Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 21

• 40 839
  • 822
  •   1
Отговори
# 615
Жената може да иска да се изолира, или да избяха от ковид,
идеята и не е лоша.

# 616
Точно сега искам, предвид всички ограничения ,маски,и т.н. Ще пробвам с къщите за гости ,благодаря за идеята:)

# 617
Относно обезщетение вместо удължено предизвестие разликата е, че ако е удължено предизвестие наемателите стоят вътре или държат вещите си. Аз огледи така не бих правила. Ако е с обезщетение - не се губи един месечен наем, а за този месец на търсене имаш доход от имота така да се каже.
Благодаря за конкретния отговор.
Това го съобразих естествено, затова писах, че приемам, че целта на наемодателя е да има плавен преход между наематели, а не да взема двоен наем. Защото в нормални времена нови наематели се намират за дни или седмица, а не месец. Съответно като е взел 1 наем обезщетение де факто взема пари и от предните, и от следващите за един и същи месец.
Дали е ОК да се правят огледи преди да са се изнесли предните - не мога да преценя, на мен като наемател не би ми пречело нито ако съм в позицията на изнасящия се, нито ако съм кандидат и правя оглед на "пълно" жилище. Даже има предимството, че виждаш как ще изглеждат нещата в реални условия, а не само като е прибрано и излъскано.

Иначе във всеки бизнес си има рискове, разбира се че може да се случи да имаш период без наем, но няма как всичко да е на 6...

@Гого, остави жената да прецени кога иска в къща, предполагам отдавна е забелязала, че зимата е студено... Simple Smile

# 618
С обяви в нета и брокери няма да стане.
Избира си село/села, хваща колата/автобуса и отива на място. Пита местните - бабите в магазина или по пейките, магазинерката, аптекарката. Ще намери, при това на добра цена.
Въпросът е какъв стандарт търси. Ако няма претенции - стари къщи бол. Ако иска прилични условия - по-трудно ще бъде.

# 619
Искам къща с прилични,не луксозни условия  в някое планинско село.С къщите за гости май няма да се получи ,писах на едни -при 110 за ден ми дадоха цена от 3000 на месец.Разбирам ги  но не ме устройва.Искам нормална селскакъща с наем до 600 айде ако е много хубава и до 800лв да речем.Просто няма предлагане.Идеята да тръгна по селата е много романтична но сме толкова заети ,че няма как да стане

# 620
Във ФБ има групи търся\предлагам под наем, също и групи по села - пробвайте там.

Успех с търсенето и намирането Simple Smile

# 621
  • пустинята Гоби
Тук видя ли, все пак има предлагане - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=63gjzm&f1=1

# 622
  • София
Университетите "свикаха"студентите октомври/ ноември , прибраха им годишните такси, особено частните университети. Учиха 1 месец присъствено и ги разпуснаха. Естествено за преподаватели и управата така е яко. Хем преподавателите си стоят у дома и пускат материали по имейла Grinning имитират преподаване ( в повечето случаи)
Хем администрацията не ходи на работа, не отопляват сгради, не почистват, не поддържат и т.н.лесна  работа
Обаче таксите им не ги намалиха.
Студентите и те, наеха квартири, сега ги освобождават. Ясно е. Даже реват по социалните медиите, че таксите трябвало да се намалят при това снижено ниво на преподаване и разходи ( и с право)
С  наематели студенти е рисково, Но сега е рисково с всеки. Може би само касиерка в Лидъл или Кауфланд е по- сигурен наемател. Но тя какъв наем може да си позволи? Абе сложно стана, така е.

# 623
За студентите е така - освен ако не са на общежитие на 40-50 лв/месец, не си струва да плащат квартира и режийни, след като са онлайн. Ако ги привикат напролет, ще си вземат друга квартира.

# 624
  • София
Бихте ли взели хора, работещи в заведение? Току що отказах един такъв оглед.
Първо, вижда ми се странно, че се мести (уж се продавал апартамента).
Второ, след месец като затворят заведенията може да каже, че няма пари и не работи, да отлага плащането на наем и да се изнесе с неплатени сметки.

И друго ... ако ви излъжат какво работи? Тогава какво правим?

# 625
Те още от петък всичко (почти) ще затворят, без хранителните стоки и аптеките.
В Рафи на Витошка има по 2-3 клиента на аквариум. В заведенията наоколо - също. Дори без затваряне, хората проявяват разум и не ходят по такива места.

Така че - проявил си разум, в случая.

# 626
Бихте ли взели хора, работещи в заведение? Току що отказах един такъв оглед.
Първо, вижда ми се странно, че се мести (уж се продавал апартамента).
Второ, след месец като затворят заведенията може да каже, че няма пари и не работи, да отлага плащането на наем и да се изнесе с неплатени сметки.

И друго ... ако ви излъжат какво работи? Тогава какво правим?
Не. В тази обстановка по-добре да стои празно и заключено. Заведенията смятат да ги затварят още тази седмица.

Аз лично нямам отговор на последното питане. Преди време защитавах тук тезата за искане на някакви доказателства за месторабота и/или доходи, или препоръки (както е в развития свят), изядоха ме, че било топ сикрет и не можело то така, кои били наемодателите, че да искат такива неща. И това го твърдяха и наемодатели също, не само наематели. Докато е такава преобладаващата нагласа на този пазар, ще ни лъжат и това е.

# 627
  • София
Въпросът е, че мистериозно 2 минути след отказа ми, се обади друг брокер от същата фирма и уговори за същия час оглед с фармацевтка.
Съгласих се, но сега едни съмнения ме глождят Simple Smile

# 628
Зависи и от длъжността в заведението.
Добрите готвачи ще имат работа и по време на затварянето, ще се изпълняват поръчки за вкъщи, за мен тази професия ще стане още по-търсена. И в доста хранителни магазини има топла витрина и т.н.
Но и аз не бих отдала на такива в момента.
Ще си има едно дълго чакане на подходящи кандидати, така си мисля. Сега и таксиметровите са рискови, и дори фризьорките.
Само вездесъщият чиновник е стабилен в тези времена.

# 629
  • София
Тъкмо правя един трейнинг служебно, относно personal data and privacy - да не ви казвам там на какво ни учат, колко потайни имаме право, и понякога направо задължение, да сме Grinning

tays, куриерите също са стабилни наематели, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт