На море в Гърция 2020 - VII

• 54 429
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Gina, има ли много народ там? Ние всяка година ходим в края на юни и началото на септември и е много приятно. Особено във вилната зона и плажа до нея. Там слагат ли маски на плажа? 🤔
Плажът иначе е пясъчен, но има дълбока зона с камъни и после става плитко и чисто с изумрудени води.

Има ли някой на Халкидики в момента?Има ли поражения от бурята?
При нас (Неа Каликратия, точно преди началото на ръкавите) бурята снощи си бе страшна. Днес на един от плажовете извадиха чадър от морето. Но пък днес бе толкова хубаво и спокойно, направо тепсия.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 11:21 от Sis22

# 121
Днес сме се отправили към Парга, за следващите дни съм оставила Алонаки и Лихнос.
Селото не е нещо впечатляващо, но на мен ми е ок. С бебе на два месеца сме и така или иначе не остава много време за забавления 😀

# 122
  • София
Скотина/Паралия Пантелеймонас. Много спокойно, почти безлюдно.
Скрит текст:

# 123
До колкото разбирам аз и половинката трябва да сме с един код, нали, независимо, че нямаме брак.

Мерат ли температура някъде? На границата или при хотелско настаняване. Имам заболяване на ЩЖ, от което вдигам лека температура 37.2 Sad и ако имат измерване ще се простя с пътуване.
Моя опит показва, че уредите им са настроени да сигнализират за по- висока от 37.5. Минах няколко летища юни месец без проблеми. Heart EyesИ аз съм с такава температура 37.2 понякога.
Все пак  за твое успокоение пий един разтворен Упсарин + още 1000 мг Вит С 30 Мин преди границата и ще ти бъде нормална температурата. То си е добро лечение с Вит С за автоимунни. Simple Smile Simple SmileHeart

# 124
Аmélie,
един от най-красивите плажове в района е Саракинико, но обикновено е доста препълнен, не е много голям.

# 125
  • София
Да ви кажа честно тук тази година няма много хора за сезона. Ние винаги до сега сме ходели на Сахара, където за чадърите имаше 5€ мин. консумация на човек, но от тази година има 5€ такса чадър, а и цените са завишени с по 1-2€ . На шатрите таксата без консумация е 30€. Сменихме плажа, има един много приятен от другата страна (т.е., много е близко до нас, ние сме във вилната зона)- Mangata. Няма такси за чадърите, цените са нормални.
В центъра ходят с маски, но в заведенията не (освен персонала). Тук там виждам и хора без маска, но съседката каза, че са я глобили онзи ден на път за пекарната.

# 126
Параход, мерси, ще го видим и него.
Сега сме на Парга. Има дооооста хора за моите разбирания, но пък голямото дете се размажа от кеф да гледа риби и раци с маска и плавници. Водата е доста по-топла и чиста от Амудя.

# 127
mima-rаfa Не мога да пия лекарства за понижаване на температура, не са съвместими с НСПВ, които пия от няколко месеца. Витамин C пия от май месец, но той не помага за сваляне на температура. Просто ще стискам палци да не ми я мерят темп.

И за да се вмъкна по темата, една снимка от миналата година :

Скрит текст:

# 128
дали ще преосмислят епидемиологичната обстановка  скоро

# 129
  • На земята, която е всъщност звезда.
Благодаря за отговорите, намерихме място за междинна нощувка. Сега искам да попитам, ако някой е правил и знае, дали резултатите на лаборатория Геника (София) се признават на границата?

# 130
# 131
  • На земята, която е всъщност звезда.

Благодаря.

# 132
  • София
И на нас ни предстои пътуване на 02.09. за Гърция, и да ви питам, касовите бележки за тестовете търсят ли ги още на границата и трябва ли да са преведени на английски? Благодаря!

# 133
Никога не са ги търсили.

# 134
дали ще преосмислят епидемиологичната обстановка  скоро
И аз това се чудя ☹

Общи условия

Активация на акаунт