Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 250
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Това е от сутрешното интервю. Срещата беше след него. Но и на мен ми се струва, че решението е взето. Вероятно се опитват да осигурят ДФО за децата, които ще влязат в " медицинския" списък. И за него няма голяма яснота. И изобщо да идва следващата седмица и да пуснат конкретните документи, вместо да дават на час по лъжичка или да повтарят едно и също всеки ден в различни медии.
Силно се надявам да помислят, че има и деца с родители, братя и сестри от ,,медицинския списък".

# 136
Това е от сутрешното интервю. Срещата беше след него. Но и на мен ми се струва, че решението е взето. Вероятно се опитват да осигурят ДФО за децата, които ще влязат в " медицинския" списък. И за него няма голяма яснота. И изобщо да идва следващата седмица и да пуснат конкретните документи, вместо да дават на час по лъжичка или да повтарят едно и също всеки ден в различни медии.
Силно се надявам да помислят, че има и деца с родители, братя и сестри от ,,медицинския списък".

Точно това е един от основните проблеми - ако детето не е болно, а има в семейството друг от рискова група, няма никаква възможност да се пази. Това важи и за учителите.

# 137
Премереният риск означава ДО за всички. Неслучайно в цивилизования свят годината стартира дистационно, хората продължават да работят хоум офис и т.н. Обаче тук си затваряме очите, защото така е по-лесно. ...

В кой цивилизован свят у-щата започвали ДО и хората работели хоум офис предимно?

Ето и обясненито как класовете няма да са с по-малко ученици ако 20% останат вкъщи на ДО или домашно обучение.

# 138
Искрено се надявам нещата са се случат като в детските градини.
Много притеснения, много противоположни насторения. Отвориха ги, тръгнаха децата и всичко си е нормално.
                До момента /почти 3 месеца от отварянето/ за щастие децата в ДЗ си играят,учат и контактуват ,както и преди.Абсурд е дистанцията ,когато играят,в други моменти може да се осигури.Просто се спазват здравно-хигиенните норми и изисквания.При това персоналът в ДЗ е свикнал с тях.Казах вече,че 4-ри пъти дезинфекция е смешно,защото преди ИП пътите бяха 5 - задължителни.
               При това ДЗ по време на птичи и свински грип са работили при по-специални мерки на дезинфекция и персоналът е работил по 6 часа с маски,когато е бил в помещенията.Тогава обаче не се отчитаха нито заболели,нито вирусоносители,нито някой е мрънкал срещу маските.
               В момента в ДЗ има много повече деца отколкото в минали години през лятото.Обяснимо с изгърмелите отпуски на родителите .
               Наблюдавайки поведението на по-големите ученици си мисля,че те и в момента се носят на ята и тъй като са навън не виждам маски.Пък и особена дистанция също не забелязвам.В у-ще ще имат контрол и от учителите за спазване на ограниченията.Големи,големи ,но все пак деца. Yum

# 139
  • София
Стигам до извода, че много от учителите предпочитат да е присъствено, защото при ДО ще трябва да работят повече за същите пари. Рискът за това множество от учителите явно си заслужава - ще си карат по старому вместо да се тормозят с ДО, където трябва хем да се подготвят по-усърдно, хем винаги може да има родители-кибици в стаята, което им изглежда като контрол.

# 140
И аз съм за присъственото.
При нас ще започват на 8ми ( 2та първи дни ще започнат децата с фамилно име до половината на азбуката, след това 2 дни другите и на 14ти всички общо). С маски, на чина, до чина, и междучасия преди и след у-щето.
Иначе и при нас беше фарс досегашното обучение, но сега програмата е различна, ще има и някой видео урок, ще се проверяват домашни и ще може да се смени избора в януари.

Проблемът е че в края на септември се правят класовете напълно и ако много хора искат ДО сега, то в януари няма да има учители да поемат присъственото обучение, ако децата  избрали ДО се върнат в клас, след като видят как протича нормално всичко.

Но от няколко дни пуснаха възможност да изберем ДО и линкове към всяко у-ще да запишем детето, ако желаем.
Тя е във френско у-ще и чужд език няма да преподават, така че не виждам как ще учи така като 60% от предметите й са на френски..

Ако затворят отново у-щата заради 2 ра вълна, ще минават пак на ДО всички, а учителите ще са в класните стаи през учебния ден, а не от дома си.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 18:28 от Анонимен

# 141
През очите процентът на заразяване е много малък. Да излъчиш вирус през очите пък е невъзможно! Затова ако всички в помещението са с маски рискът от зараза е на практика нула
попаднах на схема в чуждестранен сайт. Не запомних процентите, но написаното беше, че през очите си най-много подложен на риск. Не знам на теб ли да вярвам, или на другия сайт.

Но за 100% предпазване не е достатъчна само маската, трябват И очила, и то всички едновременно да ги носят.

Щом като не носиш И очила, тогава не си предпазена, нито предпазваш и другите. ОСВЕН АКО не стоиш на перваза на прозореца и не дишаш навън. Защото ако дишаш навътре, е друга темата.

Отделно искам да питам - тази маска каква е? с колко процента-микрона и какво още беше е?

Имам една проста от 3,50, купих я от шивачите под нас. Хубавка на вид, вместо шал можеш да я ползваш.

