Той е много изчерпателен и акуратен.
Освен това е мечешка услуга да затвориш един възрастен човек между 4 стени и да го изолираш от средата му. Това е най бързият начин да му докараш регрес и сенилност. Учудвам се, че нито мъжът, нито майка му са помислили за този аспект. Което ме навежда на мисълта, че имат съвсем други планове от тези, които ти казват. Тези неща се обмислят и обсъждат много сериозно. Не случайно се казва да питаш патило.
В първия пост прочетох, че билетите вече са купени, а бабата * да идва и да се връща през 3 месеца,* което ме навежда на мисълта, че мъжа ти няма намерение да регистрира майка си надлежно, а ще се движи по ръба на *по-малко от 180 дни в година и не повече от 3 месеца накуп*. Това е много тънък лед в случай на болест, инцидент и не дай Боже смърт. Освен скъпо, това е и полу-легално на повечето места в Европа и може да добави и проблеми със закона.
Как ще се оформи документално собствеността на този нов имот. Не знам къде сте, но на много места ако е второ или следващо жилище данъците скачат мощно. Отделно остава въпросът, че ако се запише на бабата, то след нейната смърт жилището ще се дели с брата, а % на данък наследство в немалка част от Западна Европа е голямо двуцифрено число.
Тъй като ще купувате апартамент, ще се наложи да се отделят пари и за (най-вероятно задължителните) застраховки като *пожар*, *отговорност към трети лица* (или както се нарича тази там, където сте). Проучи колко струват и какво е възможно в зависимост от това как ще се регистрират имота и бабата. Застрахователите по принцип мразят да плащат и ако пост-фактум се окаже, че не сте отговаряли на уловията на полицата няма да е радост.