На море в Гърция 2020 - VII

• 54 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
мисля ясно е, че повечето посещаващи Гърция не си падат по бетон, мастодонти и гадна храна.
чух от местни, че плажът агиос йоанис на ситония е продаден на руснаци, които са започнали да строят нещо огромно. по0зната картинка, жалко.
И аз много се изненадах като видях това чудо. И си помислих, че може да го е купил някой българин, то било руснак. Имаше даже някакви огради и хората влизаха през една дупка през вратата на оградата/беше махната мрежата/ .

# 631
  • Там където
Уф, дано поне след 30 Сеп махнат тестовете да ходим поне на пазар Simple Smile Или на някой уикенд, колкото да  се раздвижим. Останах си с една тенекийка от 5л зехтин само.

# 632
  • София
Гайс, в Атина къде бихте предпочели да спите до античния град (така е описано, не съм била) или до летището, ако имате 24 часа между полетите?

Във фейса, в групата на границата, се спряга затягане на мерките, а не отхлабване, аз лично не мисля, че ще отпаднат PCR-ите и за догодина Sad

Аз за Агоис Йоанис съм ревала, толкова любим плаж ми беше... детето на 1 г и 4 месеца беше, като го открихме, един чичо ни правеше суфлакита с караванката, даже му казвахме кога да пали барбекюто, а зехтинът на майка му беше най-якия, който съм пробвала. О*акаха го ужасно

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 20:45 от rainy...

# 633
В града ще ви е по-евтин хотела вероятно, а и ще имате доста време да разгледате.

# 634
В града ще ви е по-евтин хотела вероятно, а и ще имате доста време да разгледате.
Всъщност не е така - има крайбрежни градчета до летището (Артемида главно), които предлагат голям избор на много прилични цени, и трансфер даже.

# 635
  • София
Гледам airbnb... на единият апартамент пише 7 мин от летището (и на подобни) и на другите са на 4-5 мин от античния град. Цените са с ~20 лв разлика, което е пренебрежимо. За вечеря няма как да е много по-скъпо, а и до 20-30 евро не е драма. Мисля само за колко време ще е до летището и дали ще е ОК

# 636
От центъра има метро до летището. От Артемида аз бих си ползвала трансфера на домакините. В този сезон сигурно има всякакви опции навсякъде. Въпросът е на вас къде ви се иска повече - в единия случай сте в селце на морето, а в другия - в центъра на милионен град, а можете и да забършете някоя забележителност, ако ви остане време.

# 637
Може би зависи и дали искат да видят Атина.

# 638
Което написах и аз Simple Smile Но за няколко часа познай какво ще видят от Атина?
Иначе точно днес гледах снимки на една туристка, която е абсолютно сама на Акропола - once in a lifetime opportunity!

# 639
  • София
Около час е пътят от летището до площад Синтагма с автобус Х95, който е на около 20 мин-, но трябва конкретно да се види разписанието. Може и с метро. Таксито също е вариант, цената е фиксирана, но не знам заради пандемията да няма ограничения. Имай предвид, че Синтагма не е в античния град (каквото и да включва), така че трябва да съобразите и това придвижване.

# 640
  • София
Аз бих отседнала в центъра. Дори само гледката на акропола си заслужава.

# 641
  • София
За разглеждане на Акропола обаче си трябват минимум 2-3 часа.

# 642
  • София
Каквото и колкото да види човек в центъра на Атина - все ще е повече, отколкото в някое градче около летището. 24 часа са, все пак.  Simple Smile
Аз бих избрала хотел в центъра на Атина. Транспортът до летището не е проблем.

# 643
  • София
Значи вариант: Кацането 15:10, хваща се метро или автобус X до центъра, настаняване и после свободно време. Звучи постижимо 17:30 да е на Акропола и до 20:00 има време. Полетът на следващия ден е 12:10, така че има време за наспиване и обратно. Харесала съм ей този апартамент:

Или до летището и малко крайморско градче близо до летището, примерно ей тук:

# 644
Бърз въпрос във формуляра от падащото меню , за избор на страна в която си бил последните 14 дни ...няма Гърция?!  тогава празно ли оставяме?

Общи условия

Активация на акаунт