Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 524
  • 665
  •   1
Отговори
# 420
Аз ползвам шишета Томи Типи.
И моето бебе ме ползва за биба. На моменти не си иска биберона, а да сучи. И виждам, че няма нищо за сукане, ама той продължава.
Lovely, и от моя батко постоянно е саботаж на всичко, но общо взето мъжа ми го е поел - водене, взимане от градина, вечер къпане, обличане ..

# 421
И ние ползваме Медела Калма и съм мн доволна. Бебче реагира еднакво и на гърда и на това шише, с другите или седи и чака да му капе в гърлото или го изпива за отрицателно време , дави се и повръща ( пробвахме авент и нук с различна големина на отворите на бибите).

# 422
И ние ползваме Медела Калма и съм мн доволна. Бебче реагира еднакво и на гърда и на това шише, с другите или седи и чака да му капе в гърлото или го изпива за отрицателно време , дави се и повръща ( пробвахме авент и нук с различна големина на отворите на бибите).
А слагате ли АМ или само с кърма го храните?

# 423
Момичета, моето бебе също е с бебешко акне. Педиатърката ни обясни, че червените ситни пъпчици трябва да ги мажа със судокрем, а белите, с нещо като връхче да ги оставям. Моят господин има от червените пъпчици и по гърдите и вратлето.
Ние сме наддали, след като сменихме 20 метода на хранене, бебето Най-накрая започна да качва. Давам по 10 минути от всяка гърда и давам 50-60 мл изцедена кърма. Давам АМ веднъж в деня, понеже следобед рязко ми спира кърмата и нямам повече. През нощта е моят звезден миг 😀 Изцеждам двойно, в Интернет прочетох, че го има този феномен, няма да навлизам в медицински термини 😀. Моят бебок все още не се събужда през нощта, като захърка в 23, става чак в 6, преди го будехме за хапване, ама то си е мъка, милото си иска да спинка. Още ми е леко вял, спи си, леко е жълт, а е вече на 3 седмици храня си го през 3 часа, дори и да иска още, не му давам, защото е лаком и изяжда всичко, каквото му се дава. Ние сме с шишета на Нук и Авент, и от двете цока, като цяло няма претенции 😀 Храня го със силиконови протектори, така че всякакъв вид силикон му харесва, а чисто зърно не може да захапе, но не ми е мъка. Като цяло съм на принципа, че нищо не е на всяка цена. В началото щях да си прецакам кърменето, заради бабички, които само ми втълпяват как кърмели до 2 години, колко е хубаво, колко са здрави и тн 😤 А за мен това са глупости, аз не съм кърмена и се разболявам веднъж годишно, за разлика от други, всичко е адски индивидуално 🤨 Едната баба каза да му натискам надолу носа, понеже бил чип 😒 Все едно е нещо лошо, а чипия нос от мен го е взел, че на таткото е огромен и гърбав 😀 Ама нали снахата все е крива, лошо е чипия нос, гарвановия си е екстра 🤣

Като ви чета и си мисля, че нещо му има на моето дете. То е гд като часовник. Хапва 1 час някъде, със смяната на памперса, после половин час мрън и сън. Ако реве повече от 10 минути и съм вече пред нервна криза, не знам как издържате да ви реве по 5-6 часа 😑 Не знам дали имаме колики, засега нищо не даваме, от време на време БИО амика веднъж дневно, ей така, профилактично. Ака след всяко ядене, аз не се ограничавам в нищо откъм ядене, засега няма проблеми 🤔 Аз все си мисля че скоро, като отшуми съвсем жълтеницата, ще става страшно...

# 424
Момичета, здравейте!

Нова съм и не съм писала до сега. Терминът ми е тази неделя, да видим дали юнакът ще излезе преди това, че вече много тежи.

Чета, че много от вас имат затруднения с кърменето. Пробвайте ли да потърсите съвет от консултант по кърмене? Имам няколко приятелки, които благодарение на такива консултанти, си разрешиха проблемите. Понякога затруднението идва от неправилно поставяне на бебето върху гърдата. За Ася Демирева съм чувала хубави отзиви, но знам, че има и други.
Също така изкарах няколко подготвителни онлайн курса (тип разговор) с акушерката Анелия Стойчева относно раждането, кърменето и грижата за новородено. Информацията от нея е безценна, за акнето казва, че няма нужда с нищо да се маже, минава само. Тук е нейният сайт и контакти, ако ви е интересно: https://misia-mama.com/bg/

А за тези от вас, които разбират руски, ето линк към канала на консултант по кърмене, която толкова подробно, ясно и нагледно обяснява множество теми, свързани с кърменето: https://youtu.be/WyEJNcWNa_w

Общо взето това са ми източниците на информация и реших, че може да е полезна информация, та затова споделям.

На родилките мами честито и кураж! И помнете, че е много важно да сме спокойни, за да е спокойно и бебето, нищо, че вкъщи не е изчистено, чиниите не са измити и така нататък, майката е най-важната и състоянието й, така че се пазете и гледайте да филтрират ненужните притеснения и стрес! Знам, че е лесно да се каже, но зависи само от нас.

# 425
А слагате ли АМ или само с кърма го храните?

Аз нямам достатъчно кърма и малката мн се изнервя когато е на гърда, но я държа за да стимулира, ако има какво. Иначе цедя по малко и давам кърма с шишето на Медела и после АМ. Няма проблем с шишето независимо кое от 2те давам, само е малко по - скъпо и ако бебче е изцяло на шише, 1 не върши работа.

# 426
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета, да ви питам тези от вас на които бебчетата са с бебешко акне, само по лицето ли е? При нас има пъпчици и по вратлето и под брадичката, та се чудя дали е нормално Thinking
И моят син има и по вратлето.

Дари, а не те ли е страх да не хване някой вирус от детската градина? Аз мога да го пускам , но просто умирам от притеснение, защото не само той, а може и бебето да зарази после....

# 427
Аз моя го пускам на ясла. Ходи една седмица, след това 2 седмици лекуваме сопол и кашлица.. Откакто с ее родило бебето вече 2 пъти го лекуваме.Сега ще почва градина, надявам се там да е една идея по-строг контрола на болните деца.

# 428
Момичета дойде най накрая и моят ред да се похваля. В 22:15 се роди нашето момче 48 см 3,110. Безкрайно съм щастлива че успях да го прегърна.

# 429
Александрия, Svetlana и cecinka92, честити бебчета! Да са живи, здрави, щастливи, с много късмет и много да ви радват! Бързо възстановяване на вас!

Относно даването на вода на бебчетата на АМ, когато дохранвах баткото с АМ давах вода.
И сега също давам на малката, но почти не иска да пие. В началото това ме притесняваше, но прочетох, че при  кърмените бебета не е необходимо да се дава вода, защото те искали да сучат, когато са жадни, а и нали кърмата била 90% вода. Но не знам дали това важи за комбинираното хранене (кърма и АМ).

И нашата беба иска да суче често. Миналата седмица ми разказа играта искаше през час, което ще рече нон стоп кърмене, отделно ми придаваше номерата, за които някой беше писал, че са кърмаческа стачка и едната вечер не издържах и й дадох АМ, защото и майка ми и ММ твърдяха, че била гладна. А как така имаше кърма като се изцедих след това ги питах аз. 2 дни се цедих след кърмене, за да имам вечерна доза кърма за дохранване вместо АМ, но на втората вечер тя не искаше от шишето, отделно, че през час се кърмехме и реших, че няма смисъл да изцеждам. Последните 2-3 дни се храни нормално през 2-2.5 ч., но и спи доста (може да има още жълтеница, макар че не е жълта), рядко реве на един час, но не съм сигурна дали е от глад.
Когато ми правеше проблем при кърмене й хъркаше нослето, може и това да я е дразнело. Но слагах физиологичен разтвор и вече е по-добре.
И коликите сигурно също са допринесли за стачката Grinning

Rozmari Rasheva
"раждането ли беше без упойка напъни те не ми бяха правилни та от там епизиотомия и малката има 2 джонги на главата ми казаха че заради това жълтеницата може да е по-дълга."

Розмари и моето раждане беше подобно (без епизотомията). Чувствах се много зле психически заради неуспешните напъни - защо не се получаваха, така и не разбрах, а при първото раждане нямаше никакъв проблем (пак бях с упойка, сега казаха, че може би защото не съм усещала контракциите заради упойката, но аз мисля че ги усещах, само не ми стигаше въздуха). Така се бях панирала, че ще я задуша... Иначе бързо се случи самото раждане. Слава Богу всичко приключи успешно.
И нашата бебка имаше джонга - казаха спукан кръвоносен съд и я цепнаха. Сега май почти нищо не се вижда.

# 430
И при нас баткото е в бойкот на всичко, а от вчера е и със сополи. Направо не знам тази вечер бебето спа, но пък на бате духахме сополите . Сама съм и не ми се мисли как ще я карам тези дни. Таткото ни работи всеки ден по 12 часа.
Ние също сме с акне,но имаме и единични пъпки и по вратлето и шията, с нищо не мажа.
Днес сме на педиатър, ще видим какво ще каже за пъпките.

# 431
Здравийте,
Днес бяхме на педиатър. Изписаха ни 3270, а сега 2 седмици по-късно сме 3700.
Искам да попитам кога са първите ваксини  на бебенцето и също така от кой ден започнахте да приемате витамини?
На мен нищо не ми казаха ииии се чудя дали да звънна да питам🤔

# 432
Има ли такива мами, при които бебето плаче като се събуди или като го събудиш, като му сменяш памперса, като го преобличаш, като го къпеш, като го мажеш с мляко, като го държиш в ръце, като го върнеш пак в леглото и понякога и като се опитваш да го оригнеш? 🤪 Общо взето по всяко време. Снощи все едно го дереше някой, докато го изкъпем /по бързата процедура на ръка/, намажем с млякото и облечем. Аз ли бъркам някъде, боли ли го нещо, пак ли е резултат от колики или просто си е ревличко ... не знам вече, нямам идея какво се случва.

# 433
Моят син е така. Снощи ни спря тока.
Добре че и баща му си беше вкъщи, та към 1 през нощта се предадох и легнах сама да дремна, за да поема после. В 2 се събудих и ги намерих заспали в хола с пуснат сешоар на телефона Joy
Оттгогава малкия спи.
Но не знам какво му става вечер.
Според мен не са колики.
И какво шише да му взема с биберон, който пуска по много малко, че се дави с този на Авент антиколик.
Направо му се излива в гърлото и той се задавя. Не кокики ще има после, ами не знам и аз какво.
Тези на др. Браунс как са? Или томи типи?
Имам и едно медела калма, ама от него съвсем не му е удобно с АМ.

# 434
Аз за тези се чудя дали да не ги пробвам. Но не знам универсални ли са или ще трябва да сменям и шишето.

Общи условия

Активация на акаунт