Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 155
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
Сега се замислих. Май не познавам 70годишни, отишли в дом. Повечето са си съвсем в нормална кондиция и си се гледат сами. В дом отиват вече 80-85 годишни хора. По-млади пенсионери, отишли в дом, обикновено са със сериозни здравословни проблеми.
И аз започвам да си мисля, че е доста нафантазирана цялата история. Поредната журналистическа статия, може би Simple Smile

# 61
Поредната журналистическа статия, може би Simple Smile

Те па и те, кви теми... Да ни питат за секса и кеша. Joy

# 62
Момичета, авторката ще се включи ли според вас?

# 63
Момичета, авторката ще се включи ли според вас?
Твърдо Нье!

# 64
Мисля си, че това с дома е някаква разигравка от свека да я вземат при тях. Създава е конфликти преди и мъжът е скръцнал със зъби, та сега свекървата търси начин да се добере до тях, като поставя синовния дълг пред сина. Дори и да помага при гледането на децата, не се знае дали не прави интриги и не пили нервите на авторката с оправдание, че помага.
Не бих искала второ дете, така свека ще си има оправдание да е по често при авторката под предлог, че помага.

# 65
Нали е в старчески дом. В България. То така се пътува на 3 месеца на 75 години за чужбина (като да хванеш метрото за 2 спирки). Темата май си е чист фейк.

Има си бая подвижни 75 годишни.Пък и да не са подвижни..на летището си има колички..возят си ги.После на другото летище пак с количка ги взимат.
Свекърва ми така пътува.Няма прекачвания.. 2 часа  полет.Докато погледа облаците..кафенце у..а и е стигнала.

# 66
Мисля си, че това с дома е някаква разигравка от свека да я вземат при тях. Създава е конфликти преди и мъжът е скръцнал със зъби, та сега свекървата търси начин да се добере до тях, като поставя синовния дълг пред сина. Дори и да помага при гледането на децата, не се знае дали не прави интриги и не пили нервите на авторката с оправдание, че помага.
Не бих искала второ дете, така свека ще си има оправдание да е по често при авторката под предлог, че помага.

Беее, тва не се знае. Може свеки да си живее спокойно в дома, ама съпругът да не иска вече жена си, и да търси начини да я изгони, а мама да му гледа златното яйце безплатно, а и той едно жилище да получи фор фрий Wink

Хора всякакви.

Темата против свекървите е друга.

# 67
Много е млада свекървата на 70 години. Хем живее в дом, хем при вас на гости. Странно е.
Жилището в България ако е наследствено( било е на свекъра и свекървата)ще трябва съгласие/ пълномощно/декларации и от другото дете на свекървата. Жилището в чужбината на чие име ще се купува?
В страна от ЕС не е проблем да се регистрира с някаква форма на здравни осигуровки. Мъжът на авторката вероятно се е осведомил.
При всички случаи ситуацията е деликатна.

# 68
  • Варна
При всички случаи ситуацията си е направо взривоопасна. Само дето не е ясно в чие точно лице ще изгърми, но най-вероятният кандидат да бъде прецакан като гръмне е авторката.

# 69
Никога не бих се съгласила при тази ситуация свекървата да се натресе до нас. Не знам, ако родителите ми не са приети дори като гости, дали бих останала с този мъж. Ще дойде майка му да ми трови живота и ще легне на финансова издръжка на мен и мъжа ми... Няма как да стане просто.

# 70
  • някъде в орбита...
Независимо от състоянието на отношенията със свекървата, няколко неща някак са ми трудни за смилане без повече информация:
Кой ще следи състоянието й, кой ще я води по контролни и спешни прегледи, кой ще й оправя лекарствата? Колко ще струва и въобще колко време ще отнеме някой да я поеме? Има ли въобще опцията новопристигнал да си запише личен, или има някакъв период на изчакване? И след личния, колко време до като я поеме специалист?
Знае ли езика на базово ниво? Може ли да шофира, може ли да си извика линейка, може ли да се оправи с градски транспорт или пазаруване, може ли да се оправи в аптека, или да пита за посока, знае ли какво да прави за да си следи и плаща сметки, разходи, и т.н? Някой от вас ще го играе личен асистент?
Ако и двамата с мъжа ти работите, кой се предполага да поеме грижите за нея? Щом се намеква че е с проблемно здраве, би следвало някой да е на линия винаги. Кой ще е това? Все пак е в дом, а не самостоятелна, по някаква причина - ще наемете ли гледачка, или какво?
И къде сте се установили, че да можете с продадено жилище в Бг да купите второ? Кой плаща разликата, на кого ще е ипотеката, кой ще поеме разходите по едната продажба и другата покупка? Кой плаща редовните полети, по изхранването и ежедневните разходи, сметките и т.н? Що за пари трябва да изкарва мъжа ти, че да не му хрумне да обсъди такива неща с тебе?

# 71
Един мъж не е никакъв мъж, ако не се погрижи за майка си.

# 72
Един мъж не е никакъв мъж, ако не се погрижи за майка си.

А дъщеря, която позволява такова отношение към своите родители, не е никаква дъщеря.

# 73
Темата върви интересно.

# 74
Ще се опитам да поясня някои неясноти тук :
1.Апартамента в бг не е неин, така че дали ще дойде тук или не, няма връзка с това за кого ще остане един ден.
2.С мъжа ми винаги сме имали хармонични отношения, освен на темата родители.
3.Винаги сме се съобразява ли взаимно. За първи път прави подобно нещо-да купи билети, защото били изгодни и си мислел, че няма да имам нищо против.
4.Той мислеше, че след като в последните години се оправяме с нея, няма да имам нищо против идеята. Изненада се от реакцията ми. Именно заради последните две причини възникна скандала.
5.Да,мисля,че парите от продажбата няма да стигнат и е възможно да се наложи доплащане. Не говоря за това, защото не искам да обсъждам подобни подробности.
6.Мъжът ми беше наясно с миналите проблеми и я постави на мястото и, но тъй като минаха години, някак явно реши, че вече всичко е ок. Да, то е, но за всяка от нас се старае за краткия период, в който се виждаме.
7.Тя е жизнена и няма да има проблем да пътува. Винаги е живяла чрез децата си, а не свой собствен живот.
8.Въпреки миналото, аз я приемам в къщи, защото детето ми има право да вижда баба си, също и мъжа ми майка си. Нормално е да е така. Просто идеята за промяна ми идва в повече.
9.Той знае, че ако ситуацията се влоши, ще се погрижи за нея, но в момента това не е нужно. Майка му е, нормално е да е така. Но всичко е наред и не разбирам защо трябва по толкова време да е тук.
По принцип смятам, че всяко присъствие извън приемливото ще повлияе негативно на един брак, от чиято и страна да идва.
Начина, по който мъжа ми постъпи, ме нарани, това е. Дори и да съцелява сега, идеята продължава да виси във въздуха. Каквито и гаранции да ми дава, за мен са извън реалността. Рано или късно проблемите ще възникнат. Нямам против да и праща пари, просто искам да ни оставят да си гледаме семейството. Толкова ли е много това?

Общи условия

Активация на акаунт