Ама имам и друга - 30 лв струва, трябва да се носи 1 седмица само. Тя е с всякакви защити. Като си я сложа, считай че почвам да получавам паник-пристъпи.

Хайде сега кажете ми вие, ама честно:
- какви маски носите
- дишате ли на ръба на прозореца
- очила носите ли

Или е някакъв друг вариант за успокоение на съзнанието?

# 142
               До момента /почти 3 месеца от отварянето/ за щастие децата в ДЗ си играят,учат и контактуват ,както и преди.
Вие това от собствен опит ли? Защото на най-добрата приятелка на дъщеря ми майка й - медицински кадър в ДГ, както и учителките и леличките във въпросната група с дете с ковид  всички се разболяват. Не знам децата в групата, не писмях да попитам.  Дъщеря й приятелката на моята щерка два месеца не може да се прибере у дома, мъжът й пък с белодробен проблем та е имало голям стрес да не е заразен. Рзи отказал да му даде направление за тест. Платили го, излязъл отрицателен. Жената е лежала в болница десет дена май беше , после вкъщи, изпила е пет различни антибиотика. Едва тези дни два месеца по-късно се води излекувана след два отрицателни писиара. Получила е  някакво увреждане което ще й даде възможност  се пенсионира по болест. Дъщеря й се занимава  с документите в момента. На такива хора хич не им е розово всичко. Заразени са средата на юни, две седмици след отваряне на детските градини.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 18:29 от _re_ge

# 143
Дали пък няма филтър на информацията, в такъв случай?

# 144
Очила да се носят само с предпазна цел, ако не си в ковид среда, ми се струва идиотско. Аз нося медицински маски от аптеката, едни светлосини, 0.40 лв. Ползвам ги в магазини и на работа, когато не съм сам в стаята. Дезинфектанта нещо съм го забравил, хей ръчички, хей ги две също не е като през април.

# 145
Дезинформация има и в двете посоки, аз съм убедена в това.
И все пак, ако човек не е някакъв саможив и самодостатъчен си, има нужда да е сред хора

# 146
Няма филтър. Просто заразата си вирее, пък на овцете се съобщава каквото трябва според ситуацията.

# 147

Вие това от собствен опит ли?
Да ! От собствен опит! А това " приятелката на дъщерята ..майка и" или както там беше ..... не съм се сблъсквала с подобен опит.
               В рискова група съм /т.с.на определена възраст/ и искам да изпратя децата в първи клас.След това си оставам в къщи.За момента работя с 18 деца,което си е много за лятото.В миналите години лятото не съм работила,но децата са били около 10-12 най-много в група.Спазват се всички изисквания и до сега не е имало никакви проблеми.Единственото което на мен ми пречи - от дезифектанта ръцете ми се напукаха и си нося друг собствен щадящ ръцете ми.Когато сме вътре съм с маска ,навън без маски.Който иска може да носи и навън.Децата са без маски и това,което мен ме шокира беше,че първи изявиха желание и започнаха да посещават ДГ   децата със СОП.Имам 3 в групата и трите са на линия.
              Имаше едно дете от ДЯ ,на което баща му беше с положителен тест и след като теста на детето излезе - отрицателен РЗИ разреши на детето да ходи на ясла.
              При всички направени проверки / по 2-3 пъти седмично/ от РЗИ няма открити нарушения и даже се учудиха,че има толкова много деца.Нито едно от децата и нито един от персонала не е  вирусоносител.Правени бяха тестове със свободен избор на хората.Когото посочат и който иска можеше да си направи тест.Всички отрицателни.

# 148
За 2 месеца вече 2х съм контактна с доказано болен. /това от собствен опит/.  След началото на учебната година ще пламнем за нула време, според моето и мнението на всичките ми колеги. Честотата на контактите с доказани случаи ще се увеличи. Дай, Боже, да нямаме клинични прояви.
 Детето е контактно от втори род- на мен. В този случай за него предвижда ли се карантина и ДО за периода на карантината? Явно е, че няма да го тестват, т.е няма как да докажат, че е негативен.

# 149
  • Варна
През очите процентът на заразяване е много малък. Да излъчиш вирус през очите пък е невъзможно! Затова ако всички в помещението са с маски рискът от зараза е на практика нула
попаднах на схема в чуждестранен сайт. Не запомних процентите, но написаното беше, че през очите си най-много подложен на риск. Не знам на теб ли да вярвам, или на другия сайт.
Ми на мен няма нужда да вярваш, аз не съм микробиолог. Аз също съм чела това, което твърдя, а не ми го говорят звездите. За мен лично по пътя на логиката следва, че респираторен вирус се предава предимно чрез вдишване, а не чрез очите. Ти пък може да повярваш на другото, няма да се бием сега. Все ми е тая в какво вярваш.

Дали пък няма филтър на информацията, в такъв случай?
Има, разбира се. На моя приятелка се бяха обадили след отсъствие на дъщеря ѝ от ДГ изобщо да не я пращат, защото има Ковид в градината. В новините точно тая градина така и не я видях. Дори не я помня коя точно беше, но имаше 3-4 варненски градини, за които бяха съобщили, че са изгърмели и тази не беше сред тях.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 20:01 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт