Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 153
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
За какво им е второ? Бабата ще запълни това пространство.

# 106
Най-вероятно така ще се получи де.

# 107
Цялата история е доста объркана.Как планираш второ дете с човек,който не се съобразява с мнението ти по фундаментални за семейството въпроси.Поемането на цялостен ангажимент за възрастен роднина в чужбина не е шега работа.Здравните разходи са непосилни,ако ни си се осигурявал там.На 70 годишна жена никой застраховател няма да направи застраховка,или ще е с ограничени,утежнени условия.
Много по разумно е да се  кани жената за по 1 месец-все ще се изтърпят. В България може много по-евтино да се намери жена да я обгрижва или придружава.

# 108
  • Варна
Не знам как ще се оправят с живеенето на бабата при тях, но аз при това положение не бих родила второ дете.

Освен това още от първия пост на авторката някак не останах с впечатление, че второ дете е желано и от двамата. "ИскаМ за последно да пробваМ за второ дете" не е израз на двама човека, които гонят обща цел.

Освен това тя написа, че първото дете се е появило след дълги опити, което предполагам означава манипулации, съответно много пари. Ако купят жилище на свекървата, за второ ще има ли средства?

# 109
Бабата цял ден ще виси при снахата, уж да гледа детето,
Снахата има възможност да се хване на работа,докато бабата гледа детето през деня.Вечерта-всеки в къщата си.

Ти би ли си оставила детето само с жена, която дори не знае езика и ако нещо се случи не може една линейка да извика? Очевидно идеята е бабата да бъде гледана, не да "помага". Тя ще бъде изцяло зависима от тях. Ако проблемът е, че е болна, много по-лесно и евтино е да й наемат личен асистент в България. Но явно на мъжа му липсва маминка и не може да издържи да е далеч от нея и само по месец и половина годишно да се виждат.

# 110
Бих оставила детето си на жена, която вече е отгледала едно такова.Полу-грамотни ромки раждат по 10 деца в Кралството и си ги гледат успешно,пък една жена с опит ли да не може да гледа дете?Ако е добре ментално,може да поеме грижите за дете на 3-4г.Вие колко пъти сте викали линейка,пожарна,полиция за детето си тук или в чужбина?Аз николко.Винаги може да се обади на родителите и те да съдействат в ситуация,когато е нужен превод.

# 111
Поемането на цялостен ангажимент за възрастен роднина в чужбина не е шега работа.Здравните разходи са непосилни,ако ни си се осигурявал там.На 70 годишна жена никой застраховател няма да направи застраховка,или ще е с ограничени,утежнени условия.
Авторката така и не каза за коя чужбина става въпрос, но в Западна Европа дори голяма част от социално осигурените не могат да си позволят да отидат в Дом. В повечето случаи се доплащат около 1000 евро на месец.

# 112
  • Варна
На мъжа ще му уври главата още първия път, когато се наложи да тръсне една хубава сума за медицински разходи и процедури (без да бъда лош пророк, но на годините на майка му това е само въпрос на време). Обаче вече ще е късно. А продажбата на хипотетичния имот в България, който даже не е негов, изобщо нищо няма да покрие. Ще се плаща допълнително и то много. За много неща. И тези пари ще излизат от общия, семеен бюджет. Онзи печелел и можел да плати. Хайде холан, сякаш не е ясно, че тия пари излизат от джоба на двамата понеже са семейство.

За моето дете пък е викана линейка. По стечение на обстоятелствата аз бях на работа, а тя при майка ми. Хем сме в България, но няма да ти кажа като отидох там как майка ми и баща ми изглеждаха по-зле от болното ми дете, защото им се беше изкарал акъла. С тия неща експерименти човек не трябва да си прави.

А я си представи обратния вариант, а? Бабата гледа детето, но пада на земята в криза, пристъп или каквото и да е? Детето ли ще викне линейка, дето е на три? Или ще си седят така двамата, докато някой родител се върне от работа?

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 18:53 от HighSpeed

# 113
  • София
Бих оставила детето си на жена, която вече е отгледала едно такова.Полу-грамотни ромки раждат по 10 деца в Кралството и си ги гледат успешно,пък една жена с опит ли да не може да гледа дете?Ако е добре ментално,може да поеме грижите за дете на 3-4г.Вие колко пъти сте викали линейка,пожарна,полиция за детето си тук или в чужбина?Аз николко.Винаги може да се обади на родителите и те да съдействат в ситуация,когато е нужен превод.
Ти да не си АбсурТ с нов ник?

# 114
Какво дете ще гледа бабата? Тя самата се нуждае от грижи. Това на авторката не е истинско семейство. Може и тя да си е заслужила такова отношение, но мъжът й решава, вероятно финансира и прави каквото той си реши. Няма взаимна любов и уважение, няма гледане в една посока.

# 115
Авторката НЕ иска помощ за детето/децата. Напротив, опасява се, че такава може да ѝ бъде "натресена". Това, че мъжът ѝ е наложил дистанциране от нейните родители /едва ли е безпричинно/ може да ѝ е от полза т.е. наистина да успее да отдели майка си от тяхното семейство. Обаче, това трябва ясно и категорично да ѝ бъде казано още сега, а не тя премествайки се да се надява на едно, пък той да си мисли друго.
Независимо от това, обаче, всичко трябва да бъде обмислено добре в рамките на ЦЯЛОТО семейство и в ПЕРСПЕКТИВА - трябва да се задълбае точно за бъдещето, когато свекървата стане наистина зависима. Пазаруването, гледането на телевизия, липсата на социални контакти сега не са непреодолими пречки.

# 116
Вие колко пъти сте викали линейка,пожарна,полиция за детето си тук или в чужбина?Аз николко.Винаги може да се обади на родителите и те да съдействат в ситуация,когато е нужен превод.
Ти сериозно ли? Радвай се, че не ти се е налагало и чукай на дърво да не ти се налага.
Аз лично съм викала два пъти линейка. Първият път бях още в България и възрастната съседка, дето си гледаше внучето, я ужили пчела и направи алергичен шок. Не само викнах линейка, но се обадих и на родителите и гледах детето докато те се приберат.
Втори път ми се наложи да викам линейка в Германия. В 23ч. на 33 годишния (нарочно споменавам възрастта) ми съпруг изведнъж му стана лошо и припадна в банята. Аз бях бременна в 9-ти месец, а малкото ми дете спеше. Така че айде да си свалим розовите очила и да погледнем обективно на нещата.

# 117
Виждам родителите си по един месец всяка година. Понякога идват, когато мъжа ми е на командировка.
Обичам ги и не съм ги изоставила. Те имат активен живот, брат ми също е там.
Просто мъжа ми не иска да ги вижда, това е.

Щом той не иска да вижда твоите ей така просто, то ти тогава му кажи, трябва баланс и не искаш да виждаш майка му. И да не стъпва в дома ти.

Много ми е объркана тая история, но оставам с впечатление, че в с-вото на авторката мъжът и решава еднолично  и не я уважава,защото не са го обсъдили дори.Без значение държава, религия,нрави.Дори финансов,медицински аспект не е обсъден до какво ще доведе за тяхното с-во.Изведнъж изкача и това, че авторката мисли за второ дете или раздяла.Никаква последователност у нея поне.Отделно нейните родители са низвергнати- той не иска да ги вижда и тя си е ок с това- вижда ги докато той е командировка. В такъв случай няма нищо по-различно с майка му и лейди ще помага и за нея ако се налага и това е.Сега е малко разстроена, но ще и мине, защото очевидно е хванала господ с парите за шлифера и ще си трае занапред, защото кой иска да избяга от палата..
Папа Смърф, обикновено харесвам мненията ти, но това изказване в стил- той е мъжа, той решава, той плаща, това е майка му, така ще е .."а съпругата безгласна буква ли е?Често срещам тук- който плаща, той решава.Отношения с плащания не се градят, има си специалистки за тая цел- плащаш, поръчваш и си много велик за малко и в собствените си очи. Simple Smile
Тя не уважава нито себе си, нито родителите си. Откъде накъде той ще я уважава?
Аз бих шибнала един шамар на такъв и бих приключила, ако има такова отношение към моите родители.

# 118
И на мен не ми се струва разумно това решение. И то не заради някакво надцакване, защото, видиш ли, щом нейните родители не могат да се виждат със съпруга, то значи, че и неговите няма да ги огрее. Останалите потребители са писали, но и аз ще се повторя, че жената е възрастна, не знае език,  няма среда, различна от сина и снахата. На възраст е, възможно е скоро да се наложи хоспитализация, медицински грижи от всякакъв род, включително и жена, която да трябва да се грижи за нея (освен ако не иска да натресе бабата на авторката). Отделно разходи по преместването, по закупуването на апартамента...
Всеки, който емигрира в друга държава знае какви са последствията. Оставя родители, роднини... Това е. На някои хора им се иска хем вълка да е сит, хем агнето цяло, но реално не винаги това е разумно решение.
А свекървата какво мисли по въпроса?

# 119
Папа Смърф, обикновено харесвам мненията ти, но това изказване в стил- той е мъжа, той решава, той плаща, това е майка му, така ще е .."а съпругата безгласна буква ли е?Често срещам тук- който плаща, той решава.Отношения с плащания не се градят, има си специалистки за тая цел- плащаш, поръчваш и си много велик за малко и в собствените си очи. Simple Smile

Не, коментарът ми няма нищо общо с това кой е мъж и кой - жена.

Но ако човекът продава собствено жилище, не му е нужно позволението на авторката. Мило е, че се допитва до нея, но до там. Това е бизнес, все пак - дали да натресе майка си, на мен ми е все едно. Авторката си го познава, от 12години са били заедно - ако за 12 години не е разбрала той що за човек е (неуважителен, несъобразителен, капризен), аз няма как да ѝ помогна.

Тъй че да се стяга - за Коледа свеки ще готви.

Общи условия

Активация на акаунт