Египет /Тема 10/

• 52 014
  • 890
  •   1
Отговори
# 840
Аз си записвам беседите на руски и после си ги слушам пак, ако нещо не разбера - чичко гугъл помага.

# 841
Аз винаги бих предпочела ерудиран екскурзовод на руски или английски пред некомпетентен на родният ми език. Искам да изкажа похвала към последният ни български екскурзовод  Илия Христов   
/ за Абакс/, който впечатляваше със знания и беседите бяха увлекателни. Връзката тук е че, когато коментирахме обектите от програмата той ми казваше " ето кой е чел", не просто бях слушала беседите на руският гид предходният път. По мое мнение един египтолог и то участвал в разкопките на гробниците в Долината на Царете ще Ви даде повече и интересни факти от такъв, който не е бил там.

# 842
  • Beyond the Frontiers
Илия Христов води и Тунис. Освен като гид, честно казано е и супер спокоен човек. Simple Smile
До колкото знам един от колегите в Египет при Абакс е археолог по образование, и помага понякога при разкопките там.
Иначе ако има гаранция, че водач в Луксор, Кайро е египтолог ще е супер.

# 843
Става въпрос за РЗИ София. Писала съм им точно на електронния адрес, който ни предоставиха на летището за тази цел. И то няколко пъти.
Тогава още изрично попитах дали трябва да чакаме отговор, на което те ми отговориха, че не е необходимо и това, което трябва да направим е да им пратим отрицателните тестове.
Точно така ни казаха и на нас на летището - пращате резултата на мейла и вече не сте под карантина. Имам познат, който явно е под доживотна такава, щото вече трети месец няма отговор 😆

Аз съм на принципа, че дума дупка не прави. Всичко трябва да го имам в писмен вид. Особено за такива важни неща.

Именно.
Аз затова предупреждавам, цитирам правилото. От там-насетне - който както иска. Всеки сам си носи отговорността.

От къде в София си купувате дребни долари? Вчера обиколих 5-6 ченджа в центъра(вкл и Табекс) и всичко им е над 20 доларова банкнота?

Ние не намерихме, но не сме били и много настоятелни. Накраяне купихме изобщо и така и не ни потрябваха.

Аз съм изключително доволна от нашите екскурзоводи. Много компетентни, услужливи, с чувство за хумор. Единият беше местен и владееше чудесно руски и английски. Но си имаше и наш с български - по нищичко не отстъпваше на местния. Заедно си бяха направили чудесен тандем и екскурзията беше просто прелест с тях.

# 844
Привет на всички от Кайро! Много е топло, но ми харесва лудницата 🤣
Днес разгледахме музея и обядвахме на корабче. Организацията е супер (Абакс), всичо е уредено, не мислим за нищо. Ако някои има въпроси - питайте.

# 845
Днес разгледахме музея и обядвахме на корабче. Организацията е супер (Абакс), всичо е уредено, не мислим за нищо. Ако някои има въпроси - питайте.
В кой хотел сте отседнали
Поносими ли са жегите за разходките из Кайро
Екскурзията от тук ли я запазите или там на място?

# 846
В кой хотел сте отседнали
Поносими ли са жегите за разходките из Кайро
Екскурзията от тук ли я запазите или там на място?

В Кайро бяхме в Movenpick за една вечер. Хотела е много красив и лъскав, само стаята ни беше малко мръсна, но иначе много голяма и комфортна.
За жегата - в момента е 9:30 часа и е 34 градуса. Ако сте с леки дрехи и бели шалчета си е ок, поне по мое усещане. Аз по принцип съм си гущер и издържам жеги, но има хора, на които не им понася.
Екскурзията до Кайро си е включена в цената + 6 нощувки в Хургада.

# 847
Ellie DD, днес вероятно сте на пирамидите в Гиза, имате ли обяд или директно пътувате за Хургада. При нас вторият ден бе обяда и не на корабче/ така беше по програма/, а в ресторант. Интересно ли беше на корабчето, имаше ли програма или само обяд по Нил. 

