Всичко за всички марки гел лакове - 31

• 31 437
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • Mostly in my mind
Благодаря, malechka__!

# 496
Благодаря ви, разбрах. Hug Чудех се да не би да пропускам някоя стъпка.

# 497
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте. Не съм голям експерт по маникюра, макар че си го правя сама с лампа от няколко години вече...
Та имам такъв въпрос: Въобразявам ли си или някои цветове са по-дълготрайни от други?!
Имам различни лакове, но само от две марки: Gelish и MI-NY, като напоследък купувам все от вторите, понеже имам удобен магазин до нас. Ами май не е толкова до марка, а до цвят? Последното ми червено счупи рекорда по издържливост, а с други не е било така. Кажете въобразявам ли си или да започвам да засичам с таймер колко ги пека, понеже не съм до секундата прецизна. Simple Smile))))

Не си въобразяваш. И аз отдавна го забелязах, но това е валидно само за естествен нокът. Откакто prinzesata ме светна за слоя реинфорс абсолютно всички лакове ми държат еднакво - докато ги сваля. При това вече рядко пека цвят над минута. Това го забелязах още като почнах да слагам гел под цвета, но тогава киснех и свалях трудно, та зарязах гела.

малечка - почни да разбираш хубаво всичко от база до топ. Ще усетиш разликата. Гъстите гелове и топове ги бъркам с дървена пръчка или метален избутвач. Трик от амини - разбиваш хубаво всичко от вечерта, поне по 5 минути на флакон и поставяш това, което ще ползуваш обърнато обратно.

Веднъж забелязах, че ноктите, на които реинфорсът не пареше се обелиха, а другите не. Явно там не е имало фотоинициатори. Гъстите лакове с частици понякога трябва да се разбъркват с дървена пръчка 

Някой питаше за пилите JD700 и тази, която е 32 вата, бяла с черно и екран. И двете вършат работа. Моята e DR 288, подобна на тези 18V и 1.8А бушон. Това пише на кутията. Реално е 18 вата на изход, защото трансформаторите е 1А. Ферий,като вече не пише тук и аз ги отваряхме. И двете са ОК за домашна употреба, но загуба на пари за работа.  Гледайте снимките и четете отзивите! Пишете на продавача да я тества преди да я прати, че на фврий дойде счупена. Също да я пакетира добре  Гледам, че цените са паднали. За около 50 лева ще си вземете сносна пила. Двете показани са еднакви като мощност и са като моята. Това важи за тези, дето съм ги виждала. Успех.

# 498
Не си въобразяваш. И аз отдавна го забелязах, но това е валидно само за естествен нокът. Откакто prinzesata ме светна за слоя реинфорс абсолютно всички лакове ми държат еднакво - докато ги сваля. При това вече рядко пека цвят над минута. Това го забелязах още като почнах да слагам гел под цвета, но тогава киснех и свалях трудно, та зарязах гела.
Аха, добре че надникнах и писах при вас. Ето, че това ми е ново. Simple Smile
Ще го разуча този реинфорс... А къде се слага - вместо база или след базата преди цвета?

# 499
Рейнфорса се слага и след база и/или след цвят. След базата за оформяне на плочка /апекс и подпомага свалянето на белеща база на цяла люста, след цвят за стъклен блясък, дълбочина на цвета и издръжливост.

# 500
Момичета, нормално ли е ярък цвят гел лак при махането на лепкавия слой да оставя отпечатък от цвят по тампончето със спирт? Пекох го общо 3 минути в Сън 1, оставя и оставя. Недопечен ли е, или просто си е такъв?
Направих тест на листче найлон, пекох го 1 минута и отдолу също беше добре изпечен.

# 501
  • на брега на морето
Есмералда, нормално е. Аз имам 2 цвята на бютилукс( зелено и синьо) дето така цапат. Затова ги минавам леко отгоре с лакочистител( поради липса на спирт) преди да сложа топа, да не ми оцапат топа. Други " цапащи" цветове сякаш нямам.

# 502
  • Варна
Аз имам цапащи син и червени цветове. Най-цапащ ми е един на неес.

# 503
Сега пробвах червено и лилаво на Коди - и те отпускат цвят. Но тези на Silcare повече, вероятно защото са по-ярки цветове.

# 504
С китайските, независимо от цвета, нямам такива проблеми, но полските (Neess и Chiodo) много цапат. Но нямам голяма база за сравнение, поръчах по 1 цвят за проба - жълт неон и тъмносин глитер.

# 505
Момичета имате ли отзиви за цветовете на Canni ? Ще ми бъде интересно и ако някой може да ги сравни с Clarissa и Secretly ?

# 506
Момичета имате ли отзиви за цветовете на Canni ? Ще ми бъде интересно и ако някой може да ги сравни с Clarissa и Secretly ?
На мен не ми харесват, но не мога да ги сравня с горните две. Много са ми гъсти и остават на четки.
Аз да се отчета за базата на bestone - не е трайна. По принцип каре не ползвам, свалям цвят с пила и вчера като започнах, видях, че имаше отслояване тук - там, включително и в свободния край. Та ще я зарежда. За сметка на това си купих цветната ръбър база на Nai_s неразтворимата. Емиии останах доволна. Доста гъста, не се разтича, но се самонивелира перфектно и стои твърда, харесвам твърдо, а не меко покритие.
Ето малко есенно настроение с драстично скъсен маникюр :

# 507
  • София
Взех си рейнфорс, досега не съм ползвала.
Ще ме затрудни ли при сваляне с накисване?

# 508
  • София

Кичозничко и блинки, но златните мотиви са must-have за състезателно тичане над 20 км.

Леко смесена композиция се получи: ur sugar 055, лак брокат на Bell и матовия топ на Коди.

Китайските цветни ме плашеха, но са си съвсем ок засега - приемливо качество, без реакции и супер цена.

# 509
А някой има ли отзиви за цветните каучукови бази на Jessie?

Първата ми база беше обикновена на Jessie и изобщо не ми хареса. Имам и няколко цвята на марката, за мен са ок.
Търся си основа за френски и си харесах от тези бази в един магазин. Най-подходящото, което имам е това

но е прекалено розово, искам по-скоро топло бежово, леко прозрачно. А не ми се занимава да пускам поръчка само за един лак, отделно че няма как да видя реалния цвят.

Общи условия

Активация на акаунт