Египет /Тема 10/

• 53 016
  • 890
  •   1
Отговори
# 465
  • На топло в неговото сърце.
А по време на карантината, у вас идват ли на проверка?

# 466
  • София
Вчера (девети ден от карантината) ми звънна ЛЛ да каже, че ни виждала в системата, че сме под карантина. От полицията нито мен, нито ММ за сега са ни проверили.

# 467
Нашият мейл дойде след няколко часа
В 11:00 го пратих в 18:32 дойде
Бихте ли казали кога ходихте при личния лекар за болничен лист и колко дни ви даде, защото и аз се обаждах в РЗИ, но си мисля, че във всяка област казват различни неща. Вчера ми казаха на 01.04.21г. да си правим тестовете и да си започваме работа, личния лекар щял да и издаде болничен лист за десет дни. Останах много изненадана и пак повторих ситуацията, в която сме и че резултатите от теста ще излязат на 12 ден и чак тогава ще мога да пусна мейла, но отговора беше кое не съм разбрала.

# 468
Е, какви тестове на здрави хора, само да дават излишни пари.

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вчера (девети ден от карантината) ми звънна ЛЛ да каже, че ни виждала в системата, че сме под карантина. От полицията нито мен, нито ММ за сега са ни проверили.

а за свалянето на карантината обясниха ли как ще стане?
това със карантинния коридор ми звучи фантасмагорично.
изобщо не виждам как ще го органзират за толкова хора от всякакви населени места.

# 470

а за свалянето на карантината обясниха ли как ще стане?
това със карантинния коридор ми звучи фантасмагорично.
изобщо не виждам как ще го органзират за толкова хора от всякакви населени места.

По горе съм описала последователността ...

# 471
Хайде честито на хората, запътили се за Египет и Тунис. От утре карантината се анулира с тест до 24 часа.
Точка 11 от новата заповед
Скрит текст:
10. Всички лица, на които е разрешено влизането в страната по т. 2, и които
пристигат от държави и територии в Африка, се поставят под карантина за срок от 10 дни
в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с
предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или
оправомощен от него заместник-директор. За тези лица не се прилага изискването по т. 5.
11. Изключение от изискването по т. 10 се допуска по отношение на лицата,
пристигащи от Арабска република Египет, Народна Демократична Република Алжир,
Тунизийска Република, Кралство Мароко, Република Мали, Република Нигер, Република
Чад, Република Судан, Държава Еритрея, Федерална Демократична Република Етиопия,
Сомалийска Република, Централноафриканска република, Габонска република,
Република Конго, Федерална Република Нигерия, Република Бенин, Того, Кот д‘Ивоар,
Република Либерия, Република Сиера Леоне, Република Гамбия, Сенегал, Република
Буркина Фасо, Република Южен Судан, Република Гвинея, Република Гвинея Бисау и
Република Мадагаскар, за които се прилагат изискванията на т. 5 – 9.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
5. Всички лица, на които е разрешено влизането в страната по т. 2, се допускат на
територията на Република България при представен документ, показващ отрицателен
резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на
полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на
проведеното изследване, вписана в документа.
6. Документът по т. 5 трябва да съдържа имената на лицето съгласно документа за
самоличност, с който пътува, данни за лабораторията, извършила изследването
(наименование, адрес или други данни за контакт), дата, на която е извършено
изследването, изписани на латиница метод (PCR) и отрицателен резултат (Negative),
позволяващи интерпретация на документа.
7. Изключение от изискването по т. 5 се допуска по отношение на:
 а) водачите на автобуси, извършващи международен превоз на пътници;
б) водачите на товарни автомобили, които извършват или приключват
международен превоз на товари и стоки при влизане на територията на Република
България;
 в) членовете на екипажите на плавателни съдове;
г) членовете на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от
и до летища за обществено ползване на територията на Република България и лицата,
ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства;
д) лицата по т. 2, буква „и“, независимо от тяхното гражданство;
е) ученици и студенти, които живеят в Република Гърция, Република Турция,
Република Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или
най-малко веднъж седмично до Република България с цел обучение, както и ученици и
студенти, които живеят в Република България и пътуват всекидневно или най-малко
веднъж седмично до Република Гърция, Република Турция, Република Сърбия,
Република Северна Македония и Румъния с цел обучение;
 з) лицата, които преминават транзитно през територията на Република България.
8. Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или
продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на
техните семейства, които не представят документ, показващ отрицателен резултат от
проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна
верижна реакция за доказване на COVID-19, се поставят под карантина за срок от 10 дни
в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с
предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или
оправомощен от него заместник-директор.
9. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени
издаденото предписание за поставяне под карантина на лицата по т. 8, при представяне
на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в
страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID19. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ
отрицателен резултат от проведеното изследване по метода на полимеразно верижна
реакция за доказване на COVID-19.

# 472
Simple Smile Благодаря.

# 473
Суперррр добра новина 😊

# 474
Ехааа, супер! Едно грижа по-малко. Не, че с карантина нямаше да идем,де! Сега остава само да стискаме палци за отрицателни PCR-и на тръгване. Някой за 10.04?

# 475
Това добре, но  някой може ли отговорно да обясни дали по смисъла на т. 5 от заповедта PCR-ът трябва да си го направим в Египет не по-късно от три дни от момента на кацането ни на летище София? Кой ще го организира и гарантира ако е така - няма такава клауза в моя договор с ТО...

5. Всички лица, на които е разрешено влизането в страната по т. 2, се допускат на
територията на Република България при представен документ, показващ отрицателен
резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на
полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на
проведеното изследване, вписана в документа.

А какво правим, ако тестът се окаже положителен:
- не ни качват на самолета и ни оставят да се оправям както можем в Египет;
- не ни качват, но ни съдействат (за чия сметка, къде и как?) да оздравеем и направим в някакъв момент отрицателен тест;
- качват ни на самолета и караме карантира в Бг?
сигурно има и други сценарии ...

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 19:39 от Partizanka

# 476
виж точки 8 и 9

Simple Smile

# 477
Видях. Как да го разбирам - че си правя тест и ако той се окаже положителен тихомълком влизам в самолета и на всички казвам, че нямам тест - нито +, нито –, и си оставам в 10 дни карантина?!?

# 478
Т.е. въпреки т. 5 от заповедта ме допускат на територията на Бг без тест? Мислите ли?

# 479
Видях. Как да го разбирам - че си правя тест и ако той се окаже положителен тихомълком влизам в самолета и на всички казвам, че нямам тест - нито +, нито –, и си оставам в 10 дни карантина?!?
Теста го правите като се приберете в БГ

Общи условия

Активация на акаунт