# 848
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Ellie DD, днес вероятно сте на пирамидите в Гиза, имате ли обяд или директно пътувате за Хургада. При нас вторият ден бе обяда и не на корабче/ така беше по програма/, а в ресторант. Интересно ли беше на корабчето, имаше ли програма или само обяд по Нил. 
Аз също съм била преди три години по програма 6+1 в Кайро и обядът ни беше в корабче, "В" а не "ПО" Нил. Всъщност корабчето си беше закотвено и не мърдаше изобщо. Почти не се усещаше водата и нямаше нещо различно от обяд в ресторант на сушата с беден асортимент на блок- маса. Никаква програма нямаше, хапнахме набързо, че гонехме график. Ако няма някаква промяна оттогава- нищо не сте изпуснали.

# 849
bloomnicer, благодаря за инфото, бях останала с впечатление, че ще е атракция, явно не сме пропуснали нищо.

# 850
Пак си е така. Даже бях забравила че на тези блок маси трябва да се буташ да си сред първите на редицата, защото иначе храната свършва и ще презаредят само спагетите Simple Smile

Въпреки това е хубаво като изживяване. Като да пийнеш кафето на Босфора е, ама с  гледка към великия Нил.

# 851
Обядът на корабчето ни хареса. Нормално е да има струпване след като сме се изсипали от седем автобуса хора. Беше чисто и храната беше вкусна. Закотвено си беше, но гледката е красива.
На следващия ден бяхме на пирамидите, да и след като ги обиколихме, посетихме магазина за папируси и парфюми и потеглихме към Хургада. По пътя спряхме да обядваме в един комплекс на магистралата.
Аз лично се насладих на дългия път на Хургада, обожавам пустинята, вдъхва ми някакво спокойствие. Четох си книжка и си зяпах и изобщо не усетих пътя.

Ето ви малко палмички и море:

# 852
Малко актуална информация, в неделя в Луксор беше 45 градуса.
Задължително за екскурзиите си носете шал, връхна дреха, че даже и шапка, без да се шегувам.
Докато се прибрахме в Хургада половината автобус беше болен, кихащ и с хрема, защото климатиците са настроени на студено, а всеки е потен и загрят от жегата навън.

# 853
Това ми казаха и на мен.Било супер студено в автобуса и много хора се разболяват след това
А не може ли да се коригира климатика?

# 854
  • Асеновград
Да и при нас беше така, ние в Неделя бяхме до Луксор, утре се прибираме от Египет, но в рейса наистина е много студено, но след тази жега всички бяхме като размазани и разтопени и искахме на хладно, отвън беше 41 градуса, а в автобуса 27градуса. Но особенно сутрин на тръгване докато още е хладно усилиха климатика и стана много студено, помолих да го намалят но те няправо го спряха, явно няма средно положение, има си едни джаджи над седалките и от там можете да го спрете, но основия климатик който е на тавана духа яко.😂 Иначе сме доволни, Луксор си заслужава да се види, но не и в тези месеци, това беше най-кървавата ни фотосесия на всички 😂 просто на тези градуси ние не сме свикнали, задължително носете шал или шапка, мажете се с 50-ти фактор на откритите места и пийте много вода. Само да кажа че тяхната вода няма нищо общо с тяхната, говоря за бутилираната, за другата е ясно. Не напива така като нашата, можете да пиете и 5 литра и пак не стига, а чешмяната вода е просто ужасна, когато си миеш ръцете все едно сапуна не се измива, а като се къпем с нея после ни сърби кожата понякога, много е странна, нямаме търпение вече да се приберем!😄😄 Иначе всичко останало е много хубаво с изключение на персонала, изобщо не могат да се държат професионално, продавачите ако сте ходили в Турция знаете как са... много напрягат понякога, на плажа през 5 мин идват да те оферират за услугите на хотела, за снимки за камили и т.н. Покрай Байряма беше пълно с тяхни си хора и те са много нагли и нахални, добре че вчера си тръгнаха повечето. Хората от групата които ходиха на Ориндж Бей казаха че било супер, но ние пропуснахме и не мога да кажа от личен опит. Хотела иначе е супер, в Хургада сме в Жасмин палас много вкусна храна, настаниха ни в новите ремонтирано стаи, в другите не знам как е но не са очаровани другите от групата които са там. И в Кайро хотела беше невероятен, като обстановка и храна (Оазис Пирамидс), стаите не бяха кой знае какво, но каква градина имат😍, имат и фламингота, и пред всяка стая има прекрасен двор с райграс и палми. Засега толкова, ако се сетя нещо ще пиша още. С Онекс Тур сме.

Общи условия

Активация на акаунт