Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 933
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Тестването не ме плаши. Не разбирам какви са ти притисненията.
Плаши ме това, че все още някак всичко е хаотично. Иска ми се присъствено училище с намалени класове и мерки. Но мерки не само на хартия, а спазващи се. Иска ми се да има ред, ако си положителен. Личният да може да те изпрати на тест. Въобще искам ред, но знам, че няма да се случи. От хаоса се притеснявам.

# 631
Защо да ме притеснява, че ще ги тестват? Притеснява ме, че няма, а ще трябва да правим тестове за наша сметка.
Ако излезе положително, не бих повтаряла тест, защото няма да разбера кой е верния,ако покажат различно - трети ли да правя.
Симптоми могат и въобще да не се проявят - и най-добре, но това не значи, че няма да може да зарази някой от нас.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 17:12 от Iris04

# 632
Тестовете ме притесняват защото според мен има много фалшиви. Не смятам че те трябва да са в основата на реагиране и лечение по отношение на вируса. Не вярвам в безсимптомните носители. Това влече много последици свързани с нарушаване на личните права и може да доведе до изолиране на децата в болница без родителите. Това ме плаши.

# 633
За представително проучване ли става дума? Колко човека и къде са ги питали, за да получат тези резултати? Звучи недостоверно.
[/quote]

Дама качи във ФБ изпратена до нея анкета за предпочитана форма на обучение. В опциите липсва "дистанционно обучение". Така се стига до високите 82/83 или 85 %, посочвани в различни медии /приписани като думи на М-ър Вълчев/.

# 634
Аз не видях официална анкета с опция за ДО.

А този случай с бащата го знам. Ревеше що трябвало да стоят 2 седмици у тях. Дали са положителни или отрицателни,  не се знае. Ако тестът не е взет както трябва, ако инфекцията е слязла в дроба, PCR-ът може да не я хване, ако е от носоглътката. Някак замлъкна след първоначалните интервюта.

Мен тестовете не ме притесняват.
Ако сме контактни или със симптоми, сто процента няма да ми е спокойно и веднага ще се тестваме.

Къде пише, че ще изолират деца в болница без родители? И аз питах преди време как става приемът на деца с Ковид  в болница?
По принцип в отделенията имат интерес родителят да е с детето, защото помага и следи. Някъде даже родителите чистят. Само за Трета градска съм чела някакви ужасии за сами деца, но защо са били приети така, не ставаше ясно. За нормални отделвния говорим, а не интензивно, където всички са сами.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 18:07 от Дъждец

# 635
Аз не видях официална анкета с опция за ДО.

А този случай с бащата го знам. Ревеше що трябвало да стоят 2 седмици у тях. Дали са положителни или отрицателни,  не се знае. Ако тестът не е взет както трябва, ако инфекцията е слязла в дроба, PCR-ът може да не я хване, ако е от носоглътката. Някак замлъкна след първоначалните интервюта.

Мен тестовете не ме притесняват.
Ако сме контактни или със симптоми, сто процента няма да ми е спокойно и веднага ще се тестваме.

Къде пише, че ще изолират деца в болница без родители? И аз питах преди време как става приемът на деца с Ковид  в болница?
По принцип в отделенията имат интерес родителят да е с детето, защото помага и следи. Някъде даже родителите чистят. Само за Трета градска съм чела някакви ужасии за сами деца, но защо са били приети така, не ставаше ясно. За нормални отделвния говорим, а не интензивно, където всички са сами.
Ако беше слязло в дробовете децата нямаше да са безсимптомни, освен това и кръвните са отрицателни.
За мен тестовете не стават. Отказам да ми навират фалшиви китайски тестове от типа тука има, тука няма.

Не помня вече в коя тема някой писа, че при прием на дете в болница по какъвто и да е повод, за да допуснат родителя той трябва да представи отрицателен тест. Така приемат детето самО поне докато излезе теста. Останах с впечатление че теста е пср. Ако родителят няма пари, детето си остава самО. Ако  е ковид много е вроятно въобще да не допускат родител. Тия правила за пациенти с ковид под ключ без достъп на близки, ако си ги представим за деца са недопустими.

# 636
  • София
И безплатно пак трябва да се съгласи родителят, защото никой няма право да пипне детето му без той да се е разписал. Колкото за травмиращото, то важи и за възрастните, явно клечките са доста дълги.

