Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 246
  • 665
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И нашият пъп като падна имаше гной вътре и някаква кръв и изглеждаше потресаващо в сравнение с това, което съм виждала преди. Нашата педиатърка каза, че не е страшно и изписа Неомицин спрей да го пръскам два пъти дневно. Оправи се много бързо. Да не кажа още на същия ден вече имаше съвсем друг вид. Сега има тук-таме някоя коричка, но аз не ги пипам, чакам сами да си паднат.
Кожата му също се обели. Според мен не е страшно и е нормално. Обелва се и после всичко е наред с новата кожа. Сега ме притеснява един обрив, който получи на дупето вчера и не изглежда добре. Пъпчиците са ситни и имат бели връхчета. Някоя от вас има ли идея какво е и защо се получи така?

# 301
  • Пловдив
Да попитам за еднократната помощ от държавата - какви документи носихте с вас за подаване и къде точно се подават?
Утре мислим да отидем и не ми се иска да ни връщат Stuck Out Tongue Winking Eye

# 302
  • София
pepina83, ето тук https://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/ пише. Има и линк към молбата и още един относно другите документи.

# 303
Искам да ви споделя, че зарязах електрическата помпа на Авент и купихме помпа Спектра. Вече изцеждам 50мл кърма, докато Авент ги докарваше едва 20-30мл. Отделно, функциите са повече,по-тихо работи и цената е много по-разумна.

# 304
Моето бебче също е цялото с пъпчици с бял връх. Педиатърката каза, че е бебешко акне и да мажем със судокрем, понеже имало цинк 🤔
Аз цедя през 3 часа 50 мл с електрическа медела, но имам и някаква Стара ръчнa, пак цедя толкова, ама не си усещам ръката. По половин час ми отнема. Трябва да увелича водата, че скоро няма да мога да задоволявам нуждите на бебето 🤨
Докторката каза да не го държа по 1 час на гърди, а по 10 минути на всяка, а после да дохранвам с 40-50-60 мл, идея си нямам колко хапва от мен, но от шише, изцедено си пие стабилно. Надявам се да започнем вече да качваме и да отмине тая жълтеница, че е голям мързелан...🙂

# 305
Хм, това с лохиите не знам.. на мен като цяло доста слабо ми текат и то днес вече почти нямам, а ми е 12-ти ден.
Относно цеденето, аз вече цедя само сутрин и вечер и изцеждам по около 150мл от двете и замразявам. Колко яде бебето нямам идея, но почти след всяко хранене пълни памперса. Поне по 4-5 наакани има на ден.
Пъпчето още не е паднало, макар че е тръгнало и се надявам да пада по-бързо, че е трудно с това къпане.

# 306
Днес отидохме на пикник. Хем за баткото чист планински въздух, хем за момата. Всички се наспаха ( барабар с таткото и кучето), а аз чоплих 🌻 Simple Smile. Баткото за пръв път за последните..... 2 години спи навън. Легна до бебето и откърти здраво.
Даже успях и една шепа къпини да събера Simple Smile

# 307
Момичета имам питане. Ползвам Персил сензитив за дрешките на малкия,обаче петната от акитата си остават... И с бебешки сапун пробвах, накисвах го и нищо... стои си жълто петно. Някакви съвети?

# 308
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
На слънце изчезват всички пресни петна.

# 309
Момичета имам питане. Ползвам Персил сензитив за дрешките на малкия,обаче петната от акитата си остават... И с бебешки сапун пробвах, накисвах го и нищо... стои си жълто петно. Някакви съвети?

Аз си взех препарат за петна на фрош.На Сано също видях,че има препарат за петна и бил подходящ за бебета,но не мога да кажа лично мнение.

# 310
Препаратите за миене на бебешките шишенца ли са или специални за петна?
За слънцето супер ама там,където съм слънце почти няма 😁. Цялият август мина в дъждове , най-високата температура достигна до 22 и то само 2,3 дена 😁

# 311
Привет момичета.
Вчера забелязах на тила на беба червени петна. Разрових се да прочета и пише ,че много бебета се раждали с родилен белег и това бил такъв. Можело да изчезне. Аз вчера го забелязах случайно, тъй като като я къпя тя винаги става червена и не се забелязват🤔🤔 има ли някой с такива?
Иииии друго нещо. Днес идва консултант и проблемът ни с кърменето е,че бебенцето не захапва правилно. Като тръгне да суче, не отваря достатъчно горната уста и реално засмуква само зърното( все едно засмуква спагета) Консултантката каза ,че може да е къса юздичка на горната устна и аз.... шок. Опитах се да снимам беба и моля за мнение  и също така тази юздичка при вашите бебета как е, тъй като не намерих снимки как трябва да излежда.
П.С загледах нашия пъп... изглежда,че ще падне но видях на едно място леко кръв. Да се притеснявам ли😑😑😑

# 312
За петната от наакано ползвам Frosch за петна и съм много доволна. Всичко изчезва.

Нас ни започнаха вече по - сериозни колики. Пазех тежката артилерия Лефакса, когато положението стане панечено, но май ще започна да й го давам вече.
По колко пъти на ден го давате и по колко впръсквания - 1 или 2?

# 313
  • София
Лефакс давам на всяко хранене като пропускаме 1 ( обикновенно сутрешното) и за момента слагам по 2 впръсквания, но мисля от другата седмица да пробвам с по 1 впръскване, че много бързо свършва така Smile

Мен много ме дразнят тези лохии. Точно си помился, че са свършили и айде пак наново. Много са слаби, белезникави, но още ги има. Едвам издържам вече, много ми се разрани кожата от превръзките вече 1 месец. Даже онзи ден се мазах с крема против подсичане на бебка Laughing

# 314
И при мен лохиите почти изчезнаха. loewin, толкова ми се раздразни и на мен кожата, че вече се чудех дали да не започна да я мажа с нещо и - ти си дала супер идея! Днес от 9 сутринта до 18 вечерта бебе беше закачено за мен. Направи ме на мармалад. Просто има такива дни 🤪

Общи условия

Активация на акаунт