Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 531
  • 665
  •   1
Отговори
# 405
След 3 контролни ехографии, кръвни изследвания и без оплаквания, уж всичко е както трябва,но.....  Днес пак изкарах една голяма ципа .Sad  И както съм и с болни гърло и сополи, ще трябва да изчакам. Малката днес пак цел ден е мрън , с аз едва се държа на крака.

# 406
Тези режими са супер на теория ,обаче нашия мъник не се успокоява по абсолютно никакъв друг начин ако не си получи цицката. И бибата не я харесва ,дори и биберона с адаптирано мляко не поглежда вече ... така ,че никаква идея как да постъпя.

И да знаете няма такъв термин като нехранително мляко . Всяка кърма е хранителна ,просто в началото е по-бистра и по - малко маслена, като посуче бебчо от същата гърда ще стигне до пълномасленото мляко. Някъде бях чела ,че не е хубаво на едно хранене да хапва от двете гърди (въпреки,че аз май така го храня понякога)понеже не стига до пълномасленото мляко и така се образували колики.

# 407
Моят е още няма месец, а вече е качил повече от килограм.
И от болницата ни изписаха, колкото се роди.
И му е излязло бебешко акне.
Четох, че нищо не се прави, то само ще си мине. И педиатърката така каза.
Имаме комшийка дерматолог, чудя се дали да не я помоля да го погледне и тя и да каже да го мажа ли с нещо.

# 408
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И моят е с бебешко акне. Ще чакам да мине и това е.

За кърменето на поискване - и аз гледам да е минал поне 1ч и половина, не мога през 20 мин и на всяко мрън да съм кухня Grinning Но детенцето показва сигнали,че е гладно най-често през 2 часа, 2ч и половина - лапа си ръчичките и реве по различен начин... Когато просто мрънка го местя някъде другаде, сякаш му омръзва на едно и също място да спи...

Аз не съм очаквала да е толкова трудно с две деца. Баткото си иска неговото и не го интересува,че бебето иска друго. При всеки опит за приспиване на бебето, баткото иска нещо, идва и ме дърпа "Мамооо"..... Или хвърля някакви играчки,или скача, и съответно съботира всичко Anguished

# 409
Тези, които кърмят и дохранват от шише, кои шишета ползвате? Ние се кърмим на поискване, но искаме таткото да помага в храненето, тъй като се изцеждам и имаме кърма. Обаче бебка отказва шише. Пробвах с тези на Авент, с Нук, но не иска. Имате ли такъв проблем?

# 410
И нашето инатче се чумери на Нук, но тъй като я кърмя не съм взимала нови шишета

# 411
Светлана, честита рожбичка:heart: да расте здрава и щастлива и много да ви радва.

Аз не мога да ви смогна да ви прочета. Все ми е в ръцете бебинка или на гърдите Blush Тъкмо ми слезе кърмата на 4 ден и вече бебка се поуспокой. И на 7-8 ден ни почнаха коликите. Успокоява се само на гърда, да си поцокне малко и пак заспива.
Като хълца и предлагам гърда. Бибероната  не и харесва за момента.

# 412
Момичета, да ви питам тези от вас на които бебчетата са с бебешко акне, само по лицето ли е? При нас има пъпчици и по вратлето и под брадичката, та се чудя дали е нормално Thinking
Имам чувството, че всеки ден е различно бебе, един ден е кисел и реве от сутринта до вечерта, на следващия е самото спокойствие, давах му капки Колийф, но като че ли коликите му станаха по-зле и го спряхме, може и да сме ги прецакали понеже не ги прибрахме в хладилника, сега е само на пробиотик Био Гая.
Още се борим със смесено хранене, меря го на кантар преди кърмене и след това и по това колко е изял додавам АМ, някой път не се налага, друг път едва е хапнал 40мл, доста се тормозих, че не е само на кърма, но каквото е такова, важното е да здрав и спокоен.

# 413
При моят син пъпките са само по личицето.
Няма по телцето.

# 414
Въпрос към мамите,родили със секцио .. ползвате ли цикатридина спрей? От кога и колко често пръскате? 🤨

# 415
  • Denmark
Алетея, съгласна съм с теб. И аз мислех, че на поискване това значи, но нашето може 24/7 да си суче, няма проблем. 😄 Имам теория, че през голяма част от времето само си смуче като бибка да е до мама, но ми разказва играта на зърната и аз вече гледам ако не са минали 2 часа, да го залъгвам и да се разнасяме.
За повръщането - май не беше преял, но баща му е малко рязък с движенията още и май за това върна. Не ми ги е правил тези неща преди... Но най-големият ми кошмар е, че се дави. Снощи от шишето, през нощта от гърдата също се задави. Побеля ми косата, честно. Много виновна се чувствам като нещо не правим правилно. 😔
Сега като сме дали малко АМ (около 70мл общо,мисля да не даваме повече ако се пълнят гърдите) , трябва ли задължително да ака днес? Ние още не сме много редовни... И давате ли вода на бебчетата на АМ?

# 416
И моята госпожица има бебешко акне. Само по лицето е. Не го третирам с нищо. В началото минавах с тампончета с преварена вода,но нямаше ефект.

И аз се тормозех в началото заради смесеното хранене и че не е само на кърма. Вече го приех, но е доста трудно така, не знам докога ще издържа... Дразнят ме и коментари на близки като им кажа че дохранвам. Все едно ако можех да е само на кърма не бих я хранила така... и за мен важното е да е здрава, пък моите желания са на 2ри план.

Аз си взех Цикатридина вас, но мазах точно 4 пъти. Нито се сещам, нито имам време, а и ми се размазва по дрехите , а малката постоянно е по мен и не е ок.

# 417
Тези, които кърмят и дохранват от шише, кои шишета ползвате? Ние се кърмим на поискване, но искаме таткото да помага в храненето, тъй като се изцеждам и имаме кърма. Обаче бебка отказва шише. Пробвах с тези на Авент, с Нук, но не иска. Имате ли такъв проблем?
Сега използваме предимно шишето от помпата на Спектра, но имаме и 2 на Авент с които често се дави, въпреки че са с най-малката дупка. Купих Медела Калма и съм доволна от нея, само че има една особеност- тъй като там бебето трябва да създаде вакуум, за да потече млякото, не е удачно да ву се дава това шише ако вече е сукало и е изморено. Моят син си засука много добре, когато му дадох директно да яде от шише, бодър и гладен- справи се супер и изяде всичко. Но когато сложих АМ за дохранване не искаше да си дава зор и само се лигавеше- не изяде нищо допълнително, дори и след смяна на биберона.  От друга страна, пише че Медела Калма е само за изцедена кърма, а не за АМ, но като потърсих информация, намерих че може и АМ, стига да не е гъсто.
Относно бибероните-залъгалки имахме на Нук, но въобще не я иска. Взехме на Канпул и много си я харесва. Голяма помощ е.

Цикатридина спрей пръскам когато се сетя- 1 или 2 пъти дневно.
АГ ми каза, че упражнения може след 2 месеца, а секс- след 45 дни.
Давам вода 2-3 пъти дневно, но се мръщи и рядко я пие. Днес пробвах с лъжичка и успях да му пробутам 2-3 глътки Grinning

# 418
Въпрос към мамите,родили със секцио .. ползвате ли цикатридина спрей? От кога и колко често пръскате? 🤨
Махнаха ми превръзката на следващия ден,дадоха ми медицински душ гел с него да се къпя докато не зарастне и ми казаха да не и слагам нищо,да я държа само суха и чиста.

# 419
И на нас май ни се появи бебешко акне. Минавам й бузките с физиологичен разтвор, защото не суче само с устата си, а с целите си бузи 🤣 Така като че ли се зачервяват пъпчиците по - малко.

Това с кантара го правих 2 - 3 пъти (след хубаво, активно сукане) - излизаше, че бебка яде по 120 - 140 мл., а в същото време не спира да търси още. Затова спрях да я меря, не ми се струва реално просто.
Иначе не мисля, че я прехранваме, защото не е наддала толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт