?

Това че СФО не е възможно за деца под 16г. - това не е вярно

Питали сте кое не е вярно, и аз съм отговорила с Вашето изречение, то не е вярно.
СФО е достъпно за всички.

# 385
  • София
Предполага се да се карантинират ВСИЧКИ от клас, в който има доказано положителен. Независимо от резултатите от теста (понеже могат да са отрицателни поне няколко дена след последния контакт поради времето, нужно за увеличаване броя на патогените). Т.е. тестовете нямат нищо общо с пращането вкъщи под карантина.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 20:41 от bubanka

# 386
Тези насоки от МОН са само за учениците, или грешно съм разбрала? Малкото ми дете е с неврологично ХЗ, което попада в този прословут списък, нореално с това заболяване децата и възрастните не са имунокомпрометирани. Да не вземат от ДГ да ми твърдят, че трябва да е на ДО 🤔

# 387
Списъкът не задължава попадащите в него да преминат в ДФО, а дава право това да се направи при изявено желание от страна на родителите.

# 388

Цитат
Кое не е вярно?

Това че СФО не е възможно за деца под 16г. - това не е вярно

Питали сте кое не е вярно, и аз съм отговорила с Вашето изречение, то не е вярно.
СФО е достъпно за всички.
Бъркаш.

# 389
Към СФО може да премине всеки. Просто има някои допълнителни условия, ако ученикът не е навършил 16 години.

Общи условия

Активация на акаунт