Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 264
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Премереният риск означава ДО за всички. Неслучайно в цивилизования свят годината стартира дистационно, хората продължават да работят хоум офис и т.н. Обаче тук си затваряме очите, защото така е по-лесно. ...

В кой цивилизован свят у-щата започвали ДО и хората работели хоум офис предимно?

В САЩ. Не знам за другите щати, но в Калифорния вече започна учебната година.

# 151
И аз подозирам, че има прикриване на информация, както и  манипулиране чрез начин на поднасяне и интерпретация.
Както беше във вица за доказаната честност на булката, дето съседът се чудел: "аз на пушката дето гръмна ли да вярвам, или на оная си работа?!"

# 152
  • Ямбол
Аз маска нося само за успокоение на околните, че бих ги предпазила, ако съм болна. И за миг не съм вярвала, че предпазвам себе си. Когато съм с маска ми гъделичка и запарва, съответно я пипам с ръце.
Кофти ще е на училище, че ще сме с маски. Интересно ще стане и дезинфекцията след всеки клас в компютърния кабинет.

# 153
През очите процентът на заразяване е много малък. Да излъчиш вирус през очите пък е невъзможно! Затова ако всички в помещението са с маски рискът от зараза е на практика нула
попаднах на схема в чуждестранен сайт. Не запомних процентите, но написаното беше, че през очите си най-много подложен на риск. Не знам на теб ли да вярвам, или на другия сайт.

Но за 100% предпазване не е достатъчна само маската, трябват И очила, и то всички едновременно да ги носят.

Щом като не носиш И очила, тогава не си предпазена, нито предпазваш и другите. ОСВЕН АКО не стоиш на перваза на прозореца и не дишаш навън. Защото ако дишаш навътре, е друга темата.

Отделно искам да питам - тази маска каква е? с колко процента-микрона и какво още беше е?

Имам една проста от 3,50, купих я от шивачите под нас. Хубавка на вид, вместо шал можеш да я ползваш.

Ама имам и друга - 30 лв струва, трябва да се носи 1 седмица само. Тя е с всякакви защити. Като си я сложа, считай че почвам да получавам паник-пристъпи.

Хайде сега кажете ми вие, ама честно:
- какви маски носите
- дишате ли на ръба на прозореца
- очила носите ли

Или е някакъв друг вариант за успокоение на съзнанието?
От началото на пандемията носим само ффп2 и отгоре хирургична маска 😉
В началото носехме и очила/шлем в затворени пространства. Вече не, защото не стоим толкова дълго в затворени помещения. През очите вероятността за зараза е по-малка освен ако някой не ти се изкиха в лицето. Ако всички носят маски, се намалява многократно вероятността от предаване.

# 154
Прикриване чак няма, просто не всички засегнати детски заведения ги обявяват поименно по медиите. По мои впечатления в градовете при намалена посещаемост и стоене предимно на двора е засегната около 1 група на 10 градини. Ако е сходно в училищата ще е поносимо, но там нито ще е намалена посещаемостта, нито ще са предимно навън.

# 155
  • Варна
Именно. През лятото на отворени прозорци е едно, през зимата на затворено - съвсем друго.

# 156
Прозорците в училището на детето са отворени целогодишно. В ДГ също бяха нон стоп отворени. Въпреки това в стаята не е като на двора.

# 157
  • Варна
Браво. В нашето обаче бяха плътно затворени, поне в стаята на сина ми. И навън не излизаха, освен евентуално за половин час на обяд, и то само ако няма вятър и е над 15 градуса. Дори да приемем, че ще ги отварят да проветряват няма да е непрекъснато.

# 158
Аз маска нося само за успокоение на околните, че бих ги предпазила, ако съм болна. И за миг не съм вярвала, че предпазвам себе си. Когато съм с маска ми гъделичка и запарва, съответно я пипам с ръце.
Кофти ще е на училище, че ще сме с маски. Интересно ще стане и дезинфекцията след всеки клас в компютърния кабинет.

Компютърните кабинети и физкултурните салони хич не са ги мислили, предполагам. Това сигурно ще го оставят на училищата сами да го организират.

# 159
За 2 месеца вече 2х съм контактна с доказано болен. /това от собствен опит/. 
                 Доказано болен или доказано вирусоносител??? Защото не всеки вирусоносител се разболява! Двете неща са съвсем различни.

# 160
След 10 септември, ще намалеят рязко заразените. Ще се правят по- малко тестове, почиващите в Гърция съществено вдигнаха бройката.  Няма тестове, няма болни. Вие да не си мислите  че някой ще тества децата. Откъде пари?. Дете с признаци- поставя де диагноза ОВИ и готово. Другите да се оправят.  Ще бъде който оцелее,става въпрос за възрастните. Не искам да си помислям за последствията.

# 161
Ковид също е ОВИ!
                            Може да тествате децата си колкото пъти искате.Плащате си сами и си осигурявате спокойствието.
                            Днес моя приятелка тества децата си,защото си заминават и трябва тест за да влязат в страната,в която живеят.Тестовете отрицателни - въпреки многото контакти /без маски/ и с близки,и с роднини и с деца по паркове и площадки,на почивка в един от най-натоварените курорти.По-точно днес получи резултатите ,защото си заминават след ден.

# 162
  • Варна
Ми въпросът е точно, че НЕ МОГА да тествам колкото пъти искам, защото нямам пари за толкова тестове!

# 163
                 Доказано болен или доказано вирусоносител??? Защото не всеки вирусоносител се разболява! Двете неща са съвсем различни.
Това няма никакво значение, защото и вирусоносител, който не се разболява, може да заразява.

# 164
Болен с разгъната клинична картина. По-горе е написано доказано болен, нужно ли е повторение и потвърждение?

Общи условия

Активация на акаунт