# 637
Sparkles, има специална тема за вируса. Сигурна съм, че и този случай е обсъждан там. Не виждам връзката с ДО и ще помоля да не ми обясняваш, че  има такава понеже евентуално в училищата ще тестват наред по силата на Световната конспирация. за чипиране, 5G-ране, насилствено преминаване към обучение в електронна среда и прочее.

# 638
Може ли да напиша коментар за онлайн обученията в школите.
Не знам дали обърнахте внимание, че се касае само за периода 01.09-30.09

И са ви кажа, не съм чула някой да го спазва, поне в прованса.

# 639
Sparkles, има специална тема за вируса. Сигурна съм, че и този случай е обсъждан там. Не виждам връзката с ДО и ще помоля да не ми обясняваш, че  има такава понеже евентуално в училищата ще тестват наред по силата на Световната конспирация. за чипиране, 5G-ране, насилствено преминаване към обучение в електронна среда и прочее.
Извинявам се,  в онази тема не пишат само родители и затова тук ми се стори по-подходящо, нямам намерение да обяснявам нещо на Вас, споделям неща свързани с присъственото обучение, които действително ще водят до ОЕСР. Това не е конспирация, а факт, ще доведе и до други неща които да правят с децата ни, несвързани с учебния процес. Отново малките деца са по-уязвими на това да им изкарат "ковид" симптоми. Дори това да наричат хремата ковид симптом е тенденциозно. Хремата не е само ковид симтом. Не може да сложиш дете в изолационна стая с "ковид" симптом. Откъде накъде и с какво право училището поема такива функции.

# 640
Напротив, и там доста се пише за предстоящата учебна година, но вероятно смяташ, че не ти обръщат достатъчно внимание.
rumka833, те заповедите винаги така ги пускат. За периода на извънредната епидемиологична обстановка. Често при удължаване, преписват голяма част от текста. Ще видим какво ще стане.

# 641
Напротив, и там доста се пише за предстоящата учебна година, но вероятно смяташ, че не ти обръщат достатъчно внимание.
rumka833, те заповедите винаги така ги пускат. За периода на извънредната епидемиологична обстановка. Често при удължаване, преписват голяма част от текста. Ще видим какво ще стане.
Спонтанно писах тук, за мен това е тема на родители, там е тема основно на много наплашени от вируса хора желаещи да прекарат живота си с маска ужасени от статистиката.

# 642
Добре, а във вашето обкръжение спазва ли се нещо? Комшийчето ми ходи на спорт, а другото на език. И двете ходят

# 643
Моето дете не ходи на нищо, но лятната му занималня от миналата година е пълна цяло лято и всички деца изглеждат съвсем нормално, ходят на същите екскурзии с транспорт, ходят на басейн, празнуват рожденни дни и не спазват дистанция, поне от това което виждам на снимките във фейсбук.

# 644
  • София
Скрит текст:

Това е като българите и футбола - всички знаят по-добре как да се рита топката от футболистите... само дето както и да я ритнат, където и да я запратят, ако не наранят някой от зрителите с нея в последна сметка е все тая. А образованието на децата е важно за съдбата им - и, съответно, е важно за родителите им. Така че съвети от "кибици" не са особено препоръчителни. От педагози, дори и самите те да не са имали деца - да, понеже имат определени познания в областта. От детски психолози, от баби и дядовци, чиито деца вече са големи, но са имали някакъв конкретен опит, от педиатри, независимо дали имат или не деца, от лекари, медицински сестри, лекуващи деца - да. От родители на по-малки деца, които още не са стигнали до училище - с едно на ум, но те все пак имат конкретно лично отношение към въпроса. От чайлдлес групата или от хора, които по някакво стечение на обстоятелствата не са имали деца - не. От такива, които просто са още малки и не се чувстват готови за тази стъпка - още по-малко. Не искам да съм груба и да ползвам хубавата българска поговорка "всяка жаба да си знае гьола", но... ами да, точно това искам да кажа. За нас това не е чесане на клавиатури и приятно прекарване на няколко часа или запълване на скуката в свободното време, а жизнено важен въпрос. В най-буквалния възможен смисъл. Как да се изразя по-деликатно... публиката не е добре дошла. Само участници в изпълнението и хора от екипа.

