Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 149
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Виждам родителите си по един месец всяка година. Понякога идват, когато мъжа ми е на командировка.
Обичам ги и не съм ги изоставила. Те имат активен живот, брат ми също е там.
Просто мъжа ми не иска да ги вижда, това е.
И каква е причината да не иска да ги вижда?

# 91
  • София
Скрит текст:
Виждам родителите си по един месец всяка година. Понякога идват, когато мъжа ми е на командировка.
Обичам ги и не съм ги изоставила. Те имат активен живот, брат ми също е там.
Просто мъжа ми не иска да ги вижда, това е.

Значи, брат ти е поел ангажимента да е до тях и няма опасност да останат сами в старчески дом.
А, ако той също реши да не му влизат в къщата или да ги изтърпя по месец и половина в годината?

Що се отнася до отношенията им с мъжа ти- няма как "просто" да не иска да ги вижда.
Явно, има някаква сериозна причина, която спестяваш.

# 92
Каквато и причина да има (не е длъжна да ни я казва!), самият факт, че той не иска да вижда нейните родители, а  решава да натресе мамето си, без дори да я попита, говори лошо за него.
Толкова пъти сме обсъждали различния аршин на снахите към мъжовите и своите си родители. Ето, сега имаме огледалният вариант.
Ми не е редно.

# 93
Piano lady, никой не може да предвиди как точно ще се развие ситуацията. Ще си развалите отношенията със съпруга ти, ако твърдо не го подкрепиш. Той все пак иска да я настани в отделно жилище.
Живея отдавна в чужбина. Имам пред себе си 2 примерса как запазени баби вдовици или разведени,отишли да гледат внуци за 3-6 месеца, си намериха и дядовци за постоянно. Е и двете са пенсионирани учителки по съответния език. Искрено им се радвам. Едната е имала много тежък живот и младост в България.
Каквото и да решите, винаги има дългосрочни последствия.

# 94
  • София
Авторката не е обсъдила детайлите по изпълнението, но според мен дяволът се крие именно там.
След като сумата от продажбата в Българтя няма да стигне, бих попитала съпруга как смята да дофинансира покупката в чужбина. Да не стане така, че да се тегли значителен заем, който да се плаща и от съпругата, нищо, че не се иска мнението й. Същото се отнася и за разходите по пребиваването, все пак той има идея дали ще я осигурява, застрахова и пр.
И не на последно място, след като той не желае да вижда родителите на авторката, бих поискала организацията на ежедневието на бабата да е такава, че да не включва участието на авторката. Поел е ангажимен, че майка му няма да присъства в живота на семейството, да го покаже на практика.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 08:03 от милинка

# 95
  • София
Значи той не искал да вижда нейните родители, ама иска да домъкне майка си в съседния апартамент/блок. Майка му от своя страна не знае грам езика и не шофира - той как си я мисли тая работа с живеенето там? Кой ще я разхожда по магазини, паркове, забавления и т.н., та тя дори със сеседски баби не може да си обели 2 думи? Как си представя тая жена да е залостена 24/7 м/у 4 стени, че дори и ТВ няма да може да гледа особено, освен ако не и вкл. нещо на български, ако изобщо има таква опция при тях. Бабата цял ден ще виси при снахата, уж да гледа детето, ама как една 70 годишна би гледала дете нали ви е ясно - ще дава наставления и упреци по снахата, после ще започне да й обяснява "как ще й е по-удобно (на снахата) подредбата в кухнята" и т.н. Ще иска навсякъде да е с тях и вместо примерно да си починат семейно, мама ще им свети навсякъде. Аз на мястото на авторката бих си пила редовно противозачатъчните.

# 96
Бабата цял ден ще виси при снахата, уж да гледа детето,
Снахата има възможност да се хване на работа,докато бабата гледа детето през деня.Вечерта-всеки в къщата си.

# 97
  • София
Авторката работи, в някой от предходните постове спомена, че е с по-необичайно работно време.

# 98
  • София
Бабата цял ден ще виси при снахата, уж да гледа детето,
Снахата има възможност да се хване на работа,докато бабата гледа детето през деня.Вечерта-всеки в къщата си.
Ти би ли оставила 3 годишното си дете да го гледа 70 годишна баба? Мислете малко преди да пишете смехории. Снахата до колкото помня работи, но е на ненормирано работно време, та май не е от 8 до 5 на работа и когато през деня си е у тях, къде мислиш, че ще бабето? А мъжа й като се прибере ще иска да види мама, да си побъбрят, а то станало време за вечеря, ще хапнат, някое филмче/лафче и даже може бабата да остане да спи у тях, че за какво да се рахожда, нали сутринта таман ще е там за кафенце и така пак деня се завърта.

# 99
На мен това ми звучи като нещо почасово или изработва някакви продукти в свободното си време.Имах предвид да започне кариера.Много се филмирате,бабите не ядат деца.Много деца са отгледани от бабите си.

# 100
Бабата от сега я виждам как ще се меси във всичко. Бил я сложил на мястото й, ама друг път. Така я е сложил, че самолетни билети й купил, имоти ще продава, заеми ще тегли само и само да си я натресе у вкъщи.

А тя авторката си мисли, че някой ще я пита нея. Що? Той добре си я е обработил да го слушка. Сега и неговата мама да слушка, че скоро ще се окаже, че тя винаги е знаела по-добре.

# 101
  • София
На мен това ми звучи като нещо почасово или изработва някакви продукти в свободното си време.Имах предвид да започне кариера.Много се филмирате,бабите не ядат деца.Много деца са отгледани от бабите си.
Бабите едно време са гледали деца, ама не са започвали на 70г., ами са били с 20на години по-младички! Стига си смука от пръстите. Не ми отговори ти би ли си оставила 3 годишното цял ден на 70 годишната баба?

# 102
  • Сф
Много ми е объркана тая история, но оставам с впечатление, че в с-вото на авторката мъжът и решава еднолично  и не я уважава,защото не са го обсъдили дори.Без значение държава, религия,нрави.Дори финансов,медицински аспект не е обсъден до какво ще доведе за тяхното с-во.Изведнъж изкача и това, че авторката мисли за второ дете или раздяла.Никаква последователност у нея поне.Отделно нейните родители са низвергнати- той не иска да ги вижда и тя си е ок с това- вижда ги докато той е командировка. В такъв случай няма нищо по-различно с майка му и лейди ще помага и за нея ако се налага и това е.Сега е малко разстроена, но ще и мине, защото очевидно е хванала господ с парите за шлифера и ще си трае занапред, защото кой иска да избяга от палата..
Папа Смърф, обикновено харесвам мненията ти, но това изказване в стил- той е мъжа, той решава, той плаща, това е майка му, така ще е .."а съпругата безгласна буква ли е?Често срещам тук- който плаща, той решава.Отношения с плащания не се градят, има си специалистки за тая цел- плащаш, поръчваш и си много велик за малко и в собствените си очи. Simple Smile

# 103
Много ми е объркана тая история, но оставам с впечатление, че в с-вото на авторката мъжът и решава еднолично  и не я уважава,защото не са го обсъдили дори.

Да, цялата история звучи точно така - той решава, дори не предупреждава, че обмисля нещо от такъв калибър, тя е в някаква подчинена позиция и последна научава за неща, които я засягат пряко.
Няма кой знае какъв избор.

# 104
Е, не всички 70 годишни са грохнали бабички.
Майка ми е точно на толкова и е толкова жизнена, че не можеш да си представиш. След няколко месеца, като почна работа ще ѝ оставя не едно, а две деца, но въпросът не е там. При нас помощта е желана и имаме нужда от нея. В случая авторката не желае помощ и няма нужда. Щом сегашният ѝ живот и работа я устройват,  ми се вижда налудничаво да променя нещо, за да има нужда от помощ. Истински късмет си е да работиш работа, която ти позволява да се грижиш за детето си. Още повече, че планират и второ.

Общи условия

Активация на акаунт