Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 693
  • 736
  •   2
Отговори
# 570
И аз съм за Роалд Дал, Астрид Линдгрен (без "Братята с лъвски сърца", тя е за по-големи деца, според мен), Ерих Кестнер ("Двойната Лотхен", "Хвърчащата класна стая"), "Патиланско царство", "Хари Потър", любимата "Приключенията на Лукчо"...

# 571
Здравейте! Включвам се в темата с една молба.
Взех си читателски дневник, към който има предизвикателства.
Бих се радвала ако ми дадете примери по определените теми.

Тези за личен избор, ще потърся нещо и ще си избера. Но например от месечното предизвикателство се затруднявам с точки 1 ( не съм много по спорта), 2. По точка 7 съм чела някои от историите за Аушвиц, но съм си изтеглила още. Ще е лесен избор.
На страницата Опознай света, имам идея само за 1,3,8.
Със сигурност като видя някои заглавия ще се ударя по главата, че не съм се сетила, ама ми е мъгла в момента. Благодаря! Извинявам се, ако Ви занимавам с глупости 😇

# 572
По т.1 , от първата страница, бих предложила книгата за Гунди (тъкмо покрай филма ще е и актуална тема), т.2 - от втората страница - книгите на Изабела Шопова, особено “На юг от разума”, за Антарктида е.

# 573
По т.4 се сещам за

Източен вятър, западен вятър - Пърл Бък

# 574
Благодаря, записвам си ги! Ще се радвам ако има още предложения.

# 575
  • София
Доста амбициозно начинание този читателски дневник. Излиза, че за януари човек трябва да прочете 19 книги.
Иначе по т.1 препоръчвам "Бъди полезен" - автобиографията на Арнолд Шварценегер.

# 576
  • Свети Влас
Въпрос 1 на стр 1
Ето няколко биографии на известни български спортисти, които може да ти бъдат интересни:

Христо Стоичков - "Историята" от Христо Стоичков и Владимир Памуков. Тази книга разказва за живота и кариерата на един от най-известните български футболисти, носител на Златната топка през 1994 година.

Стефка Костадинова - "Скокът на века" от Стефка Костадинова и Георги Донков. Биографията на световната рекордьорка в скока на височина, която поставя ненадминатия до днес рекорд от 209 см.

Димитър Бербатов - "По моя начин" от Димитър Бербатов и Найден Тодоров. Автобиографията на един от най-успешните български футболисти, играл за клубове като Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър.
Йордан Йовчев - "Йордан Йовчев: Животът на един шампион" от Йордан Йовчев и Николай Кръстев. Историята на легендарния гимнастик, който е участвал в шест Олимпийски игри и е спечелил множество медали.
Кубрат Пулев - "Пулев: Отвътре" от Кубрат Пулев и Георги Стоянов. Биографията на един от най-известните български боксьори, който е постигнал значителни успехи на международната сцена.
Отностно 1 въпрос на другата страница
Една чудесна книга, чието действие се развива в столица на европейска страна, е "Шерлок Холмс: Изгубените случаи" (Sherlock Holmes: The Lost Cases) от Майкъл Макдауъл и Глен Лангман.

# 577
А, изобщо няма да чета петстотин книги на месец. Аз не обичам да се насилвам, когато ми се чете мога да прочета книгата на един дъх, понякога по-малко чета, понякога повече. Просто като обща цел за годината не е зле. Има още междудругото и на последните страници.
Ще си запиша всички и ще си избера. Но това от януари, сега чета Мама греши. Но не винаги имам много време, понякога заспивам на третата страница. Но не се кося. Важното е да се чете.

# 578
  • Свети Влас
Азара, бихте ли споделили кой е този читателски дневник.
И аз мисля да си направя такъв. Дори си изтеглих разни варианти. Изчела съм над 100 книги от малка чета.

# 579
Азара, бихте ли споделили кой е този читателски дневник.
И аз мисля да си направя такъв. Дори си изтеглих разни варианти. Изчела съм над 100 книги от малка чета.

365 дни в света на книгите.

# 580
  • Свети Влас
Благодаря ви за отговорът !

# 581
1. "Аз съм най-великият" - Мохамед Али
2. "Бог пътува винаги инкогнито" - Лоран Гунел
3. "Откриването на небето" - Хари Мулиш (за себе си отговарям и тази година наистина ще я прочета най-сетне)
7. "Не се казвам Мириам" - Майгул Акселсон.
От втория списък
1. "Папагалите от площад Арецо" - Е.Е. Шмит
2. "Палми в снега" - Лус Габас
4. "Уморен да умирам и да се раждам" - Мо Йен
5. "Небето плаче за мен" - Серхио Рамирес
6. "Бащата на другия" - Паринуш Сании
7. "Вой" - Александър Скалд
10. "Годината на бягствата" - Санджив Сахота
11. "Джентълменът от Перу" - Андре Асиман
12. "За да живея" - Йонми Парк.
пп: между другото можеш да питаш ChatGPT и съм сигурна, че ще ти даде много добри препоръки.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 22:31 от Rayna13

# 582
"Герой, който иска и търси промяна" : "Яж, моли се и обичай", Е. Гилбърт. Влиза и в категорията т.9 "Посещава няколко различни дестинации"., също и "Момичето, което обичаше завинаги", Алекзандър Маккол Смит (т.9)
т. 10 "герой - имигрант" : "Слънцето също е звезда", Никола Юн

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 22:54 от SilkTouch

# 583
На условието с герой имигрант отговарят почти всички новоиздадени книги, ако имаше предизвикателство за герой хомосексуалист, също има огромен избор.

# 584
  • Варна
Препоръчайте, моля, книги за дъщеря ми, на 14 е, фен е на поредицата на Касандра Клеър, както и Холи Блек.

Общи условия

Активация на акаунт