Е, всеки човек все някога е бил дете, нали? Не се е пръкнал от нищото. И най-вероятно има спомени от детството - какво и изживял в училище, как се е чувствал, как му се е отразило беге образованиято.
То по твоята логика и мъжете не могат да са гинеколози, защото не могат да раждат.

Не, по моята логика нераждалите инженери, независимо от пола, не е добре да дават съвети за провеждане на раждането - нито на раждащите, нито на провеждащите раждането гинеколози и да ги поучават. Разбира се, че всеки някога е бил дете... но на децата не даваме право на глас. Учим ги... и докато се научат са престанали да бъдат деца. Да, примерът е добър - не бива първокласниците да учат учителите си на правопис. Ако нещата опрат до там... значи следва да уволним учителите. Нима ти би се съгласила, че децата ни трябва да ни бъдат отнети и дадени за отглеждане на компетентни личности, чели форуми?

Скрит текст:
Притеснявате ли се от тестването в училище, дори и да не е разписано като процедура специално за училищата вероятно важи приложимото за контактните лица:

Чак сега разбирам че е имало масово тестване на 185 ДГ в София. Майка се почувствала зле, тестала се, излязла положителна, тествали детето й, изляло положително. Тествали контактните деца - 2 излезели положителни, тествали са цялата градина. Бащата на двете деца не вярва че са болни, те нямат симптоми. Повтаря тестовете за своя сметка, плюс кръвни, оказват се отрицатлени. Никой не признава неговите резултати. Междувременно това му струва пари и нерви:
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/197682-probite-za-kovid-19-n … osle-otritsatelni
Мисля че много скоро може да се случи и в училищата... Маските нямат никакво отношение, мерките нямат никакво отношение, мен ме притеснват фалшивоположителните тестове и това че децата ще бъдат задължително тествани... Притесняват ме и престараващите се учителки, заради които едно кихнало дете може да завърти въртележката. Това ме притеснява повече от ковид, Ковид е друг проблем, недай си боже да се мине през него.

Вероятно е трябвало да повтори тестовете след някакъв период от време...
Но на въпроса - не, не ме притеснява особено тестването. Не е приятно, доколкото разбрах, но не е като да е болка за умирачка.
Съмнявам се, че ще има изобщо някоя учителка, която да обърне изобщо някакво внимание на каквото и да е - както е било и досега - но ако се притесняваш, просто не си пусках детето болно (с каквито и да било симптоми) на училище и ще си в безопасност.

Мен по скоро ме притеснява, че ще ни карат да си ги плащаме. Ако е безплатно - да си тестват.
За малки деца мисля че ще е доста травмиращо, моят син има слаби капиляри и при бъркане в носа, теква кръв. Никъде не се казва че децата ще имат избор за карантина вместо тест, поне в тази ДГ са тествали наред. Не вярвам в тестовете, вярвам в симтпомите и необходимостта те да бъдат лекувани ако се налага.

1. Симптоми не могат да се лекуват. Могат да се облекчават, но не и да се лекуват.
2. Тестовете са за да се предпазят другите, не тествания.
3. Подозирам, че тестът е малко по-малко травмиращ за тези деца, отколкото е смъртта на родител за което и да е дете. Ако имаш съмнения, потърси 12 годишното - ау, колко голямо! - сираче на починалата лекарка в Сливен. И ми кажи, че твоето дете, дори и да му текне кръв от носа, ще пострада повече от него.

Добре е да престанем да мислим само за себе си и да погледнем малко и наоколо.

Тестването не ме плаши. Не разбирам какви са ти притисненията.
Плаши ме това, че все още някак всичко е хаотично. Иска ми се присъствено училище с намалени класове и мерки. Но мерки не само на хартия, а спазващи се. Иска ми се да има ред, ако си положителен. Личният да може да те изпрати на тест. Въобще искам ред, но знам, че няма да се случи. От хаоса се притеснявам.

При това пращането за тест да може да стане и след телефонно обаждане, за да може после хората (големи и малки) с грипоподобни симптоми, причинени ОТ ДРУГО да могат да отидат физически на лекар и да бъдат физически прегледани и преслушани... без лекарят да се чуди дали няма да плати с живота си за този преглед.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 19:35 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт