Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 265
  • 665
  •   1
Отговори
# 390
  • Пазарджик
Честито, Светлана! Важното е с бебко да сте здрави. Бързо възстановяване!

# 391
Честито!
Ох, тази нощ беше ужас. Голямо будуване беше, сега продължава да е буден. Вашите бебета хълцат ли много? Моето доста често хълца, уж е нормално, ама..

# 392
Снощи ме втресе, добре че малката явно от фиаското през деня беше изморена. Сменяй памперси без да се буди ,прави и по-големи паузи за мляко.
Много хълцане и при нас, особено ако е реша да я изправя да се оригне. Поне не дава признаци ,че я тормози.

# 393
  • Köln
Честито!
Ох, тази нощ беше ужас. Голямо будуване беше, сега продължава да е буден. Вашите бебета хълцат ли много? Моето доста често хълца, уж е нормално, ама..
Моя хълца почти винаги след като се оригне☺️
Вече е на 20 дена и коликите го побъркват.
Навсякъде пише че коликите са вечер или следобед, но при на са преди обяд. Като се събуди към 6:30...7 рев и пищене. Дори и да задреме, то е за 10 мин. и се държим на ръце.
След 3 часа става спокоен и започва голямото спане. Само няколко нощи беше по ревлив, иначе не мога да се оплача.

# 394
  • Denmark
Светлана, честито! Hug Бързо възстановяване на теб и много гушкане на бебо! Flowers Hibiscus

О, ние хълцаме по сто пъти на ден още от корема.
Не знам колко успешен беше опита с формулата снощи. Доста голяма част повърна и плака до 3 часа, защото беше изморен.. После като се събуди да хапва обаче гърдите ми бяха на камък Flushed най-после се напълниха, че той иначе не им даваше шанс. Явно не мога да му смогна на яденето... Иначе е неприятно чувство като не можеш да си на храниш детето Confused ..
Надявам се до месец, два всички да се хвалим с по-спокойни бебчета. Flowers Four Leaf Clover

# 395
Светлана Честито и на теб! Здраве и щастливи моменти заедно 💙💙💙

Аз да попитам отново от кое сте най-доволни за колики : Инфакол,Колийф,чай от копър/анасон, Еспумизан или други техники/лекарства?
Иначе и ние си хълцаме от корема още .. по 15 мин. без спиране 😁

# 396
За колики давам Колийф, газ капки Бимби и от вчера Лефакс. В началото само Колийф давах и не плачеше, но явно вече положението е сериозно.
Пробиотик давам Омни биотик панда, но не съм очарована. Напъва се по цял ден, за да се изходи веднъж.

# 397
Здравейте, мамчета! Напоследък само ви чета, че откакто майка ми спря да идва нямам никакво време... Гледам да си върша всичко сама или с приятеля ми като си е вкъщи или пък спя, когато и тя спи и така. Да се включа за коликити - аз давам коликинд, пробиотик линекс бебе ии когато започне да я напъва коремчето леко го масажирам ниско долу (натискам с пръсти) и се изхожда по-лесно. Общо взето при нас мрънкането напоследък е само като ака и то не винаги.

# 398
Марая, възможно ли е бебчо да е повърнал заради прехранване? Ти май кърмеше на поискване?

Аз си мислех, че кърмя на поискване, но се оказа, че нещо не съм разбрала за какво точно иде реч 😂 Та до колкото разбирам кърменето на поискване означава при всяко мрън - цица, някой да ме светне, ако греша. Не знам до колко е ефективно това, но от моя скромен опит бебето така се прехранва, повръща и получава колики заради разширеното стомахче. Отделно гърдите не могат да се изпълнят както трябва, та за мен това не е най-добрият вариант. Не наливам акъл на никого, очаквам да се включат и други дами с мнение по въпроса. Аз лично когато знам, че Северина не плаче от глад изчаквам поне по 2 часа преди да предложа отново гърда, дори това да означава през тези 2 часа непрекъснато да се разнасяме и гушкаме. Обикновено след това като я нахранех се кротваше вече се кротваше, последните дни пробвах  на поискване при всяко мрън и нещата се влошиха, както вече споделих. В крайна сметка реших да оставя промеждутъс от 2 часа и половина на тиранозавърчето между храненията (защото иначе беше на всеки час) и нещата се поуспокоиха. Според мен преди това плачеше или от прехранване, защото на моменти виждам, че я мъчат колики или повръща голямо количество, а в някои от случаите може и от глад, тъй като според мен не давах възможност на гърдите ми да се изпълнят добре. Та аз лично приключвам с това, не я будя, ако спи повече от 3 часа, но категорично не одобрявам детето непрекъснато да е на гърда. В крайна сметка бебчетата още са доста малки, те се раждат с един сукателен рефлекс и единственото, което знаят да правят, е да търсят майчината гърда. Не е лошо да се ръководим от детето, но или ние ще учим тях, или те нас.

# 399
Аз давам пандата и едпумизан комфорт.
След седмица две чакам да ми донесат и едни турски капки със симетикон, които много ми похвалиха.
Дано да не ми трябват изобщо.
Имам и едни френски, но не съм давала от тях.
Най-спокоен е, когато спи върху мен.
Сега е на корема ми, та така мога и аз да дремна малко. Заграждам го с възглавницата за кърмене и така успявам и аз да дремна.
Мъжът ми каза, че сега било пълнолуние. Може и затова бебоците ни да будуват така.

# 400
  • София
Момичета, много ми е трудно да пиша от телефона, но ви следя и бих предложила следния съвет на мамите с ревящи бебета: изтеглете си от гугъл плей приложение за бял шум и го пускайте на бебебто като се разплаче и не се успокоява от друго - аз в момента на един стар телефон в режим полет го ползвам и заспива като талпа. 😆 С каката също това ни спасяваше от невероятен рев.

# 401
Аз пък избягвам да ползвам бял шум, защото не искам детето да свиква с него. Чакам го просто да се успокои. Вчера беше нетърпим цел ден. Рев до дупка.
На моето дете за колики само държане като " тигър на дърво" го успокояваше. Няма капки, няма нищо. Само това.

# 402
Педиатъра ми каза , че не е хубаво да хълцз бебето. Натоварва се сърцето или нещо подобно. Каза по най бързия начин да се спре хълцането, като се предложи вода , да се сложи на гърда или да се разплаче.
Аз давам Био Аника, Инфакол и Био Гая, да чукна на дърво, коликите ни са слаби. Утре правим месец.

# 403
Вчера бяхме на консултация, стана на 1 седмица , тежи 3,800кг , роди се 3,700, добре наддава явно. Изписаха на на 4ти ден 3,550кг
Кърмене на поискване (според мен) - давам му, когато започне да търси с главичка, отваря си устата, опитва се да налапа каквото стигне. Това ни се случва на около 2 часа през денят и на 3 през нощта. Предлагам вода и биба, ако продължи да търси давам цица. По някога суче малко и заспива, след 20-30мин пак може да поиска и давам.
Вчера взех Еспумизан Комфорт, определено спа по-спокойно, да чукна на дърво коликите му не са силни и е спокойно бебе. Дано така да си остане, миличкият.
За пълненето на гърдите с кърма. Колкото повече търсене има, толкова повече и производство.
Ако повръща на фонтан е проблем.

# 404
Някой да знае каква е процедурата по връщане в корема на мама???😵
Моя юнак днес от 7 сутринта е буден и познайте...спал е точно два пъти по 10 минути и то върху мен🥴 оставя ли го почва рев.
Вече е почти 2 и половина и ще го оставя да се нареве. В голяма чуденка съм дали млякото ми е хранително...🤔  Яде през два часа, но като го слушам как плаче е на глад.Почвам АМ да видим дали ще се оправят нещата...🐊🍼

Общи условия

Активация на акаунт