Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 188
  • 665
  •   1
Отговори
# 105
Madjarova92,
Не се притеснявяй, всичко, което си писала е нормално. От жълтеницата е по-поспаливо. За връщането на теглото, не знам каква таблица гледаш, но това е много индивидуално. В едно от видеата на Елена Василева за кърменето, тя казва, че е нормално дори месец след раждането да си го възстанови.
Щом си кърмиш и дори ти доставя удоволствие, просто продължавай и вярвяй в себе си и бебчо!
Дари, честита радост и на теб, да растете здрави, силни и щастливи, а на теб бързо възстановявяне!

# 106
Привет,
Пак се включвам с питане.
За предишния въпрос реших да давам колкото ми дават в болницата, а вкъщи ще се донаместим към храненето.
От вчера обаче нов проблем🤔 храни се, оригва се и  след това е кисела и така до следващо хранене. Знам,че не е задължително да спи , но плаче и  с уста прави  така все едно суче и си лапа ръчичките🤔. Това се случва СЛЕД хранене. Знам, че тези признаци означава, че е гладна , но дали да додавам. Ох , гледам да не изпадам в паника, но нямам идея какво да правя.
Дадох всички залъгалки ,които имам, но след 15 мин изплюти🤔

# 107
Daisy, някой път дори да се оригнат,може да има още въздух в стомаха. Признаци ,за това че е гладно бебето има и когато иска да се успокои. ( Инстинктивно търси зърно).Храненето с шише е бързо, не изисква много усилия и го изпиват бързо на по-големи глътки, това си тежи на малкото стомахче. Тук идва " проба-грешка"....може да дадеш още мляко, ако повърне или пак е недоволно ,явно си му стига.... Пробвай да правиш паузи да не пое цялото шише на един дъх и леко повдигната позиция на тялото на бебето. После може да го държиш на рамо малко повече, дори след като се оригне. Пробвай да го слагаш наляво след хранене и после да го обърнеш като се успокои....

# 108
По колко ви спят мъниците? Ние сме на 15 дена и през деня почти не спим. Една дрямка за 3 часа и няколко малки за по половин. Вечерта спи, само за хапване се буди. Дали е нормално толкова да будува? Confused

# 109
  • София
Дейзи, това може да са признаци освен на глад и на колики. Аз също си мислех, че е глад, но акушерката, която идва вкъщи ми обясни, че когато им се бунтува коремчето, подсъзнателно те искат да ядат, за да го успокоят.

Между другото, качвам снимка на схемата на хранене, която моята педиатърка ми написа на първия преглед, защото ние не знаехме с колко да я храним и се оказа, че първата седмица вкъщи не й бяхме давали достатъчно:

Разбира се, всичко е строго индивидуално, спрямо нуждите на детето, но все пак е нещо ориентировъчно като информация.

# 110
Daisy, някой път дори да се оригнат,може да има още въздух в стомаха. Признаци ,за това че е гладно бебето има и когато иска да се успокои. ( Инстинктивно търси зърно).Храненето с шише е бързо, не изисква много усилия и го изпиват бързо на по-големи глътки, това си тежи на малкото стомахче. Тук идва " проба-грешка"....може да дадеш още мляко, ако повърне или пак е недоволно ,явно си му стига.... Пробвай да правиш паузи да не пое цялото шише на един дъх и леко повдигната позиция на тялото на бебето. После може да го държиш на рамо малко повече, дори след като се оригне. Пробвай да го слагаш наляво след хранене и после да го обърнеш като се успокои....
Супер, много благодаря. Да, дърпа шишето  40 мл на екс , ще пробвам дапи давам на части с оригване.
Да, търси зърно , просто се чудих дали да искам още от акушерките, защото реално надвишава дозата си

# 111
Момичета, имав въпросче. Знам, че е рано но след колко време може да се дава вода или по-нататък каквито и да е течности без да се топлят?

# 112
Честити бебчета, момичета 😊Да растат здрави и много игриви  🤗 А на вас бързо възстановяване 🙂

Аз леко почвам да се отчайвам. Бебето ми го изписаха с жълтеница, още не може да отмине, а мина седмица от изписването. Вчера взех кантар и се депресирах, въобще не е наддал, колкото изписването е, а по таблиците трябва да си върне теглото, с което се е родил. Много е поспалив, ако не го събудим, въобще няма да се сети да яде. Казаха че е от жълтеницата. Изцяло на кърма е и вероятно ще трябва да дохранвам 😭 Никога не съм искала да кърмя, струвало ми се е много болезнено, но се оказа приятно преживяване и сега ми е много тъпо. Ще изчакаме до няколко дни да дойде педиатърката и евентуално да каже. Кърмя го по 1 час и постоянно е побутване, пощипване.  Изнервям се, бебето усеща, дърпа се от мен и само при татко си е спокоен 😐

При нас е абсолютно по същия начин, седмица след раждането и още е жълтичка, казаха че е с по-изразена жълтеница, даваме й глюкоза, уж да премине по-бързо. И аз я будя да хапва, иначе спи с часове. Йоанка се роди 3 кг, изписаха ни 2800, а вчера я теглихме-2770. Мисля, че всичко това е нормално и ще се нагодят малките създания постепенно.

# 113
Момичета,днес имаме последен шанс за лъвчета ахаха 🦁 Аз така като гледам няма да се доредя.. нито стягане,нито контракцийка НИЩИЧКО.

# 114
Момичета и ние бяхме така с наддаването. Но малко като поразмина жълтеницата, девойката започна да си качва добре. Просто първите 2седмици са тегави. Не се шашкайте. Педиатърката като я видя в началото и каза, че и' се четат ребрата и коремчето не е издуто, аз като се притесних че не качва...Стрес за нищо! Просто не трябва да се оставят повече от 3часа без храна, още са твърде малки за големи паузи.

# 115
Моят бубчо като изпие шишето за отрицателно време пак прави физиономии, показващи че е гладен. Да, ама не е. Усетих го, че има потребност да суче, иска мама и гърда. Галя го, гушкам го, като го държа изправен на мен, за да слезе млякото надолу. Слагам го на гърдата, суче малко и се успокоява и унася. Не ме тревожи, че ще го прехраня, понеже още не ми е тръгнала кърмата. Така поне работи при нас.

На момичетата, честити бебчета и от мен! Да са здрави децата ни и да ни радват, защото чувството е несравнимо! 💖💙

Момичета, какво правите когато бебето се изака докато се храни? Кога сменяте памперса в такава ситуация? И колко може да се изчака, понеже той веднага се унася и заспива, а не искам да го будя, нито пък искам да го оставям в мръсен памперс.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:48 от Iva_nna

# 116
Аз от няколко дни си записвам храненията и за сега излиза че за 24ч яде към 400мл. Изобщо не я будя, когато иска тогава, но тя сама си се буди през 1-3ч и яде всеки път различно (20-50мл). На АМ сме изцяло, в момента на Фризолак.
Тая нощ като се събуди в 1ч и до 3ч няма сън. Яде, повърна, после мъка за акане, голямо напъване, голямо пъшкане, и не става, и не става. После се буди на всеки час, даже я оставихме да спи на леглото между нас. Иначе си ака на ден по 3-4 пъти, нощем зависи - някой път по 1-2,някой път чак сутринта. Но не знам тая нощ защо така се получи. До сега ми е била спокойна. Сутринта си се изака стабилно 2 пъти.
Четох, че стомахчетата им са все още недоразвити и за тях това е голямо усилие. Махаме памперса и я оставям голичка, когато се мъчи.
В сряда ще ходим на консултация и ще я видим как е с наддаването. Тъкмо тогава ще е на 2 седмици.

Аз пак да питам за тея колани и стягащо бельо. Ползвате ли такива след секцио. Аз си взех вчера, но едвам влизам в него. Трудно минава през д... Иначе като напъна и влиза. Не знам да не е опасно чак толкова стегнато 🤔

# 117
Честити бебчета, момичета 😊Да растат здрави и много игриви  🤗 А на вас бързо възстановяване 🙂

Аз леко почвам да се отчайвам. Бебето ми го изписаха с жълтеница, още не може да отмине, а мина седмица от изписването. Вчера взех кантар и се депресирах, въобще не е наддал, колкото изписването е, а по таблиците трябва да си върне теглото, с което се е родил. Много е поспалив, ако не го събудим, въобще няма да се сети да яде. Казаха че е от жълтеницата. Изцяло на кърма е и вероятно ще трябва да дохранвам 😭 Никога не съм искала да кърмя, струвало ми се е много болезнено, но се оказа приятно преживяване и сега ми е много тъпо. Ще изчакаме до няколко дни да дойде педиатърката и евентуално да каже. Кърмя го по 1 час и постоянно е побутване, пощипване.  Изнервям се, бебето усеща, дърпа се от мен и само при татко си е спокоен 😐
И при нас беше така. Изписа педиатърката глюкоза. Да ти кажа доста помогна, успяхме да си върнем рожденото тегло около 14 ден. Само на кърма е. Пробвай ако искаш.

# 118
  • Пазарджик
Момичета, какво правите когато бебето се изака докато се храни? Кога сменяте памперса в такава ситуация? И колко може да се изчака, понеже той веднага се унася и заспива, а не искам да го будя, нито пък искам да го оставям в мръсен памперс.

Аз като се изака, докато се кърмим, не го сменям веднага, защото ще повърне, а ако заспи също го оставям. Той се буди след час-два и веднага го сменям и измивам. Досега не е имал подсичане. Така процедирах и с батко му.

# 119
За жълтеницата ни предписаха водичка със захар. Даваме от 1 ден, дано има ефект скоро. Давам по няколко глътки след ядене. Определено живва, като го храня от едната гърда, той заспива и по смъртно не мога да го събудя да похапне от втората, та му давам малко от водичката и сякаш му презарежда батериите 😀

Нашият много ака, след всяко хапване. Много често се нааква докато кърмя, но и аз не го сменям ако не мрънка, понеже не искам да го мяткам след ядене, за да не повръща. След всяко акане му мия дупето и абсолютно всеки път се напишква, като го преместя в хавлийката. Вече даже си изчаквам 2 минути да се изпишка, чак тогава слагам памперс. 😀 И нашето дете много се гърчи и мъчи и тогава изстрелва ако и се успокоява 😀 Мъжът ми всеки път подскача.

Аз колан за стягане не съм взимала след секцио. Вчера бях с дънки и ми беше много некомфортно нещо да ми стяга на раната, затова засега мисля да поизчакам. Ходя си само с рокли.

Общи условия

Активация на акаунт